Dumlupınar galibiyete abone oldu
Karışık 1

Dumlupınar galibiyete abone oldu

Son haftalarda çıkış yaşayan ekiplerden biri olan Dumlupınarspor yakaladığı galibiyetlerle üstlere doğru tırmanışa geçerken ligin ilk yarısının son haftasında da Kümbetspor’u 1-3 mağlup etmesini bildi.

04 Ocak 2016 - 12:26

Yerel Amatör 1. Kümede haftanın ilk maçı Kümbetspor’un ev sahipliğinde Dumlupınarspor arasında oynandı. Batıpark Futbol sahasında Pazar günü saat 10.00 da başlayan karşılaşmada Kümbetspor istenilen oyunu yansıtamazken Dumlupınarspor galibiyete ulaşan ekip oldu.

Bir zamanlar Kahramanmaraş Amatör futboluna damga vuran ve takımların korkulu rüyası haline gelen Dumlupınarspor, 13. Dakikada Mehmet Kaba ile 0-1 öne geçerken 39. Dakikada Ahmet Baltacının firikik golü ile skor 0-2 oldu. Kümbet ekibi ilk yarının 24. Dakikasında oyunda kan değişikliği yaparken kaleci hataları ile oyundan düşen ekip oldu. İlk yarı bu skorla sona erirken 2. Yarıda istekli oyunu bırakmayan Dumlupınarspor 3. Golü penaltıdan buldu. sol kanattan gelişen Dumlupınarspor atağında Mustafa’nın ceza alanında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Kaleci Fahrettin cıktı ve golü engellemek için Mustafa’ya faul yaptı. Faul sonucu müsabaka hakemi penaltı noktasını gösterterek Fahrettin’i kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Penaltı atışını kullanmak için Bekir topun başına geçti. Kırmızı kartla oyun dışı kalan Kümbet ekibi Kaleye Mustafa’yı dahil etti. Penaltı atışında kalecinin solundan gönderilen top Mustafa’nın parmakları arasından filelerle bularak fark 3’e çıktı. Karşılaşmanın son dakikasında yaşanan bir penaltı ise Kümbet’in gol orucunu bozmasına vesile oldu.

Karşılaşmanın son dakikasında Sol kanattan gelişen Kümbetspor atağında ceza alanında oluşan karambolda yerde kalan Mustafa’ya yapılan Müdahele penaltı olarak değerlendirildi. Penaltıyı kullana takım kaptanı Yunus Emre topu filelerle buluşturarak skoru 1-3 yaptı. Bu gol sonrası ise müsabaka da başka pozisyon olmayınca 1-3’lük galibiyetle haftayı Dumlupınarspor kazandı.

 

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

Dk1 Karşılaşmaya konuk ekip Dumlupınaspor başladı.

Dk6 Sol kanattan gelişen Kümbetspor atağında Yunus Emre ceza alanına girdi topu Mustafa’nın önüne aktardı. Ceza alanında savunma arkasına sarkan Mustafa sert vurdu top kaleci Yasin topa sahip çıktı.

Dk9 Sağ kanattan gelişen Dumlupınarspor atağında Fatih’in Mustafa ile paslaşması sonucu Fatih’in ceza alanına kestiği topa Ahmet Sert vurdu top kaleci Fahrettin topa yatarak uzandı. Topun sekmesi ile Mehmet topa yöneldi topa kaleci Fahrettin 2. Hamlede sahip çıktı.

Dk13 Orta sahadan gelişen atakta Dumlupınar da Avni ceza alanı içerisinde topu Fatih’e aktardı. Fatihin paralel gönderdiği topu kaleci Fahrettin elinden kaçırması sonucu topa yakın olan Mehmet Kaba topu filelerle buluşturdu. 0-1

Dk16 sol kanattan gelişen atakta Dumlupınarspor yüklendi, sol çaprazdan ceza alanına gönderilen topa Fatih yükseldi topa dokunamayınca defans topu uzaklaştırdı. Dumlupınarspor bu önemli pozisyonu hoyratça harcayan taraf oldu.

Dk22 Sağ kanattan gelişen atakta Kümbetspor Ömer ile yüklendiği pozisyonda defansın arasına attığı topa Cuma sahip çıktı. Tek topla Osman’a gönderdiği topa Osman sert vurdu top yandan auta çıktı.

Dk27 Orta sahadan gelişen atakta Dumlupınarspor Mehmet’le atağa çıktı, Son çizgiden gönderdiği topa Fatih dokundu top filelerle buluştu ama daha öncesi çizginin dışından kullanıldığı için gol geçersiz sayıldı.

Dk39 Orta sahadan gelişen atakta Dumlupınarspor’da Ahmet Baltacı Orta saha son çizgisinin üzerinden kale alanı üzerine gönderdiği topa kaleci sahip çıkmak istedi ama kalecinin ellerinin arasından geçen top filelerle buluştu. 0-2

Dk43 Sol kanattan gelişen Kümbetspor atağında ceza alanı çaprazına gönderilen topa oyuna sonradan giren Fatih dokundu kaleci Yasin topu 2. Hamlede zor kontrol etti.

Dk45 İlk yarıda başka pozisyon olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-2 Dumlupınarspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

 

İKİNCİ YARI;

Dk49 Sol kanattan gelişen Dumlupınarspor atağında Avni ceza alanına gönderdiği topa Mehmet Metin sahip çıktı. Mehmet Metin ceza alanından kaleye paralel gönderdiği topa Ahmet dokunmak istedi. Top ayağından sekerek auta gitti.

Dk57 Ceza alanı dışından Dumlupınarspor Ahmet’le Firikik kazandı. Ahmet’in barajın üzerinden kaleye gönderdiği topa kaleci Fahrettin sektirdi. Mehmet Metinin tamamlamak istediği top az farkla yandan auta gitti.

Dk74 sol kanattan gelişen Dumlupınarspor atağında Mustafa’nın ceza alanında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Kaleci Fahrettin cıktı ve golü engellemek için Mustafa’ya faul yaptı. Faul sonucu müsabaka hakemi penaltı noktasını gösterterek Fahrettini kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Dk75 Penaltı atışını kullanmak için Bekir topun başına geçti. Kırmızı kartla oyun dışı kalan Kümbet ekibi Kaleye Mustafa’yı dahil etti. Penaltı atışında kalecinin solundan gönderilen top Mustafa’nın parmakları arasından filelerle buluştu. 0-3

Dk90 Sol kanattan gelişen Kümbetspor atağında ceza alanında oluşan karambolda yerde kalan Mustafa’ya yapılan Müdahele penaltı olarak değerlendirildi. Penaltıyı kullana takım kaptanı Yunus Emre topu filelerle buluşturarak skoru 1-3 yaptı. Bu gol sonrası ise müsabaka da başka pozisyon olmayınca 1-3’lük galibiyetle haftayı Dumlupınarspor kazandı.

 

MÜSABAKA TABLOSU

Stadyum; Batıpark

Hakemler; Serkan Gürbüz, Yunus Yıldız,Tolga Çetenak

Kümbetspor; Fahrettin Özsan, Gökhan Kara, Ahmet Köse, Ali Işık, Ömer Gökkuş, Y.Emre Şan, Mustafa Us, Oğuzhan Kara, Mustafa Canpolat, Osman Yıldız, Cuma Şişman

Dumlupınarspor; Yasin Gümbür, Mustafa Doğrugörür, Ahmet Dağ, Bekir Korkmaz, Mustafa Çulha, Mehmet Metin, Mehmet Yılmaz, Mehmet Kaba, Ahmet Baltacı, Fatih Topal, Avnican Kirişçi

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / İLKER YİYEN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x