Ustalar, OPET için 3. kez bir arada
OPET reklam filmleri için üçüncü kez bir araya gelen Türkiye'nin iki dev oyuncusu Metin Akpınar ile Ata Demirer, bu kez duygusal bir filmle seyirci karşısına çıkıyor. Filmde, Türkiye Kalite Derneği (KalDer ) tarafından yapılan araştırmalarda kesintisiz 12 yıldır müşteri memnuniyeti ve bağlılığının zirvesinde yer alan OPET'in sosyal sorumluluk çalışmaları ve fark yaratan uygulamaları anlatılırken, markanın değerlerine de dikkat çekiliyor.
KalDer (Kalite Derneği) tarafından yapılan araştırmalara göre (TMME ve TMS) aralıksız 12 yıldır müşteri memnuniyeti ve müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka seçilerek zirveye yerleşen OPET’in, duayen tiyatrocu Metin Akpınar ve sevilen komedi sanatçısı Ata Demirer ile imza attığı reklam filmi serisinin üçüncüsü çekildi. İlk filmde yeni nesil teknolojilerle donatılan Akıllı OPET İstasyonlarını, ikinci filmde OPET’in yüksek performans sağlayan ürünlerini sıcak bir hikaye eşliğinde seyirciye aktaran ünlü ikili, bu kez de OPET’in sadece bir akaryakıt dağıtım markası olmadığına vurgu yapıyor. Filmde yine bir baba-oğlu canlandıran Metin Akpınar ve Ata Demirer, OPET’in sektörde büyük dağıtım markaları arasındaki tek yerli marka olarak, sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan memleket sevgisini duygusal bir dille anlatıyor. Metin Akpınar, filmde seyirciye bir de sürpriz yaparak ‘Sevemez Kimse Seni’ şarkısını seslendiriyor. Yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün üstlendiği reklam filminin çekimleri İstanbul ve Çanakkale’de üç günde gerçekleştirildi. OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca reklam filmiyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Türkiye’nin çok sevilen iki yıldızıyla OPET’in çalışmalarını anlatmaktan mutluluk duyuyoruz. OPET’in sadece bir akaryakıt şirketi olmakla kalmayıp; uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle ülkesinin ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışan bir şirket olmasından, çalışanlarımız kadar müşterilerimiz de gurur duyuyor. Bugüne kadar müşterilerimize en kaliteli yakıtı ulaştırmak, en iyi hizmeti vermekle yetinmedik. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park sınırları içinde yer bölgeyi tarihimize yakışır bir hale getirdik. Köylerimizi restore ederek ekonomik kalkınmasına katkıda bulunduk, yollarımızı yeşillendirdik. Müşterilerimizin hijyen kurallarına uygun temiz tuvaletler kullanmasını sağladık, hijyen bilincini geliştirmek için çalıştık. Biz memleketimizi sevdik, müşterilerimiz de bizi 12 yıl aralıksız zirveye taşıyarak ödüllendirdi.”
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ OPET’İN MEMLEKET SEVGİSİ...
OPET’in beş büyük sosyal sorumluluk projesi Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi ve Trafik Dedektifleri Projesi’dir. OPET'in sağlıklı bir toplum yaratma mücadelesi olan Temiz Tuvalet Kampanyası, 18 yıldır devam ediyor. Türkiye’de hijyen bilinci oluşturulmasında önemli katkı sağlayan proje ile bugüne dek 9.5 milyonu aşkın insana birebir ulaşıldı. Makedonya ve Suudi Arabistan’dan gelen davetle proje yurtdışına da açılırken Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) kamuya açık tuvalet standartlarını belirlerken OPET’ten destek alması, Temiz Tuvalet Kampanyası’nın geldiği noktayı özetliyor.
Yeşil Yol Projesi kapsamında ise 2004 yılından bu yana OPET istasyonlarında, çevrelerinde ve belediyelerce belirlenen ağaçsız alanlarda, iklim koşullarına uygun yaklaşık 700 bin adet bitki dikimi yapıldı. Bazı bölgelerde park ve bulvarlar oluşturuldu, halka yönelik yeşilin önemini anlatan bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bir değişim ve kalkınma projesi olan Örnek Köy Projesi’yle, köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesinin yanı sıra, eğitim düzeyinin yükselmesi gibi toplumsal göstergeler hedeflendi. Proje kapsamında Mardin Dara, Gaziantep Yesemek, Bolu Pazarköy, Fethiye Saklıkent, Kekova Üçağız ve Isparta İncesu köylerinde restorasyon, rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.
Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için 2006 yılında başlayan Tarihe Saygı Projesi, Çanakkale Savaşları’nın geçtiği bölgede düzenleme, kalkınma ve rehabilitasyon çalışmalarını içeriyor. Alçıtepe, Seddülbahir, Bigalı, Kilitbahir, Kocadere, Behramlı, Küçük ve Büyük Anafarta köyleri ile Eceaabat ilçesi proje kapsamında yeni bir çehreye kavuşturuldu. 57. Alay Şehitliği, Madam Erica, Yalova Şehitlikleri’nin yanı sıra Gelibolu Yarımadası’nın en büyük iki hastane şehitliğinden biri olan Akbaş Şehitliği inşa edildi. Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile çeşitli eğitimlerin verildiği proje kapsamında Eceabat’a açık hava müzesi niteliğinde “Tarihe Saygı Parkı” yapıldı. Yenilenen köy meydanları, müzeler, modern tuvaletler, yenilenen satış reyonları, bölge turizmini canlandırarak, köy muhtarlıklarının gelirlerini de artırdı. “OPET Tarihe Saygı Ortaokulu” depreme dayanıklı bir biçimde inşa edildi. Uluslararası Troya Yılı çalışmaları kapsamında Troya bölgesinin yenilenmesine de katkı sağlayacak olan OPET, Troya müzesi ve Troya Ören Yeri’nin bitişiğindeki Tevfikiye Köyü’nde yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyor.
OPET, trafik sorununa kalıcı bir çözüm bulabilmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, ve Polis Eşleri Derneği gibi güçlü paydaşlarla hayata geçirdiği Trafik Dedektifleri Projesi ile ise 3,5 milyon çocuk ve gence ulaştı.