Dondurucu soğukta adres kuyruğu
Karışık 1

Dondurucu soğukta adres kuyruğu

Adres bilgilerini güncellemek isteyen ve büyük çoğunluğu Suriyeli olan yabancı uyruklu vatandaşlar, Kahramanmaraş Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü önünde, dondurucu soğukta, uzun kuyruklar oluşturdu.

05 Ocak 2016 - 11:41 - Güncelleme: 05 Ocak 2016 - 11:43

Kahramanmaraş, güne, hafif kar yağışıyla başladı. Neredeyse suların buz tuttuğu soğuk havada, Suriyeli uyruklu vatandaşlar, devletten gelecek sosyal yardımlardan yararlanmak için adres bilgilerini güncelleme çabasına girdiler.

Soğuk havaya aldırış etmeden Kahramanmaraş Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü önünde ikişerli ve üçerli sıralarla uzun kuyruklar oluşturan Suriyeli uyruklu vatandaşlar, kucaklarındaki çocuklar ile zor anlar yaşadı. Her yabancı uyruklu vatandaş için yılda bir defa adres bilgilerinin güncelleme zorunluluğu uygulaması, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Hizmet Binasının önünde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. 2016 yılına girmemizle beraber yoğunluğun 4 gündür sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Kahramanmaraş’ta 80 bin civarındaki sayısıyla; en fazla yabancı uyruklu yoğunluğa sahip Suriyelilerin, adres güncelleme işleminin bir süre daha devam edeceği ifade ediliyor. 

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / KENAN ONARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta İçme Suyu Tartışması Kanlı Bitti: 5 Yaralı
Kahramanmaraş’ta İçme Suyu Tartışması Kanlı Bitti: 5 Yaralı
Yeni Geçici Çarşı Hızla Hizmete Hazırlanıyor
Yeni Geçici Çarşı Hızla Hizmete Hazırlanıyor