Çalıştaylar 81 ili kapsayacak

Çalıştaylar 81 ili kapsayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Şehir Kimliği Çalıştayı için bugün Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraşlılarla bir araya gelecek.

08 Ocak 2015 - 11:04

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı, bugün Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşecek.

Bakan Güllüce’nin verdiği talimat ile başlayan çalıştaylar hız kesmeden devam ederken Şehir Kimliği Çalıştayları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin; “Sivas’a, Adıyaman’a, Rize’ye, Düzce’ye Ankara’dan bakmakla olmaz. Nasıl ki tek tip kıyafet her bedene olmaz ise; her şehre aynı kimlik olmaz. Biz halkımızın ayağına gideriz. Onun görüşüne göre hareket ederiz” diyerek talimat vermesiyle birlikte yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak. Çalıştaylar; Şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek için düzenleniyor. Çalıştaylara her kesimden farklı kurum, kuruluş ve kişiler katılırken. Çalıştaylar da bakanlık bürokratları; şehrin yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, kültür ve sanat ve spor temsilcilerinin yanı sıra şehrin kamuoyu algısının oluşmasında ve gelişmesinde etkili olan “medya” mensupları ile bir araya gelinerek. Özüne sadık şehirlerin, değişim ve gelişim süreçlerinden oluşan fırsatların da değerlendirildiği çalıştaylarda yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanacaktır. (YADİGAR JİRA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta otomobil takla attı: 1 ölü 1 yaralı
Kahramanmaraş'ta otomobil takla attı: 1 ölü 1 yaralı
Afşin’de traktör römorkuna otomobil arkadan çarptı: 1 yaralı
Afşin’de traktör römorkuna otomobil arkadan çarptı: 1 yaralı