‘Bunların özü sözü bir değil’

‘Bunların özü sözü bir değil’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Türkoğlu İlçe Başkanı Hasan Kızıldağ’ın hedefinde yine İlçe Belediye Başkanı vardı.

15 Ocak 2015 - 12:57

BBP Türkoğlu İlçe Başkanı Hasan Kızıldağ yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Belediye Başkanlığına, hoparlör ile her gün sabah halka hayırlı işler temennisinde bulunulması ve Cuma günü kurulan Pazar dolayısıyla dua okunması yönündeki talebinin kabul edilmesine rağmen geçen 2 aylık sürede bu talebin uygulanmadığını iddia ederek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak Türkoğlu Belediye Başkanlığına talebini dile getiren dilekçe verdiğini söyleyen Kızıldağ, bir sonraki gün isteğin uygulamaya konulduğunu ve 9 gün sonra Belediye Başkan Vekili Ahmet Nar imzasıyla talebinin kabul edildiği yönünde de cevap geldiğini ancak aradan 60 gün geçmesine rağmen söz konusu uygulamanın bir daha tekrarlanmadığını savundu.

 

“TALEBİMİZİN KABUL EDİLDİĞİYLE İLGİLİ CEVAP GELDİ, FAKAT…”

BBP Türkoğlu İlçe Başkanı Hasan Kızıldağ konu hakkında verdiği bilgide şunları ifade etti: “Partimin Türkoğlu’ndaki temsilcisi olarak; ilçemizde halkımızı milli ve manevi değerlere yönlendirmek, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun pekişeceği bir atmosfer oluşturmak düşüncesiyle 03.11.2014 tarihinde ilçe belediye başkanlığına haftanın 7 günü başkanlık makamınca hoparlör sistemiyle halkımıza ve esnafımıza hayırlı işler ve günün hayırlı olması temennisinde bulunulması, Cuma günleri ise ilçemizde halk pazarı kuruluyor olması nedeniyle bir görevli tarafından Pazar duası okunmasıyla ilgili talebimizi dua metniyle birlikte üst yazıyla bildirdik. Ertesi gün hemen belediye başkanlığı makamınca halka ve esnafa hayırlı işler ve günün hayırlı olması temennisiyle ilgili bölüm uygulamaya konuldu. Akabinde yazıma cevaben 9 gün sonra yani 12.11.2014 tarihinde altında belediye başkan vekili Ahmet Nar imzalı talebimizin kabul edildiğiyle ilgili cevap geldi. Fakat 60 gün geçmesine rağmen kabul olan talebimizin dua bölümü uygulanmaya konulmuş değil.”

 

“BAŞKANIM KEŞKE BÖYLE BİR ŞEYİ TALEP ETMESEYDİN”

Talebini ilk bildirdiği gün AK Partili isimlerden bazılarının kendisini aradığını iddia eden Kızıldağ şunları dile getirdi: “İşin en garip tarafı bu talebimizi ilk bildirdiğimiz gün konudan haberdar olan ve AKP’nin çok önemli noktalarında bulunan birçok kişi ‘’Başkanım keşke böyle bir şeyi talep etmeseydin, onlar bunu uygularsa onların yani belediye başkanı ve ekibinin lehine olur dediler’’. Bende kardeşim uygulasınlar da kendilerinin lehine olsun, sonuçta ben bu duayı kendim için değil milletim ve memleketim için istiyorum dedim.”

 

“SANA OLAN SİTEMİMİZDEN DOLAYI TALEBİNİZİ UYGULAMADIK DEDİ”

 BBP İlçe Başkanı Kızıldağ iddialarına şu şekilde devam etti: “Velhasıl dua okutulmayınca bana gelen evrakın altında imzası bulunan Ahmet Nar beyle görüşüp durumu sorunca : “Başkanım biz seni çok seviyoruz, biz sana yaklaştıkça sen bizden uzaklaşıyorsun, yaptığın basın açıklamalarıyla bizi yerden yere vuruyorsun, sürekli bizi eleştiriyorsun, sana olan sitemimizden dolayı talebinizi uygulamadık dedi. İçine düştükleri şu garip ve gülünç duruma bakar mısınız, böyle basit ve gülünç bir savunma olur mu Allah aşkına? Evet, eleştirdim ama yanına çözümünü de koyarak eleştirdim. Neyi eleştirdim? Milletin gücünü heba etmemeleri konusunda eleştirdim. Bir beldemizde yaşayan insanların tapu sorunlarıyla alakalı seçim öncesi tapularınızı ücretsiz dağıtacağız yönündeki vaatlerini yerine getirmeleri noktasında eleştirdim. Halkımızın yararına olacak taleplerimizi yerine getiremediklerinden, halka hizmet noktasında çözüm üretemediklerinden dolayı gün geçtikçe inişe geçen itibarlarını kurtarmak maksadıyla camide protokol oluşturarak boy boy resimler çektirip sosyal medyada paylaşmalarının yanlış ve riyadan başka bir şey olmadığıyla alakalı eleştirdim. Ama her defasında da elle tutulur gözle görülür bir hizmetlerini gördüğüm anda bunu tebrik ve takdir edeceğimi de belirttim. Peki, bu kadar haksızlık ve zulüm ortadayken bunu eleştirmeyecektim de alkışlayacak mıydım? Tabi ki hayır.

 

“BU DA GÖSTERİYOR Kİ BUNLARIN ÖZÜ SÖZÜ BİR DEĞİL”

Şimdi bununla bir duanın okutturulup okutturulmamasının ne ilgisi olabilir ki haklı eleştirilerimden dolayı memleketimiz adına istediğimiz bir talebimiz çeşitli bahanelerle yerine getirilmiyor? Ama bunlar küçük hesaplar içerisine girerek talebimizi uygulamaya koyacak samimiyet, hoşgörü ve cesareti gösteremediler. Bu da gösteriyor ki bunların özü sözü bir değil. Camide selfie çekilip duygu sömürüsü yapanlardan da farklı bir şey beklenemezdi zaten. Böylelikle bir kere daha gerçek yüzlerini görmüş olduk.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Altyapıdan Üstyapıya Yeni Yatırımlarımız Andırın’a Hayırlı Olsun”
Başkan Görgel: “Altyapıdan Üstyapıya Yeni Yatırımlarımız...
Dulkadiroğlu’nda sorunlar yerinde çözülüyor
Dulkadiroğlu’nda sorunlar yerinde çözülüyor