Ar-Ge’de iyi uygulamalar zirvesi

Ar-Ge’de iyi uygulamalar zirvesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan organize ile aralarında ulusal dev firmaların Ar-Ge Merkezlerinin bulunduğu Türkiye’nin tüm Ar-Ge Merkezleri Kahramanmaraş’taki zirvede buluştu. Ramada otelde başlayan ve iki gün sürecek programda Ar-Ge merkezlerinin iyi uygulama örnekleri anlatıldı.

17 Mayıs 2017 - 13:56

Kahramanmaraş dev bir organizeye daha imza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının organizesi ile Ar-Ge Merkezlerinde görev yapan personeller Kahramanmaraş’a çıkarma yaptı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Zirvesi Ramada Otel’de başladı. Yaklaşık 500 kişinin kalıtımıyla gerçekleşen zirvede Ar-Ge merkezlerinin çalışma sistemleri, sonuç aldıkları projelerdeki metodolojileri tüm Ar-Ge Merkezlerine anlatıldı.

Kahramanmaraş’taki zirve ile ilgili Bugün Gazetesinin sorularını cevaplayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi; “Türkiye’nin her yerinde Ar-Ge Merkezlerinin çalışma sistemleri anlatılıyor. Örneğin bir Ar-Ge Merkezinin bir buluşunu patent haline dönüştürmedeki metodolojileri, Üniversite-Sanayi işbirliği ile ilgili metodolojileri gibi benzer Ar-ge mekanizmaları içinde olan bütün işlevleri, her firma iyi örnekleri ortaya koyarak bakanlığımız bunları derliyor. Sonra Bakanlığımız Ar-Ge Merkezleri zirvesi yapıyor.” dedi.


Birincisi geçen yıl Antalya’da gerçekleşen zirvenin ikincisinin Kahramanmaraş’ta yapıldığını belirten İl Müdürü Tanrıverdi şöyle konuştu; “Bugünkü toplantıda her firma kendisinin geliştirdiği ve sonuç aldığı metodolojiyi diğer arge merkezlerine anlatıyor. ‘Ben şöyle bir metot geliştirdim, şöyle sorular sordum, insanların şöyle fikirleri oldu, şu süzgeçlerden geçirdim, gidip patente başvurdum’ gibi sonuç aldığı metotları diğer Ar-Ge merkezlerinde görevli personellere anlatıyor. Diğer Ar-Ge merkezleri de bu metottan kendileri için uygun olanları seçip kendileri için uygulayabiliyorlar. Örneğin şuandaki oturumumuzun konusunun biri Üniversite ile Sanayi iş birliği. Nasıl bir metot geliştirmiş, üniversite ile nasıl bir diyalog kurmuş, hangi akademisyenlerle nasıl bir irtibat kurmuş ve başarılı olmuş. Bunun gibi iyi örnekler burada anlatılıyor ve herkes tarafından uygulanması sağlanıyor.

Buradaki temel amaç iyi fikirlerin herkes tarafından uygulanabilir hale gelmesidir. İyi fikirle bir Ar-Ge Merkezinin 10 yılda katedeceği mesafe 2 yılda alınabilinir. Bu toplantı, her konuda herkes üzerinde çalışmadığı hazır konuyu önüne alıyor ve uygulamaya başlıyor, kendisinin de üzerinde emek harcayarak geliştirdiği metodu diğer kurumlara aktarmasını sağlıyor.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x