Aslan yeni transferlerle yukarı tırmanmak istiyor

Aslan yeni transferlerle yukarı tırmanmak istiyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı gurupta, ilk yarının kapanmasıyla birlikte tüm takımlarda transfer harekâtı başlarken, birçok takım kadrosunu yenileyip, istenilen performansı gösteremeyen futbolcularla yolları ayırıyor.

09 Ocak 2015 - 11:44 - Güncelleme: 09 Ocak 2015 - 12:00

Kahramanmaraşspor’un da bulunduğu 18 takımlı Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta devre arası dolayısı ile birçok takım kapm programını düzenlerken, birçok takım transfere ağırlık verdi. Birçok takım hazırlık aşamasında hazırlık maçları yaparken birçok takım ise hiçbir harekete geçemedi. Transfer yasağı bulunana Ankaragücü ve Altayspor ise devre arasını değerlendirmeye alıp zarar görmeden 2. Yarıya başlamak istiyor.

 

KAHRAMANMARAŞSPOR KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR

Kahramanmaraşspor’da teknik ekip takımı ikinci yarıya hazırlarken, yönetim de yeni takviyelerle kadroyu güçlendiriyor. İkinci yarı hazırlıklarına Antalya’da devam Kahramanmaraşspor, geçtiğimiz hafta yaptığı 6 transferle gündeme gelmişti. Kadrosunu güçlendirmeye devam eden temsilcimiz transferlerine devam ediyor. 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor, Antalya kampı devam ederken bir taraftan da transfer atağını sürdürüyor.

 

NOKTA TRANSFERLER YAPTIK

Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, devre arası transferlerin devam edeceğini ifade ederek, şunları dile getirmişti: “Transferle ilgili olarak da hala 5-6 futbolcuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Kıt imkânlarla yaptığımız bu manevraları herkes görmeli. Futbolculara hiçbir borcumuz olmadan transfer faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu arkadaşların tamamı da peşinatlarını alarak imzalarını attılar. İnşallah doğru kararlar vermişizdir. Nokta transferler yaptık. Arkadaşlara da kendilerinden neler beklediğimizi söyledik. Onlarda zaten bu durumun farkında olarak geldiler. Tabi tüm bunların yanında oyuncuların karakterleri de çok önemli. Çünkü her biriyle en az 1,5 yıllık sözleşme imzaladık. Şehrin değerleriyle barışabilecek oyuncularla anlaşmaya çalıştık. Zaten arkadaşlar da bu duruma uyum sağlayacaklarını belirttiler. Hepimiz şunun farkındayız ki bizim ikinci dönemde 17 final maçımız var. Bu arkadaşların hepsi de bu yükü taşıyabilecek arkadaşlar. Tüm transferlerimizi de bu yüke göre yapıyoruz. Biz bu sezonda kadro derinliğinin olmamasının çok sıkıntısını çektik” ifadelerini kullanmıştı.

 

GÖZTEPELİLERE TEKLİF YAĞDI

Kahramanmaraşspor’un en önemli ve güçlü rakiplerinden biri olan ve ligin 19. Haftasında Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunda konuk edeceği Göztepe'de, teknik direktör Metin Diyadin'in ilk yarı sonunda kadrodan elediği futbolculara transfer teklifi yağdı, sadece Mustafa Tiryaki'ye talip çıkmadı. Sarı kırmızılıların gözden çıkardığı orta saha oyuncusu Cihan, Göztepe'nin şampiyonluk yolundaki rakiplerinden İnegölspor'la anlaşarak bordo beyazlı ekibin Antalya kampına katıldı. Metin Diyadin'in veto ettiği isimlerden Samed Kartal'ın ise Yeni Malatyaspor'la el sıkıştığı, kısa bir süre sonra yeni takımıyla çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Satış listesine konulan oyunculardan Enes'le PTT 1'inci Ligi temsilcisi Boluspor'un yanı sıra 2'nci Lig Beyaz Grup'ta düşmeme mücadelesi veren Fethiyespor'un ilgilendiği bildirildi. Fethiyespor'un ayrıca Seçkin ve Ramiz'le de el sıkıştığı öne  sürüldü. Sivasspor'dan kiralanan Fatih kulübüne dönerken, sezon başında 1461 Trabzon'dan büyük umutlarla alınmasına rağmen tek gol dahi atamayan santrfor Mustafa Tiryaki'yi şu ana kadar isteyen olmadı. Satış listesine konan Furkan ise Halil'in sakatlanmasıyla yeniden kadroya alınmıştı.

 

NAZİLİ’DE TRANSFER ÇALIŞMALARI SON AŞAMAYA GELDİ

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Aydın ekibi Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Nurittin Özkat, transfer çalışmalarında son aşama gelindiğini belirterek, anlaşma sağladıkları oyuncularla önümüzdeki hafta içinde sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Transfer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Özkat, "Transfer komitemizde transfer çalışmalarında son aşamaya gelindi. Anlaşma sağladığımız oyuncular var. İnşallah bu arkadaşlarımızla bu hafta içinde sözleşme imzalayacağız” dedi.

Nazilli Belediyespor olarak sınırlı bütçe ile faydalı olabilecek genç oyuncuları renklerine bağlamak istediklerini ifade eden Özkat, Balıkesirspor'da forma giyen Muğdat'ın istemesi halinde transfer edebileceklerini kaydetti.

 

FATİH GÜLTEKİN NAZİLLİ'DE

Nazilli Belediyespor, Spor Toto 3. Lig takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan Fatih Gültekin ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp başkanı Nurettin Özkat, teknik heyetin raporu doğrultusunda en az 3 transfer yapmayı planladıklarını söyledi.

Öncelikle stoper, sağ kanat ve orta saha mevkilerine transferi düşündüklerini belirten Özkat, "İlk transferimizi tecrübeli defans oyuncusu Fatih Gültekin ile gerçekleştirdik. Kendisiyle 1,5 yıllık sözleşme imzaladık. Görüşmeleri süren transferleri de 5 Ocak’a kadar neticelendirmeyi planlıyoruz" dedi. Çaykur Rizespor altyapısında yetişen 1987 doğumlu Fatih Gültekin, 2012-2013 sezonundan bu yana Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da forma giyiyor.

 

"BİZİM İÇİN BAŞARI PTT 1. LİG" (KOCAELİ BİRLİK)

Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Kocaeli Birlikspor'un Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, "İstenilen başarıya ulaşmak, bizim için 'PTT 1. Lig'e çıkmak' demek" değerlendirmesinde bulundu.

Kandemir, yaptığı açıklamada, Antalya'daki kamp çalışmalarının çok güzel geçtiğini belirterek, takımın moral ve motivasyonunun iyi olduğunu söyledi.

"İstenilen başarıya ulaşmak, bizim için 'PTT 1. Lig'e çıkmak' demek" ifadesini kullanan Kandemir, bunun için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Kandemir, teknik direktör değişikliğini bu amaca yönelik gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Stoper ihtiyacımız var, arayışlarımız devam ediyor. Herhalde 1-2 transferle devre arasını tamamlamış olacağız. Yapacağımız hazırlık maçları arasında güçlü takımlar da var. Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'le de oynayacağız. Takımımızın gerçek gücünü orada göreceğiz. Bunlar hocanın arzu ettiği maçlar" şeklinde konuştu.

 

KOCAELİ BİRLİKSPOR'DAN 2 TRANSFER

Kocaeli Birlikspor, Hatayspor'dan Fatih Öztürk ve Derincespor'dan Onur Türk'ü transfer etti .

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ara dönem transfer çalışmaları kapsamında Hatayspor'un kalesini koruyan Fatih Öztürk ve Derincespor'da forma giyen Onur Türk ile birer buçuk yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.  Transfer çalışmalarının Teknik Direktör İsmail Ertekin'in raporu doğrultusunda sürdürüldüğü, ilerleyen günlerde kadronun yeni isimlerle takviye edilebileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kaleci Öztürk, "Hedefli bir takıma gelmekten çok mutluyum. Şampiyon olmaya geldim" ifadesini kullandı.

 

ALTAY'DA YİNE OPERASYON VAR

Antalya kampında ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Altay'da teknik direktör Serhat Güller, kadrodan ayrılacak yeni isimler olabileceğini söyledi.

Şimdiye kadar İlyas, Tahir, Fatih ve Ozan'la yollarını ayırıp Halil ve Osman'ı kiralık listesine koyan siyah beyazlılarda sezon başında kadrodan elenen Kürşat affedilirken, altyapıdan 5 oyuncu kampa dahil edildi. Transfer yasağı nedeniyle henüz takviye yapamadıklarını hatırlatan Güller, "Transferin önü açılır ve istediğimiz oyuncuları alırsak, aramızdan ayrılan yeni isimler olacak" dedi.

Stoper, forvet ve orta saha arayışındaki Altay'ın genç sol kanat oyuncusu Halil'in Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta play off mücadelesi veren Niğde Belediyespor'a kiralanması için anlaşma sağlandı.

 

ALTAY'A 2. YASAK!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Altayspor’da Göztepe'de forma giyen eski futbolcusu İsa Akgöl'e olan 115 bin TL'lik borcu nedeniyle transfer yasağı bulunan Altay'a bir kötü haber de Göksel Akıncı'dan geldi.

Futbol Federasyonu, 2011-12 sezonunda formayı terleten Göksel'in alacağı 67 bin TL nedeniyle siyah beyazlılara yeni bir transfer yasağı cezası uyguladı. İsa ile yapılan görüşmeden de olumsuz sonuç alan yönetim, kaynak arayışlarına başladı.

Başkan Aslan Savaşan'ın, altyapıda yetişen İsa Akgöl'e, "Sen bu kulübün evladısın. Alacağının yarısını nakit, yarısını şahsi çeklerimle vereyim" teklifinde bulunduğu, 26 yaşındaki oyuncunun ise, "2013'te Sivasspor'a transfer olmam engellenmişti. O dönem bana izin verilmedi, tüm paramı peşin istiyorum" yanıtı verdiği öğrenildi.

Öte yandan Halil'i, Niğde Belediyespor'a kiralayan Altay, Osman'ı da Tire 1922'ye kiralık olarak verdi.

 

ALTAY'DA SON YOLCU GÖKHAN CABA..

Altay Teknik Direktörü Serhat Güller'in, "Aramızdan ayrılan yeni isimler olabilir" açıklamasının ardından kadrodan elenen 7'nci oyuncu Gökhan Caba oldu.

Siyah beyazlı ekibin Antalya kampında Kahramanmaraşspor'a 4-1 yenildiği hazırlık maçı öncesi Serhat Güller'in, "Hakeme itiraz etmeyin" uyarısına rağmen, hakemle tartıştıp maç devam ederken sahayı terkedip soyunma odasına giden Gökhan'ın bileti kesildi. Tecrübeli savunma oyuncusu ilk yarıda 11 maçta 930 dakika sahada kalıp 1 gol kaydetti.

Daha önce Tahir, İlyas, Fatih ve Ozan'la yollarını ayırıp Halil ve Osman'ı kiralık listesine koyan Altay'da Gökhan'ın gönderilmesi üzerine U19 takımından stoper Çağrı Buğra Dişsiz kampa çağrıldı.

Abdullah, Ulaş, Batuhan, Cahit ve Mehmet'ten sonra altyapıdan 6 oyuncu denemeye alınmış oldu. Sportif direktör Olgun Karamanoğlu, "Transfer yasağını kaldırıp, gerekli takviyeleri yapacağız" dedi.

 

GÖLBAŞISPOR'DA TEMPO ARTTI

Devre arası kampına Antalya'da devam eden Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Gölbaşıspor'da çalışmalar yoğun bir tempoda sürüyor.

Kahramanmaraşspor gibi Antalya’da hazırlıklarını sürdüren Gölbaşıspor’da Teknik direktör Adnan Erkan, 1. etapta daha ziyade dayanıklılık ve kuvvette dayalı bir program uyguladıklarını, 2. etap çalışmalarında da teknik, taktik ve hazırlık maçları ağırlıklı antrenman yaptıklarını söyledi.

Şu ana kadar 2. hazırlık maçı yapan ve kalan sürede 3 maç daha yapmayı planlayan Gölbaşıspor A.Ş'de, Erkan kamptan ve futbolcularının performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Göztepe maçına kadar eksik bölgelere bazı transferler yapmak istediklerini söyleyen Erkan, "Bu konuda belirlediğimiz isimlerle irtibat halindeyiz, takıma katkı sağlayacak arkadaşlarımızı bünyemize katarak 2. yarı için alternatifli bir kadro kurmak istiyoruz" dedi.

 

DİYARBAKIR’DA COŞKUN DEMİRBAKAN İSTİFA ETTİ

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör Coşkun Demirbakan istifa etti.

İstifasını bugün yönetime sunan Demirbakan, antrenör Yaşar Akçura ile kaleci antrenörü Mesut Özkalkan'ın istifası yönetim tarafından kabul edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Başkanı İhsan Avcı, istifasını doğrularken dostça ayrıldıklarını söyledi. Hizmetlerinden dolayı Demirbakan'a teşekkür eden Başkan Avcı, şöyle dedi: "Teknik heyetimiz ile bugün itibarıyla yollarımızı ayırdık. Coşkun Demirbakan'a hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni bir teknik heyetle ve yeni transferlerle 2'inci yarıya başlamak ve hedefimize ulaşmak adına şimdiden harekete geçmiş bulunuyoruz. Takımın başına en kısa sürede bir teknik heyet getireceğiz."

Erteleme maçında Ankaragücü karşısında aldıkları 3- 2'lik galibiyeti taraftara hediye eden Başkan Avcı, "Güçlü rakibimiz karşısında haklı bir galibiyet elde ettiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

 

KIRKLARELİ’DE BURAK SÜZÜLMÜŞ'TEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Kırklarelispor'un Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş, takımın kemik kadrosunu bozmadan transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Süzülmüş, takımın Antalya Belek'te kamp yaptığını anımsattı.

Kampın 12 Ocak'ta sona ereceğini belirten Süzülmüş, 5 futbolcu ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Takım gücüne güç katmak için çalıştıklarını aktaran Süzülmüş, şunları kaydetti: "Takımımızın kemik kadrosunu bozmadan transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımımızdaki tüm futbolculara diğer takımlardan teklif geldi. Demek ki iyi bir takımız. Futbolcularımız da bizimle devam etme kararı verdi. Tüm futbolcularımıza teşekkür ederim."

 

FURKAN SOYALP, BANDIRMASPOR'DA

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor, Bursaspor’dan orta saha oyuncusu Furkan Soyalp’ı sezon sonuna kadar kiraladı.

İmza töreninde konuşan yönetici Alper Sargın, "Yönetim kurulu olarak Bandırmaspor'un PTT 1.Lig hedeflerine ulaşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda nokta transferler yapıyoruz. Çok transfer yapmaktansa yerinde ve doğru transferler yapmak öncelikli hedefimizdir" dedi.

Furkan Soyalp ise "Bandırmaspor ligin ilk yarısını lider olarak tamamladı. Hedefleri olan bir takımda oynayacak olmamdan dolayı mutluyum. Bandırmaspor’un PTT 1.Lige çıkması için takım arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra tecrübemi ve terimi Bandırmaspor’un şampiyonluğu için dökeceğiz" dedi.

 

GÜMÜŞHANESPOR'DAN 2 TRANSFER

Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Gümüşhanespor, 2 futbolcuyla anlaşma sağladı.

Kulüp basın sözcüsü Metin Şeker, teknik heyetin raporu doğrultusunda, Almanya’nın Falkensee-Finkenkrug takımından sol kenar oyuncusu Fatih Altındağ ve Fransa’nın İkinci lig takımlarından Clermont'tan stoper Koray Uzun’un transferlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Transfer çalışmalarının süreceğini belirten Şeker, "Genelde yurt dışından transferlere yönümüzü çevirdik. Yurt içinden transfer yapmak oldukça zorlaştı. Transfer maliyeti yüksek. Bu nedenle yurt dışından Türk asıllı sporcuları kadromuza katmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

 

BİRLİK NAKLİYAT DÜZYURTSPOR, 8 FUTBOLCUYLA ANLAŞTI

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Trabzon ekibi Birlik Nakliyat Düzyurtspor, dış transferde 8 futbolcuyla anlaşma sağladı.

Karadeniz ekibi, Silivrispor’dan Mustafa Kaya, Kahramanmaraşspor’dan Erdinç Kedikli, 1461 Trabzon’dan Yetkin Demir, Arsinspor’dan Batınay Ak, Pazarspor’dan Hakan Macit, Tokatspor’dan Suat Mutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’dan Yasin Elmas ile en son Sarıyer’de forma giyen Feridun Sungur ile sözleşme imzaladı.

Teknik direktör Ömer Ortakudaş, ligin ilk yarısını beklemedikleri bir sırada tamamladıklarını belirterek, "Kesinlikle Birlik Nakliyat Düzyurtspor’a yakışmayan bir yerdeyiz. Ligin ikinci yarısında çıkışa geçip, bulunduğumuz yerden hızla uzaklaşacağız. Yeni takviyelerimizle daha çok güçlendik. Ligin ikinci yarısı bizim için daha farklı olacak" dedi.

İkinci yarı hazırlıklarının iyi gittiğini, futbolcularının hırsından memnun olduğunu belirten Ortakudaş, takımda hafif sakatlığı bulunan Halil İbrahim Cenik dışında bir eksik olmadığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı'nda Eylül Ayında Yolcu Sayısında Rekor Artış!
Kahramanmaraş Havalimanı'nda Eylül Ayında Yolcu Sayısında Rekor...
AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. web ve mobil uygulamalarını yeniledi
AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. web ve mobil...