Yılbaşı özel biletleri satışa çıktı

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekiliş biletleri dün satışa sunuldu. Seyyar satıcılar her sene olduğu gibi Trabzon Caddesi üzerindeki yerlerini aldı. Vatandaşın en çok tercih ettiği biletleri ise daha çok çeyrek biletler oluşturuyor.

Milli Piyango İdaresinin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri bayilere ulaştırıldı. Umudun ve hayalinin peşinden gidenler yılbaşı biletlerini almaya başladı. Büyük ikramiye tutarının 61 milyon lira olduğu 2018 yılbaşı özel çekilişi için tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet ise 15 liradan satışa çıktı. Özel Çekilişte 2 milyon 950 bin 269 adet ikramiye dağıtılacak.

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı 349 milyon 243 bin lirayı bulacak. Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye tam bilete çıkarsa, 61 milyon lira ile Milli Piyango tarihinin en büyük ikramiyesi sahibini bulacak.

Kahramanmaraş’taki seyyar bilet satıcıları, geçen yıl son 10 günde biletlerin karaborsaya düştüğünü hatırlatarak, vatandaşları biletlerini erken almaları konusunda uyardı. Bilet satışının ilk gün olması itibariyle ilginin büyük olduğunu ifade eden Seyyar Bilet Satıcısı Ahmet Arı, vatandaşları sahte biletlere karşı uyardı. Arı, “Biletlerin kağıt dokusunda, yuvarlak içinde Milli Piyango amblemli fligran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultraviyole) altında görülebilen, uzunluğu en az 3 milimetre olan, parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor” dedi. Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini “Milli Piyango” yazısının, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip olduğunu hatırlatan Arı, “Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor” ifadelerine yer verdi.