Doğan her Buzağıya 350 TL destek!

Doğan her Buzağıya 350 TL destek!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, şehirde tarım arazilerin yol olmasını önleyecek tedbirler aldıklarını ve doğan her buza için çiftçilere 350 TL maddi yardım yaptıklarını söyledi.

26 Aralık 2017 - 06:14

Kahramanmaraş’ta tarımın her geçen yıl geliştiğini ve kaybolan tarım arazilerini koruma altına almak için bir takım çalışmalar yaptıklarını kaydeden Emiralioğlu, “İlan edilen sit alanlarıyla şehirdeki tarım arazilerimiz koruma altında olacak. Diğer yandan bütün bölgelerimizde modern tarım yapılıyor diyemeyiz. Bizim tarım konusunda iyi olduğumuz yerler var ve daha kat etmemiz alanlar var. Özellikle meyvecilik alanında ilaç kullanımı konusunda çiftçilerimizin eksiklikleri var, bunların giderilmesi lazım.” dedi.

 

“Tarım İçin Sağlam Adımlar Atıldı”

Şehirde her geçen yıl azalan tarım arazilerini önlemek için 4 büyük ova için sit alanı ilan edildiğine değinen İhsan Emiralioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarım arazileri hem imar hem sanayi anlamında bir takım baskılar olabilir ama şehrimiz bu konuya duyarlı şehirlerden bir tanesi. Biz şuan Kahramanmaraş’ın özellikle Maraş altı olarak hitap edilen şehre en yakın olan kısmındaki alanların büyük bir kısmını, bakanlar kurulu kararıyla imar sınırından başlamak üzere, tarımsal sit alanı alan ettik. Maraş ovası, Türkoğlu ovası Afşin, Elbistan ovası, Narlı ovası olmak üzere şehrin 4 büyük ovası sit ilan edildi. Dolayısıyla buralara yapılaşma imkanı kalmadı.  Hem sanayicinin ihtiyacı hem konutla ilgili ihtiyaçlar daha çok tarım alanlarının olmadığı diğer alanlarda değerlendirilecek. Bu anlamda şehrimizin belediyelerde, valiliklerde iyi bir planlaması yapıldı. Bu süreçten sonra tarım alanlarının korunması noktasında daha sağlam adımlar atılacak.”

 

“Modern Tarımın Yaygınlaşması Lazım”

Çiftçilerin modern tarıma ayak uydurması gerektiğini savunan Emiralioğlu, “Bütün bölgelerimizde modern tarım yapılıyor diyemeyiz. Bu konuda yeni gelişmeler oluyor. Çok daha alınması gereken yol var. Bizim tarım konusunda iyi olduğumuz yerler var ve daha kat etmemiz alanlar var. Özellikle meyvecilik alanında ilaç kullanımı konusunda çiftçilerimizin eksiklikleri var,bunların giderilmesi lazım. Modern tarımın kullanılması gerekiyor. Alanlarımız sulamaya açıldıkça buraların basınçlı sulamalarıyla ilgili zenginleştirilmesi ve suyun daha ekonomik kullanılması gerekiyor. Suyun ekonomik kullanılması yönünde çiftçilerimizi bilinçlendiriyoruz. Çiftçilerimiz alet ekipman almak istediklerinde onlara yardımcı oluyoruz. Her doğan buza ’ya 350 TL destek veriyoruz. Üreticinin ürettiği her konuda biz destek olmaya çalışıyoruz. Çiftçilerin birim alanında daha fazla ürün sağlamaları istiyoruz. Koç teke ile ilgili yeni bir projede aldık, bu alanlarda da çalışmalar yapacağız. İnşaat yatırımlarının yüzde 50’sini alınacak hayvan bedelinin yüzde 50’sinide bakanlığımız karşılıyor.” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x