Balçova Yaşamspor amatör kümede!

Balçova Yaşamspor amatör kümede!

Profesyonle ligde enson Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile oynayan Balçova Yaşamspor yeni sezonda BAL’da da yer almayacak.

06 Ağustos 2015 - 12:13

Geçen sezon Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta kümede kalma mücadelesi veren Balçova Yaşamspor, deplasmanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a farklı yenilerek (5-1) amatör kümeye düşmüştü. Ligin ilk yarısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u son maçta Liderlikten alı koyan Balçova Yaşamspor Ligin 2. Yarısının son maçında Mavi fırtınadan aldığı mağlubiyetle lige veda etti. Bu galibiyetle Mavi fırtına öcünü almıştı. BAL’a düşen ekip bir şok kararla daha yıkılarak Süper amatöre düşüş yaptı.

GALATASARAYLA GÜMDEME GELDİ

Geçen sezon kupada G. Saray’la oynadığı maçlarla adından bir hayli söz ettiren ancak sezon sonunda amatöre düşen Balçova Yaşamspor’un yeni sezon öncesi Bölgesel Amatör Lig’den de çekilmesi şaşkınlık yarattı. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’a 9-1 yenilerek tarihi bir hezimet yaşayan Balçova Yaşamspor, Bölgesel Amatör Lig(BAL)’den çekildi. Kupada aynı grupta yer aldığı Galatasaray’a 9-1 yenildiği maçla hafızalarda yer eden İzmir ekibinin küme düşmesi üzerine Başkan Fatih Komili, kulübün yarışmacı haklarını Alper Gülay’a sattı. Gülay, hedeflerinin yeniden 3. Lig’e çıkmak olacağını söylese de BAL’a katılım bedeli olan 20 bin TL’yi yatırmadı. Balçova ekibinin Süper Amatör Küme’de mücadele etmesi bekleniyor.

O TWEET YAKTI

Geride bıraktığımız 2014-15 futbol sezonunda en çok konuşulan maçlardan biri Galatasaray ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımı FBM Makina Balçova Yaşamspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı karşılaşma idi. 16 Aralık 2014’te İzmir’deki Atatürk Stadı’nda yapılan maçı Galatasaray 9-1 kazanırken, bu tarihi skordan çok karşılaşma öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar gündeme damga vurmuştu. Balçova Yaşamspor’un kalecisi Engin Kaya, sarı kırmızılı takımın 4-1 kaybettiği Arsenal maçının hemen sonrasında oynadıkları karşılaşma öncesinde Twitter’dan, “O değil de yine mi 4… Darısı başımıza. Bir de biz atalım” mesajını paylaşmıştı. Sahada tam bir hayal kırıklığına uğrayarak 9 gol yiyen Engin, bu tweet’i nedeniyle 2 maç da ceza almıştı.

BAL’A DA KATILAMADILAR

Balçova Yaşamspor’un yeni Başkanı Alper Gülay’ın son açıklamaları ise kafa karıştırdı. Yeni sezonda Süper Amatör Lig’de şampiyon olsalar bile, yönetmelik gereği önümüzdeki sezon BAL’a alınmayacaklarını dile getiren Başkan Gülay, “Kadromuzu yüzde 90 oluşturmuştuk. Ancak geçen sezon yaşanan sıkıntıların tekrarlanmasını istemedik. Hedefimiz 6 yılda Süper Lig’e yükselmekti. Bu süre şimdi 8 yıla uzadı. Urla’da kendi imkanımızla 3 bin kişilik stat yapacağız. Dünyaca ünlü bir Türk teknik adamla sportif direktörlük konusunda anlaştık” dedi.

BALÇOVA YAŞAM BORNOVA 1881 OLUYOR

Bornova Belediyesi’yle önemli bir ortaklığa imza atmaya hazırlanan Balçova Yaşamspor, yeni sezonda “Bornova1881″ adıyla iç saha maçlarını Doğanlar Stadı’nda oynamayı planlıyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda aldığı flaş skorlarla adından söz ettiren 3. Lig ekibi FBM Makina Balçova Yaşamspor ve Bornova Belediyesi önemli bir ortaklığa imza atmaya hazırlanıyor. Sezon başında kulübü Balçova Belediyespor’dan satın alarak yeniden bir yapılanmaya giden FBM Makina, şimdi de kulübü Bornova’ya taşıma projesiyle gündeme geldi. Uzun süredir profesyonel arenadan uzak kalan Bornova’yla işbirliğine girecek Balçova Yaşam, Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla yeni sezonda iddialı bir kulüp yaratacak. İlk iş olarak isim değişikliğine gidecek Balçova Yaşam’ın yeni adı Türkiye’de futbolun oynandığı ilk yer olan Bornova’nın önemine ithafen “Bornova1881″ olacak.

DOĞANLAR’DA OYNAYACAKLAR

Bornova kulübü olarak 2015-16 sezonuna başlayacak yeni oluşum, maçlarını da yeni sezona yetişecek Doğanlar Stadı’nda oynamayı planlıyor. Bu sezon Kemalpaşa Ulucak Stadı’nda taraftar desteğinden mahrum kalan Balçova Yaşam, “Bornova1881″ adıyla kulübü şehir merkezine taşıyarak Bornovalı futbolseverlerin büyük taraftar desteğini alacak. Bornova’daki amatör spor kulüpleriyle görüşerek onların da onayını alan kulüp yetkilileri stat sorunu yaşayan Göztepe, Altınordu, Altay ve Karşıyaka’nın önüne geçerek Doğanlar Stadı’nın öncelikli kullanım hakkına sahip olacak. Bornova Belediyesi ve Futbol Federasyonu’yla arasındaki prosedürleri çözmeye çalışan Balçova Yaşamspor’un yeni sezondan itibaren, yeni ismi ve yeni stadında görücüye çıkması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akkent A.Ş.’de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?
Akkent A.Ş.’de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?