Tekstil makineleri fuarı sona erdi

Kahramanmaraş'ta bu sene 3'üncüsü yapılan Tekstil Makineleri Fuarı, Cumartesi günü ziyaretçilerine kapıları kapadı. Fuara katılan yerli ve yabancı firmalardan kimileri memnun ayrılırken; kimileri de hayal kırıklığı yaşadı.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak Tekstil Makineleri Fuarı’nın son gününde fuarın nabzını tuttuk. Kahramanmaraş’a sürekli gelen ve ticari faaliyet içerisinde olan firmalar, birden fazla makine satıp ayrılırken; ilk defa katılan firmalar genelde tekstil şehri Maraş’ta sanayicilerin katılımlarını yeterli bulmadı. Kimi firmalar da fuar alanının küçüklüğünden şikâyet etti. Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarına ilk defa katılan Sava Makine Satış Müdürü Alpay Yıldırım, tekstilin merkezi olarak tanınan Kahramanmaraş’ta sanayicilerin fuara olan ilgisinin düşük olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarına ilk defa katılıyoruz. Firmamız, 15 senedir tekstil örgü makineleri imalatı yapıyor. Yedek parçaların imalatını yapıyor. Bu sene Maraş’taki fuara katılarak Maraş’taki müşterilerimize ürünlerimizi sunmak istedik. Kahramanmaraş’a ilk makinemizi bu sene sattık. Buradaki sattığımız makineleri satın alan müşterilerimizin fabrikalarına kuracağız. İnşallah devamı da gelecek” dedi. Fuar alanının yetersiz olduğunu belirten Yıldırım, “Fuarın alan olarak yetersizliği var. Alanın geliştirilmesi lazım. Maraş’a daha yakışır bir hale getirilmesi lazım. İkinci olarak da Maraş’taki sanayicilerin fuara biraz daha ilgi göstermesi lazım. Onun dışında Maraş’ın misafirperverliği, insanların yardımcı olması gayet güzel. Gayet memnun kaldık” ifadelerine yer verdi.

Fuara makinelerini sergilemeye gelenlerden Atac Elektrik ve Makine Firmasının Ortağı Birol Atac, Kahramanmaraş fuarından verim aldıklarını söyledi. Atac, 2017 Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’na ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Tekstil sektörüne biz, 27 yıldır laboratuvar makineleri ve ekipmanları üretiyoruz. 1987 yılından beri Kahramanmaraş’a gelip gidiyoruz. Buradaki birçok tekstil fabrikasına makine verdik. Geçen sene de fuara katıldık. Aslında biz fuarlara makine satmak amacıyla gelmiyoruz. Burada ürünlerimizi sergileyelim firmamızın burada olduğunu gösterelim, insanlar görsünler ona göre karar versinler diye geliyoruz. Burada da fuar sayesinde makinelerimizi tanıtma imkânımız oldu. Tabi Maraş’taki fuar, 3 seneden beri yapılıyor. Biz ilk seneden itibar katılıyoruz. Kahramanmaraş’ı tekstilin merkezi olarak görüyorum. İlk tekstil burada iplikle başlamış daha sonra da büyük atılımlar yapılmış. Etrafındaki şehirlerde de yaygın olarak pamuk üretimi yapılıyor.”  (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)