31 Mart yerel seçimlerine dur durak bilmeden hazırlanan Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammed Aydoğar, STK temsilcileri, vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş Öğrenci Servisleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Aydoğar; Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçim politikası ve geçmişi hakkında değerlendirmelerde bulunurken Kahramanmaraş’ta bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. “Ceketi koysak kazanırız” zihniyetinin artık son bulması gerektiğini aktaran Aydoğar, vatandaşın belediyeye ulaşacağı değil, belediyenin vatandaşa ulaşacağı bir Kahramanmaraş inşa edeceklerini söyledi. Ebrar Sitesi’nin olduğu alana yeniden konut yapılmasına sert tepki gösteren Aydoğar, yeni konut alanları için bazı mahallelerde dönüşüm yapılabileceğini ifade etti. Halen yıkımı devam eden veya ağır hasarlı olup atıl vaziyette kalan binaların kötü amaçla kullanılacağının altını çizen Aydoğar, bu binaların bir an önce temizliğinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Çarşı merkeze daire yapılmasına da karşı çıkan Aydoğar, buraların iş yeri olarak planlanması gerektiğini savundu.
“CEKETİ KOYSAM KAZANIRIM ANLAYIŞINA SON VERMEMİZ GEREKİYOR”
Aydoğar; öğrenci servisi şoförleriyle bir araya geldiği kahvaltıda şu ifadeleri kullandı: “Yeniden Refah Partisi ilk sınavını 14 Mayıs’ta verdi. O günkü şartlarda Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledi. Bugünkü şartlarda Genel Başkanımız Milli Görüş belediyeciliğini, hizmet belediyeciliğini şehirlerimizde ve ilçelerimizde uygulayabilmemiz adına hiçbir ittifaka girmedi. Kamuoyunun özellikle beklediği Ankara, İstanbul ve İzmir ittifakı içinde Genel Başkanımız; “Biz bir siyasi partiyi desteklemek için kurulmuş bir siyasi parti değiliz, bu bir hizmet yarışı, iyi hizmet eden ipi göğüslesin” dediler. Orada da ittifakta olmadığımızı deklare ettiler. Kahramanmaraş özelinde 11 ilçe ve büyükşehir olmak üzere kendi adaylarımızla seçime gidiyoruz. Birinci önceliğimiz Kahramanmaraş; trafikte lambaların olmadığı bir Kahramanmaraş, yolların delik deşik olmadığı bir Kahramanmaraş, belediyeye ulaşımın zor olduğu bir Kahramanmaraş değil, belediyenin vatandaşa ulaştığı bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz. Esnaflıktan geldiğimiz için bizlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında daima işi olur. Biz belediye personelinin vatandaşa tepeden bakmasına, vatandaşı tanımamasına ve “Ben ceketi koysam da kazanırız” anlayışına son vereceğiz.”
“VATANDAŞA HİZMET ETMEK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ”
“Partimizin kurucu ilçe başkanıyım. Bizler bu seviyeye tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. İlk kurulduğumuz günler ne zorluklar çektiğimizi bizler biliyoruz. Bu mana da Allah nasip eder, sizlerin desteğini alırsak ve belediye başkanı seçilirsen koşan bir belediye, hizmet üreten bir belediye noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz. Bunun için “Esnaf belediyeciliği” kavramı diyoruz. Müşterimiz vatandaş, dükkân sahibi biz olmuş olacağız. Vatandaşa da hizmet etmek için gecemizi, gündüzümüze katacağız. Önce vatandaşlarımıza layık olmamız gerekiyor. Önce vatandaşlarımıza hizmet etmemiz gerekiyor. Bu vesileyle sizlerden 31 Mart günü belediye başkanlığı seçiminde, hem ilçe belediyesinde hem de büyükşehir belediyesinde, belediye meclis üyeliklerinde; “Bu sefer Refah” diyelim. Yeniden Refah Partisi’ne destek olalım. Bizim; “Ceket koydular kazandı adamlar” zihniyetinden ziyade “Adamlar tırnaklarıyla kazıya kazıya kazandı” dedirtmeye ihtiyacımız var.”
“DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRMEMİZ GEREKİYOR”
“Bu kardeşiniz sizden farklı birisi değil. 6 Şubat depreminden sonra hayatımız allak bullak oldu. Allah bir daha böyle bir depremi kimseye yaşatmasın. Depremde yerle bir olmuş, her tarafı viran olmuş şehrimizi yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor. Artık bunu bir fırsata çevirmemiz gerekiyor. Belediye kendi başına istimlak etmek isteseydi, gücü yetmezdi. Şehrin merkezi yıkıldı, yolların genişlemesi gerekiyor. Şehir merkezindeki trafik lambalarından kurtulmamız gerekiyor. Üst geçit, alt geçit yapılması gerekiyor. Her yer şantiye halindeyken bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Depremi fırsata çevirmemiz gerekiyor.”
“EBRAR SİTESİ’NİN OLDUĞU ALANA TEKRAR KONUT YAPIMI YANLIŞ”
“Ebrar Sitesi’nin olduğu alana yeniden konut yapımına başlamışlar. Bizim buna dur dememiz gerekiyor. Orası yeşil alan yapılmalı, oraya harcanan parayla Yusuflar Mahallesi’ni kentsel dönüşüme sokup konutlar yapalım. Karacaoğlan Mahallesi’ne yapalım. Mağralı’ya yapalım. Kayabaşı’na yapalım. Divanlı’ya yapalım. Kümbet’e yapalım. İsa Divanlı’ya yapalım. Fatihler’e yapalım. Serintepe’ye yapalım ki hem oraların dönüşümünü yapalım hem de insanlarımıza daireyi oradan verelim, zemini sağlam olsun. Amerika’yı bir daha keşfetmeye gerek yok. Ebrar Sitesi’nin orada ölen az mı ki bir daha oraya binalar yapıyoruz? Bir daha deprem olduğunda yıkılmasa bile ağır hasarlı olacak. Orayı da çöpe atmayalım tabi ki. Memleketimizin toprağı, yeşil alan olarak değerlendirelim, spor tesisi yapalım, mesire alanı yapalım. Şehir merkezinde yeşil alanda gerekiyor.”
“ÇARŞIYI ÇARŞI YAPAN DAİRELER DEĞİL DÜKKANLARDIR”
“Ulu Cami’nin orada durum şöyle karşınıza bakın Yusuflar Mahallesi virane, Ekmekçi Mahallesi virane, İsa Divanlı Mahallesi, Kuyucak, Kayabaşı, Haydarlı, Sütçü İmam Mahallesi hepsi virane durumda. Bu binalarımızı 5-6 katlı burada yapalım, hem oraların dönüşümünü yapmış olalım hem de insanlarımızı oradan oraya taşımış olalım. Çarşının dokusunu elbette bozmamamız lazım ama çarşıyı çarşı yapan daireler değil, dükkânlardır. İş yeri yapalım, tek katlı iş yerleri olsun. Bu deprem gece 04.17’de değil de gündüz 4.17’de olsaydı, 10 kat daha fazla hayatını kaybeden olurdu. Trabzon Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı’nda mimarlık, mühendislik, muhasebe ofisleri, iş yerleri, ticarethaneler, şirketlerin ofisleri olmasaydı, o gece depremde 10 kat, 50 kat daha fazla ölü çıkardı. Alt katlarda banka şubeleri, esnaflar, müşteriler… Deprem gündüz olsaydı, her bloktan 300-400 vefat eden çıkardı. Aynı yere bir daha konut yapmak, aynı yerleri bir daha konutlarla doldurmak çözümse takdiri vatandaşlarımıza bırakıyorum. Rezerv alan çok var. Kırılmış, yarısı yıkılmış, viran olmuş, hafriyat gibi bekleyen binalarda emin olun; balici, tinerci, uyuşturucu kullananı, tecavüzcüsü, tacizcisi mesken tutacak. Bir bina böyle bırakılmaz. Bir şeye başlarsan sonunu getirirsin. Azıcık irade gerekiyor. Bazı yerlerde; “Ben yaptım, oldu” olmaz. Bazı yerde de şehir adına sorumluk sahibi olmak gerekiyor. Geçenlerde Ekmekçi Mahallesi’ne gittim, vatandaş; “Biz buradan tinerci kovmaktan usandık” dedi. “Biz buradan madde bağımlısı kovmaktan usandık” dedi. Bunlar bizim çocuklarımız, bizim şehirlerimiz. Şehrin tarihi dokusuna zarar vermeden dönüşüme gitmek gerekiyor. Rezerv alanlarımızda var. Bu konutlarımızı oralara taşısak tertemiz şehirler çıkar. Kahramanmaraş’a hizmet etmek için sizlerden destek istiyoruz. Bu seçim bir oy ile kazanılıyor. Bir oyda bizden derseniz, biz bu şehre hizmet etmek istiyoruz. Benim daha fazla anlatmama gerek yok sizlerde bu şehirde yaşıyorsunuz.”
YORUMLAR