Başkan Toptaş, Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler...

Başkan Toptaş, Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi’ne konuk oldu

Türkiye’nin güzide yüksek öğrenim kurumlarından biri olan Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki Hükümet ve Liderlik Okulu’nun 14 yıldır kesintisiz düzenlediği Yerel Yönetimler Akademisi’ne online olarak katılım sağlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, ‘6 Şubat Depremi Sonrası Yerel Belediyecilik’ konusunda konuşma yaptı.

10 Haziran 2024 - 00:35

Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki Hükümet ve Liderlik Okulu’nun 14 yıldır kesintisiz şekilde düzenlediği Yerel Yönetimler Akademisi’nin yeni dönemi başladı.

Bu yıl Üsküdar Belediyesi ve Fatih Belediyesi iş birliği ile gerçekleşecek olan akademi, yerel yönetimlerin dinamikleri, şehir planlamasının incelikleri ve toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi çözümler konusunda katılımcıların istifade edeceği önemli toplantılara ev sahipliği yapacaka.

Akademinin ilk günkü oturumlarına Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da konuk olarak, ‘6 Şubat Depremi Sonrası Yerel Belediyecilik’ konusunda katılımcılara tecrübeleri aktardı.

“Şehrimizde toplamda 18 bin adet konutun teslimi gerçekleştirildi”

Sözlerinin başında, Türkiye’nin güzide eğitim kurumlarının başında gelen Bahçeşehir Üniversitesi’nin 14 yıldır kesintisiz düzenlediği 2024 Yerel Yönetimler Akademisi’ne misafir olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek başlayan Başkan Toptaş, “Kahramanmaraş olarak 6 Şubat 2023’de saatler 04.17’yi gösterdiğinde büyük bir felaketle uyandık. 11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, aynı gün, aynı bölgede meydana geldi. Bu depremler, nadir görülen bir doğa olayı ve dünyanın en yıkıcı, en ölümcül depremleriydi. Sadece 4.17’de meydana gelen ilk deprem Hiroşima’ya atılan atom bombasından yaklaşık 2 bin kat daha yıkıcı enerji açığa çıkardı. 300 km’den fazla kırılan fay hatları, 400 km uzaktaki binaları yerle bir etti. 53 bin 537 insanımız hayatını kaybederken, 107 binden fazla vatandaşımız da yaralandı. Sizlerin vesilesiyle depremde yitirdiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. O zorlu süreçte insanlarımızı, şehrimizi, sokaklarımızı, evlerimizi ve anılarımızı kaybetmenin üzüntüsünü millet olarak yaşadık ama umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. “Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerde vefat eden vatandaşlarımızın acısı yüreklerimizi dağladı, milyonlarca insanımızın hayatı derin yaralar aldı. Depremin üzerinden 15 ay gibi bir süre geçmesine rağmen kayıplarımızın acısı hâlen yüreklerimizi yakıyor. Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle devletimiz şehrimizde çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Kalıcı konutların yapımı bir taraftan devam ediyor. Şehrimizde toplamda 18 bin adet konutun teslimi gerçekleştirildi. Onikişubat ilçemizin sınırlarında yer alan şehrimizin muhtelif alanlarında kalıcı konutlarımızın inşası çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Yine şehir merkezimizde de Emlak Konut ve TOKİ vasıtasıyla aynı şekilde hem konutlarımızın hem de iş yerlerimizin yükseldiğini görüyoruz” dedi.

“Onikişubat’ımızın yaraları sarmaya odaklanmış durumdayız”

Deprem bölgesinin yeniden ihya ve inşası noktasına katkı sunmak için Onikişubat Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını da kaydeden Başkan Toptaş, “Onikişubat’ımızı ve Kahramanmaraş’ımızı yeniden ayağa kaldırmak için yağmur çamur demeden 7 gün 24 saat çalışarak tüm depremzede kardeşlerimizi sıcak ve güvenli yuvalarına kavuşturacak; afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim binalar inşa etmeye devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı geri getiremeyiz ama bunun dışındaki tüm yıkımları ve zararları telafi etme kararlılığına ve gücüne sahibiz. Şu an Onikişubat’ımızın yaraları sarmaya ve ilçemizin tüm kayıplarını hızla telafi etmeye odaklanmış durumdayız. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bugün bizi sizlerle bir araya getiren Bahçeşehir Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 2024 Yerel Yönetimler Akademisi’nin katılımcılara önemli katkılar sağlayacağı inancıyla hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x