Doğaya bin ekmek saldılar
Karışık 1

Doğaya bin ekmek saldılar

Kahramanmaraş’ta beyaz örtünün her yeri kapatmasıyla beraber, yem bulamayarak yollara üşüşen kuşların yardımına, Kahramanmaraş Özel Güvenlik Arama Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KOGKUT) ekibi, yetişti. Ekip, yem bulamayan kuşlar için kırsal alanlara binlerce ekmek bıraktılar.

07 Ocak 2016 - 13:49

Kahramanmaraş Özel Güvenlik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KÖGDER) ile KOGKUT işbirliği ve Güvenlik-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilciliğinin desteğiyle Kahramanmaraş’ın kırsal alanlarında, yem bulamayan kuşlar için ekmek dağıtıldı.

Program kapsamında Aslanbey Parkı civarındaki ormanlık alana, binden fazla ekmek bırakıldı. Kahramanmaraş’ta, geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan kar yağışı yerini, soğuk ve yağmurlu havaya bıraktı. Elverişsiz hava şartlarından insanlar kadar diğer canlılar da etkilendi. Özellikle serçeler, güvercinler ve kargalar yem derdine düştü. Hayvanların özellikle kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlandığını belirten KÖGDER Başkanı Mustafa Mengür, yağan kar nedeniyle kuşların yaşamlarını sürdürecek yemlerin kar altında kaldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Kuşların yemi kar örtüsünün altında kaldı. Bu sene küçük de olsa böyle bir program tertip ettik. Aslanbey Parkı civarındaki orman alanına kuşların beslenmesi için ekmek bıraktık. İnşallah, bu girişimimiz amacına ulaşır ve vatandaşlarımız için örnek olur. U yıl başlattığımız bu uygulamayı önümüzdeki senelerde daha kapsamlı yaparak bunun bir gelenek halini almasını sağlamak istiyoruz. Vatandaşlarımıza, evlerindeki bayat ekmeklerle kışın zevkini çıkartmak için doğada aç kalan canlılarımıza kulak vermelerini istiyorum.” Kışın zahmeti olduğu kadar zevkli taraflarının da olduğunu kaydeden Başkan Mengür, “Kar yoğunluğu yaşanan bu günlerde tüm vatandaşlarımızı, sokak hayvanlarını ve kuşları beslemek üzere evlerinin önüne, yemek artığı koymalarını istiyorum” dedi. Güvenlik-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilci Bekir Sönmez ise bizim hayvanlara hayvanların da böyle olumsuz hava koşullarında bize ihtiyacı olduğu bilinciyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek; şunları söyledi: “Bizim için bir lokma büyüklüğünde olan bayat ekmekler, kuşlar için onlarca lokma demek. Bayat ekmeklerimizi çöplere değil de sokakta belirli noktalara düzenli bir şekilde bırakırsak; aç kalan canlılarımız, bundan nasiplenir. İsteyen bayat ekmeğini bıraksın isteyen ise fırınlarda biriken bayat ekmeklerden rica etsin. Fırıncılarımız, bu konuda bizlere yardımcı oldu. Eminim bu amaçla gelen herkese de yardımcı olurlar. Bizim için bayat olan bu ekmekler; olumsuz hava koşullarında sokak hayvanları ve kuşlar için ilaç gibidir.”

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / KENAN ONARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu