Durmuş Küçük ihraç ediliyor
Karışık 1

Durmuş Küçük ihraç ediliyor

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan canlı yayında açıklamada ;”Kahramanmaraş Elbistan Belediye başkanı Durmuş Küçük tüzüğün 171/1 maddesinde parti aleyhinde açıklama yaptığından ak partili gibi davranmadığından kesin ihraç talebiyle merkezi disiplin kurulunu sevk edildi” dedi.

06 Ocak 2016 - 17:42

Ömer Çelik: Yaşar Yakış’ın AK Parti’den kesin ihracı istendi.

Çelik ayrıca Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan’ın da partiden ihracının istendiğini ifade etti.

 

AK Parti’den ihracı istenen diğer isimler ise şöyle:

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk
Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük
Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan

 

Çelik konuşmasında, özetle şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’de siyaset yaparken uyarılara rağmen AK Partili gibi siyaset yapmak becerilemiyorsa, düzelmeler söz konusu olmuyorsa, bu dönemde AK Parti’nin kurucu ilkeleri devreye girer. Hepimiz bu değerler karşısında eşitiz.

Hepimiz bu değerler çerçevesinde siyaset yapıyoruz. Yapılan değerlendirme sonucunda bu arkadaşlarımızla kurucu değerlerimiz çerçevesinde yollarımızı ayırmaya karar verilmiştir. İlgili maddeler tüzüğümüzde yazılıdır. Bu maddelerin esnetilmesine, sulandırılmasına müsaade etmemiz söz konusu değildir.

 

AK PARTİ KAMPI

Diğer bir konu, hafta sonu Afyon’da AK Parti’li milletvekilleri kampa girecekler. 6 ayda bir yapıyoruz normalde. Araya seçimler girdiği için 1 yıldır yapamamıştık. Cuma akşamından itibaren kampa girişler olacak. Cumartesi ve pazar yoğun bir çalışma programımız olacak. İki gün boyunca yapılan çalışma pazar akşamı tamamlanacak.

 

MÜLTECİ SORUNU

Mülteciler konusundaki dram en çok Türkiye’yi vurmaktadır. Akdeniz’e açılan insanlar, çoluk çocuk Akdeniz’de boğuluyor. Bu olaylar bütün Avrupa’nın gözü önünde gerçekleşiyor. Türkiye elindeki bütün imkanları seferber ediyor. Bu büyük sınavlardan yüzünün akıyla geçmiş bir milletiz.

Bu mazlum insanların zulümden kaçması konusunda uluslararası toplum yetersiz kalıyor. Uluslararası kurumlar ne için var? Yaşam hakkını koruyamayacaksa ne için var? Bu insanlara kapıları kapatma, gemilerle yönünü Türkiye’ye çevirmek çözüm değildir.”

Eski Dışişleri Bakanı ve AKP kurucusu, Zaman yazarı Yaşar Yakış kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’deki ihraçlara ilişkin açıklamada bulundu.

Ömer Çelik, “Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x