Dedeleri Zekeriya Bağrıaçık Beyefendinin Geleneklerini Devam...
Karışık 1

Dedeleri Zekeriya Bağrıaçık Beyefendinin Geleneklerini Devam Ettiriyorlar!

Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin hemen ardından iş insanları Halit Bağrıaçık ve Mehmet Bağrıaçık’ın oğulları Oğuz ve İsmail Bağrıaçık, hemşerilerini yalnız bırakmadı.

14 Nisan 2023 - 06:08 - Güncelleme: 14 Nisan 2023 - 06:13

6 Şubat 2023’te ilk önce 04.17’de 7.7 ve ardından 13.24’te 7.6 şiddetinde depremler meydana gelmişti. Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Kahramanmaraş Elbistan olan ikiz depremler 11 ilde etkili olmuş ve yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Depremin hemen ardından adeta seferberlik ilan eden Bağrıaçıklar Hırdavatın üçüncü nesil işletmecisi ve Hayır ve İhsan Vakfının Başkanı Halit Bağrıaçık’ın oğlu İB Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bağrıaçık ve İş İnsanı Mehmet Bağrıaçık’ın oğlu MEBA Group Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Bağrıaçık ile Kahramanmaraşlılara sıcak yemek, su, soba, gıda paketi ve ekmek gibi yardımlarda bulunmuştu.

Depremin ilk gününden itibaren yardımlarını geri çekmeden sürdüren ve dedeleri Zekeriya Bağrıaçık beyefendinin gelen gelenek ve göreneklerini devam ettiren Bağrıaçık ailesi 2 aydan fazla zaman geçmesine rağmen Kahramanmaraşlıların ihtiyaç duyduğu eşyaları temin etmeye devam ediyor.

İB Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bağrıaçık, “Dedemiz Zekeriya Bağrıaçık iyilik peşinde koşan yaptığı yardımlarla Kahramanmaraş’a büyük izler bırakmıştır. Özellikle Mağralı mahallesine verdiği omuzla büyük takdir toplamıştır. Bizde onun izinden giderek elimizden geldiğince Bağrıaçık ailesi olarak memleketimize katkı vermek istiyoruz” dedi.

MEBA Group Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Bağrıaçık, yardımların devam ettiğini duyurmak için sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “MEBA’da ekmeğimizi bölüşmeye devam ediyoruz.

Yardım malzemelerinin haricinde; Depremin başından itibaren ücretsiz ekmek dağıtımımız aralıksız devam ediyor.

Ramazan ayı günlük 10 bin aşevleri ve yemekhanelerle, yaklaşık 5 bin adet de fabrikaya gelen kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşıyoruz. Vatan ile dertlenmeyen dertsizdir.”

Kahramanmaraşlılara desteklerini devam ettiren Bağrıaçık ailesinin örnek davranışı vatandaşlar tarafından takdir toplarken, halk yapılan yardımlar için kendilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çağdaş minyatür sanatçısı Ahmet Akkurt'tan Okul Bahçesine Şehitlik Anıtı
Çağdaş minyatür sanatçısı Ahmet Akkurt'tan Okul Bahçesine...