“Arkadaşlarımızın hakkını arayacağız”

“Arkadaşlarımızın hakkını arayacağız”

Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gökhan, “Kahramanmaraş bürokrasisinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde nelerin nasıl olup bittiğini anlamak mümkün değil” dedi.

16 Ocak 2015 - 11:58

Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gökhan, görevden alınan Okul Müdürleri ile alakalı yazılı basın açıklaması yaptı.

Gökhan, yaptığı açıklama da, 10 Haziran 2014 tarihli yönetmelik gereğince 4 yılını dolduran kurum müdürleri değerlendirmelere tabii tutulmuşlar ve Türk Eğitim Sendikasına üye kurum müdürlerinin tamamına yakınının (iki müdür hariç) müdürlük görevleri sona erdirilmiştir.

02 Eylül 2014 Salı günü yapılan basın açıklamasında; “Bu durumda savcılığa ve valiliğe suç duyurusunda bulunacağımızı, ancak yetkililerin soruşturma izni vermeyeceklerini” vurguladığını söyleyen Gökhan açıklamasına şöyle devam etti: “Bunun üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Kahramanmaraş Valiliği’ne değerlendirme yapmakla yetkili olan şahıslar hakkında “Görevi kötüye kullanmak ve İrtikap” suçlarını işlemekten dolayı suç duyurusunda bulunduk. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 4483 Sayılı Kamu Görevlilerinin yargılanması Hakkındaki Kanun gereğince iddianamesini hazırlayıp görevi kaymakamlıklara devretmiştir. Kaymakamlıklar, muhakkikleri belirlemiş ve ön incelemeler başlatıldı.

 

“YGS, LYS, TEOG BAŞARI DURUMLARINI DİKKATE ALDIM”

“Onikişubat Kaymakamlık muhakkikleri, yapmış oldukları çalışma neticesinde, değerlendirmesi; “Benim okul müdürlerini eğitim-öğretim ortamında gözlemleme imkanım olmadı. Ancak okulun paydaşları olan veli, öğretmen ve öğrencilerden aldığım dönütler ve kendi gözlemlerim neticesinde dar bir zaman aralığında objektif olarak değerlendirmemi yaptım. YGS, LYS, TEOG başarı durumlarını dikkate aldım. Kendilerinden bilgi-belge istemedik.” demektedir.

Muhakkikler; “… 75 altı puan alan 8 okul müdürünün her bir kriter için “hayır” olarak değerlendirildiği, 75 üstü puan alan 8 okul müdürünün her bir kriter için “evet” olarak değerlendirildiği anlaşılmaktadır. Değerlendirmelerde belge kullanılmamış olması … değerlendirmenin objektif olarak yapılmadığı kanaatini oluşturmaktadır.” demektedir.

Bu incelemeler ve değerlendirmeler ışığında “değerlendiricilerin görevlerini kötüye kullandıkları” kanaati gerçekleştiği halde muhakkiklerin SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMESİ” teklifini anlamak mümkün değildir. Zaten muhakkiklerin incelemeyi dar tuttukları kanaatindeyiz”      

 

DEĞERLENDİRİCİ, MUHAKKİKLERE YANLIŞ BİLGİ VE BEYAN VERMİŞ OLMUYOR MU?

Değerlendiricilerin; “Benim okul müdürlerini eğitim-öğretim ortamında gözlemleme imkanım olmadı. Ancak okulun paydaşları olan veli, öğretmen ve öğrencilerden aldığım dönütler ve kendi gözlemlerim neticesinde dar bir zaman aralığında objektif olarak değerlendirmemi yaptım.” Cümlesi incelendiğinde hem “gözlemleme imkanım olmadı hem de kendi gözlemlerim” cümlesiyle şüpheli, itirafta bulunmaktadır.

Ayrıca “YGS, LYS, TEOG başarı durumlarını dikkate aldım” cümlesini tahlil edecek olursak Ali Galip Çalık İlkokulu-Ortaokulu müdürlüğüne getirilen Celil Şarlı okulu teslim aldığı 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı TEOG başarısı ilde 46., 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı il 21., 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı 7. ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı il 3.sü olduğu halde ve okul paydaşları olan veli, öğretmen ve öğrenciler de değerlendirmelerinde okul müdürüne tam puan verdikleri halde değerlendirici, muhakkiklere yanlış bilgi ve beyan vermiş olmuyor mu?

Bu durumda Onikişubat Kaymakamlığı muhakkiklerinin de görevlerini kötüye kullandıkları

gerçekleşmiş olmuyor mu?

Dulkadiroğlu Kaymakamlık muhakkikleri, yapmış oldukları çalışma neticesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerlendiricileri hakkında “SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ” teklifini getirirler; ancak Kaymakamlık Makamı “Şikayete konu iddialarla ilgili olarak yapılan ön inceleme sonucunda tanzim edilen 15.12.2014 tarih ve 41 sayılı ön inceleme raporuna istinaden “SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMESİNE” karar verilmiştir.” demektedir. Halbuki ön inceleme raporunda muhakkikler “SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ” teklifini getirmişlerdir.

Bu durumda Dulkadiroğlu Kaymakamlığı’nın da görevini kötüye kullandığı gerçekleşmiş olmuyor mu? İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x