Çınar: “Tek hayalim kardeşlerimizin sorunlarını çözmek”

Çınar: “Tek hayalim kardeşlerimizin sorunlarını çözmek”

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, “Hizmet-İş Sendikası olarak tek hayalim kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan taşeron işçi kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmektir” dedi.

09 Aralık 2018 - 05:32

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Öz-İnşaat İş Genel Başkanı Zekeriya Koca ve Hak-İş Konfederasyonuna üye sendika üyeleri Hak-İş il başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

 

ÖZDEMİR: “TÜRKİYE’DE BİR SESSİZ ÇIĞLIĞI HERKES SEYREDİYOR”

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, yapmış oldukları zorluklar hakkında işçileri bilgilendirdi.

Her zaman işçilerin yanında olduklarını kaydeden Özdemir, “Kadro konusuna herkes karşıydı. Ben Kayseri’de kolu kırık adamı gece çalıştırdıklarını gördüm. Bizi adam yerine koymayanları gördüm. Cumartesi yok, Pazar yok, kıdem tazminatı yok, bizi insan yerine koyupta selam veren yok. Türkiye’de bir sessiz çığlık, bir kanayan yara ama herkes seyrediyor. Milyonlarca kişi kapılarda sürünüyor. Maaş alamıyor, mafyanın elinde. Yılsonu geliyor, girdi çıktı yapılıyor, tazminat verilmiyor. 6 ayda bir girdi çıktı yapılıyor, yıllık izin hak edilemiyor. İşçinin sırtından taşeronlar, mafyalar milyarlarca lira para kazanıyor ve bu sessiz çığlığı hiç kimse duymuyor.


Bunu bir tek kişi duydu o da Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan. Başkanımız 2011 yılında milyonlarca taşeron işçi var. Bu adamların emeği sömürülüyor. Bir şey yapıp, bu insanları örgütlememiz lazım dedi. Defalarca girişim yapılmadı, taşeronlar sendikalı olamaz, taşeronlar kadro alamaz. 2 şirket sahibi bir mafya oturdular bir ihale şartnamesi hazırladılar. Ona göre sizi istedikleri şekilde çalıştırdılar. Ama hiç kimsenin sesi çıkmadı. Genel Başkanımız bizim bu çığlığı duymamız lazım dedi. Başlattık ama engellediler. İlk yapılan toplantıda örgütlenemedik. Ama sonra 30 bin kişi olduk. 30 bin kişi olunca birileri bizi çağırdı. Bu demde diğer sendikaların hiç sesi çıkmadı. Bizimle dalga geçiyorlardı. Sonra 100 bin olduk. Ondan sonra birileri dikkate almaya başladı. İlk noter şartını kaldırdık” diye konuştu.

 

KOCA: “KAHRAMANMARAŞ DEMEK PROBLEMSİZ ŞEHİR DEMEKTİR”

Öz İnşaat İş Genel Başkanı Zekeriya Koca ise, “Burada benim 30 yılım var. Önemli olan bulunduğunuz yerin hakkını vermektir. Kahramanmaraş demek problemsiz şehir demektir. Ben buradan ufak tefek istifayı duyunca inanın gözlerim yaşarıyor. Neden? Burası hassasiyeti olan bir yer. Biz sendikacıyız işyerinde çalışan işçinin dili, dini, ırkı, rengi, mezhebi kendisini bağlar. Bizim görevimiz bize üye olan insanlara vazifemizi yapmaktır. Bunun için hiç kimseyi yargılamayız. Bir tane Hak-İş var. Biz herkesi Hak-İş’e sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hak-İş 1937 yılında kuruldu. 22 Ekim 2011 tarihinde Mahmut Arslan Hak-İş’e genel başkan oldu. 2011’de Hak İş’in üye sayısı 125 bindi. Bugün Hak-İş’in üye sayısı 700 bin. İş kollarında sendika yoktu. Genel Başkanımız Mahmut Arslan Bey iş kollarındaki sendikaları kurdu ve bugün Toplu İş Sözleşmesini yaptılar ve Hak-İş burada Hizmet-İş’in önderliğinde bir gündem oluşturuyor, istişare yapıyor. Hak-İş’e bağlı sendikalar bir bir gelerek kendi aralarında birlik ve beraberlik oluşturuyorlar.” İfadelerini kullandı.

 

ÖMER ÇINAR, SENDİKANIN ÖNEMİNİ ANLATTI

Bugünlere çok zorluklarla geldiklerine dikkat çeken Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, “2013 yılında Hizmet-iş Sendikası Kahramanmaraş şube başkanlığına yeniden Şube Başkanı olarak seçildiğimde tek hayalim Kahramanmaraş Şube Başkanlığımıza bağlı kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan taşeron işçi kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmek ve toplu iş sözleşme imzalayarak haklarını almak için ile yola koyuldum.


2013 Yılında Kahramanmaraş Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Poyraz ile 20-25 defa işçi arkadaşlarımızın sendikamıza üye olmaları hakkında toplantılar düzenledik, görüşmeler yaptık ve çok şükür en sonunda Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’ı ikna ettik ve yeni seçilecek olan Fatih Mehmet Erkoç başkanımız ile de toplantılar düzenleyerek Kahramanmaraş Belediyemizde 2013 yılında işçi arkadaşlarımızı Hizmet-iş sendikası ailemize üye yapmayı başardık. Taşeron işçi arkadaşlarımızın çalışma sahalarına girdiğimizde sorunlarının çözümü için tek çözümün tek çaresi Sendika ve birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu işçi arkadaşlarımıza anlatarak çalışmalarımıza gece gündüz, mesai zamanı gözetmeksizin üye çalışmamızı yaptık ve Hizmet-iş Sendikası Genel Başkanlığımız aracılığı ile Çalışma Bakanlığımıza bilgilendirmede bulunduk”dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x