Dış Girdimiz Ne kadar Azalırsa; Ekonomimiz O kadar Kalkınır
Reklam

Dış Girdimiz Ne kadar Azalırsa; Ekonomimiz O kadar Kalkınır

Fertaş İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, 2017 yılı inşaat sektörüne dair görüşlerini paylaştı. 2017 yılının hem inşaat hem de ekonomik açıdan durağan bir yıl olduğunu söyleyen Yıldırım “2018 yılından umutluyuz” dedi.

21 Kasım 2017 - 22:58

“2017 yılında fiyatlarda hiç artış olmadı” açıklamasında bulunan Yıldırım “Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Ekonomi piyasalarındaki belirsizlik de hem ekonomimizin hem de sektörel anlamda gelişmelerin olumsuz yaşanmasına sebep oldu. Yaşanan bu belirsizlikleri dış etkenlere bağlıyoruz. Komşu ülkelerde yaşanan durumlardan dolayı bir belirsizlik söz konusuydu. 2017 yılı durağan bir dönemdi. Konutta biraz devlet desteğinden dolayı canlanma vardı. Fakat istenen duruma gelemedi. 2018 yılında faizlerin düşmesini umut ediyoruz. Bu sayede yaşanacak olumlu gelişmelerin de ilk adımı atılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.


“Demir ve beton fiyatlarındaki artış inşaat sektörünü etkiledi”

Dış ticaret anlamında yaşanan gelişmelerin ülkemizi etkilediğini kaydeden Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “2017 yılında yükselen maliyetlerimize, fiyatları yansıtabilme imkânımızın, arz talep doğrultusunu karşılayabilmesi gerekiyor. Şu an maliyetlerimiz yükseldi. Biz bunu fiyatlara yansıtamadık. Özellikle inşaat firmalarına, Türkiye ekonomisine katma değer üreten firmalara özellik sağlanması lazım. Demir ve beton fiyatları 2017’de inanılmaz yükseldi. Dolar ve Euro da ki fiyat artışından dolayı da ithal ettiğimiz ürünlerde sıkıntı yaşadık. Asansörlerden tutun, elektronik cihazlara kadar bu durumu hissettik. Buradaki asıl sıkıntımız dışa bağlı olmak.”


Yıldırım Kule Yeni Yaşam Alanları Sunuyor

Doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacak şekilde üçüncü nesil camlar, çevreci ve uzun ömürlü malzemeler kullanılarak hayata geçirilen Yıldırım Kule, iç bükey eğimi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Toplamda 46.000 metre kare inşaat alanının 21.000 metre karesi ticari kullanım olarak tasarlanan Yıldırım Kule’de 13.000 metre kare ofis alanının 3600 metre karesi dubleks ofislere ayrılmıştır. Ayrıca 8000 metre karesi cadde mağaza olarak planlanmıştır. Çalışanların kulenin dışına çıkmadan ihtiyaçlarının karşılanmasına özen gösterilen Yıldırım Kule’de, farklı sektördeki kurumsal firmaların olmasına özen gösteriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar Silinsin”
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar...
İstiklal Spor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu
İstiklal Spor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu