Turizmin geleceği tartışıldı

Kahramanmaraş'ın turizmden daha fazla pay alabilmesi için yoğun çaba harcayan kentin önde gelen otel ve acente yöneticileri yılın son çeyreğindeki Kahramanmaraş turizmini ve konaklama hizmetlerini masaya yatırdı.

Yaptıkları toplantılar sonrası aldıkları karar ve önerilerle kent turizmine ışık tutmaya çalışan otel ve acente genel müdürleri, yılın son çeyreğindeki kent turizmini masaya yatırdıkları toplantıyı bu kez Orkis Termal Hotel’de yaptılar.

Ramada Plaza Hotel Genel Müdürü Mehmet Turan’ın başkanlığında ve Orkis Hotel Genel Müdürü Mustafa Sağlam’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Germanica Hotel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, Clarion Hotel Genel Müdürü Ali Tekin, Saffron Hotel Genel Müdürü Levent Erdim, Arsan Hotel Genel Müdürü Sabit Eren ve NSR Turizm Genel Müdürü Nesrin Kısakürek katıldı.

 

GEÇEN YILA ORANLA KONAKLAMALARDA DÜŞÜŞ VAR

Kent turizmi ve konaklama hizmetlerinin konuşulduğu toplantıda 2017 konaklama sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 25 ve 30 oranında düşüş olduğu belirlendi. Toplantıyla ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine bir açıklama yapan Ramada Plaza Hotel Genel Müdürü Mehmet Turan, Kahramanmaraş’ta turizmin kalkınabilmesi için turizm faaliyet alanlarında bürokrasi kararları ile sivil inisiyatifin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Turan, Nisan Ayı içerisinde Kahramanmaraş’a davet edilen acente yetkilileri ile yapılan toplantı sonrası saha ve tesis ziyaretleri çerçevesinde Orkis Hotel’in ulaşım yolunun büyük bir bölümünün tamamlanmış olmasını memnuniyet verici olarak karşıladıklarını da dile getirdi.

 

ACİLEN ÜLKESEL REHBERLİK KURSU AÇILMALIDIR

Ulaşım yolunun tamamlanmasında büyük bir gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine Turizm sektörünün asıl aktörleri olarak teşekkür ettiklerini de dile getiren Ramada Plaza Hotel Genel Müdürü Mehmet Turan şöyle konuştu; “Kahramanmaraş Turizminin ‘Satış’, ‘Pazarlama’ ve ‘Tanıtım’ olan bu üçayağının güçlenmesi için öncelikli acilen Ülkesel Rehberlik Kursunun ilimizde başlatılması, bu kursun kursiyerlerinin çoğunluğunun Kahramanmaraş ilimizin yerlisinden olması, bu kapsamda, Bürokrasinin, sektörün asıl aktörlerinin temsilcileri, siyaset kadrolarının temsilcileri ve STK temsilcileri Turizm İl Müdürlüğünün öncülüğünde harekete geçmesi gerekmektedir.”

 

BÜYÜK ŞEHİRLERDEKİ BİLLBOARDLARDA REKLAMI VERİLMELİDİR

Kahramanmaraş’ın tanıtılması açısından yapılan etkinlikler çerçevesinde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi illerde billboardlara reklam verilmesi önerisinin de toplantıdan çıktığını ifade eden Turan; “Şehrimizin yol ve alt-üst çalışmalarını turizme yönelik hazırlanması gerekmektedir. Özellikle Havayolu ulaşımında mevcut Havayolunun, Hava Limanına dönüştürülerek uçuşların artırılması gerekmektedir. Bürokrasinin, Siyaset vesayetinin, STK’ların, Yerel yönetimlerin, Ticaret ve sanayi odası ile diğer odalar ve birliklerinin şehrin tanıtımı için güçlü Lobi çalışmalarında bulunmaları gerekirse bu lobilerin küçüklü büyüklü gruplar hâlinde şehre davet edilmelidir.

 

TURİZM ÇALIŞTAYI HER YIL YAPILMALIDIR

İlimizin sektörün yakından uzaktan, bürokrasi, siyasiler, Yerel yönetimler ve sektörün temsilcilerin bir araya gelerek geniş katılım ile yılın son ayında yani Aralık 2017  "Kahramanmaraş Turizm Çalıştayının" yapılması bu çalıştay geleneksel hale dönüştürülerek sürdürülebilir Turizim yaratılmalıdır.

Şehrimiz de kongreler, termal, doğa, kültür turları ve yakın zamanda faaliyette girecek kayak merkeziyle de kış Turizmi gibi birçok turizm faaliyetlerinin yapılabilir, bunun içinde yapacağımız birlikte hareket etme iç güdüsünü geliştirmektir.”

Toplantıda bir sonraki değerlendirmenin Aralık 2017 ayı içerisinde olacağını kaydeden Turan ayrıca toplantı yaptıkları Orkis Termal Hotel tesisinin Kahramanmaraş ve Bölgesi için bir şans olduğunu, bölgeye termal turizmi olarak cevap verecek kapasitede ve yeterlikte olduğunu kaydederek yatırımcısı işadamı Ali Razı Kısakürek’e teşekkür ettiklerini belirtti.