Uzaktan eğitim veya e-öğrenme, birçok sektör için avantajlar sunuyor. Eğitim sektörünün keşfettiği bu yeni nesil eğitim ve öğrenme tekniği, firmalara özel uygulamalarla giderek yaygınlaşıyor. E-learning çerçevesinde çok sayıda yöntem sunuluyor. Örneğin; oyunlaştırma (gamification) sayesinde öğrenme hem daha basit hem de daha çok katılımlı gerçekleşebiliyor. Oyun tabanlı eğitim ile uzaktan eğitim, yeni teknolojilere daha çok uyum sağlıyor. Peki, firmalar için uzaktan eğitim nedir? E-learning faydaları nelerdir? Oyunlaştırma, firmalara ne gibi avantajlar sunuyor?
Uzaktan Eğitim Nedir?
Aslında bu sorunun cevabı içinde gizli! Türkiye’de önemi son yıllarda fark edilen uzaktan eğitim, teknolojideki gelişmelere paralel bir ivme ile rağbet görüyor. İnsan odaklı bir yaklaşımla tasarlanan e-öğrenme, dijital içeriklerle hedef kitlenin tatminini artırır. Öğrenme hedeflerini karşılamak için teknolojik materyaller kullanılır. Dijital çağda yaşayan çalışanları için yeni nesil öğrenme tekniklerini önemseyen firmaların rağbet gösterdiği bir eğitim ve öğrenme türüdür.
E-learning ve Firmalara Faydaları
E-learning, firmalar için zaman, mekân ve maliyet avantajları ile karakterizedir. Mobil e-öğrenme olarak da tanımlanabilen bu yeni trend, her ortamda öğrenmenin sürdürülebilirliğini sağlar. E-öğrenme içerikleri, firmaların personeli için boş zamanları değerlendirme fırsatı olabilir. İş ile ev arasında geçen zamanda bile öğrenme süreci devam edebilir.
Firmalar, çalışanlarını bir yerde toplayarak eğitim vermek istemez. Bu hem zaman hem iş kaybı hem de maliyet demektir. Hi e-learning, firmalara özel uzaktan eğitim çözümleri sunuyor. Firma çalışanlarının eğitimlerini animasyonlu ve etkileşimli e-learning seçenekleri ile sağlıyor. Oyunlaştırma, mobil uyumlu e-öğrenme ve motion graphic gibi öğrenme uygulamaları ile firmalar zaman kazanırken, maliyetlerini azaltabiliyor. Ayrıca, Online Eğitim Kataloğu ile ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, KVKK – Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Rekabet Hukuku, MASAK – Kara Paranın Aklanması, Etik Kurallar gibi online eğitimlerle personeline her ortamda öğrenme fırsatı sunuyor.
Oyunlaştırma (Gamification) Nedir?
Oyunlaştırma (gamification) veya oyun tabanlı eğitim, inovatif bir eğlence olarak da tanımlanabilir. Çocukluğumuzda gelişmemizi sağlayan oyunların iş hayatında da kullanılmasını amaçlayan oyunlaştırma, yeni jenerasyonun yeni öğrenme tekniği olarak göze çarpıyor.
Gamification, eğlenceli bir öğrenme tekniğidir. Öğrenilmesi gereken konuları daha etkili, akılda kalıcı ve tatmin edici kılmak için tasarlanan dijital tasarımdır. Öğrenenlerin ihtiyaçlarını daha inovatif yöntemlerle destekler. İşlerine daha kolay adapte olmalarını sağlayan keyifli bir öğrenme sürecidir. Başlı başına stresli bir süreç olan öğrenmeyi, baskı ve stresten kurtaran oyunlaştırma, yaşayarak öğretir. Öğrenenin kendini keşfetmesi, işin içinde daha fazla kendine yer bulaması ve öğrenmeyi daha aktif hale getirmesi gibi birçok avantajı vardır. Öğrenmenin en kolay yolu olarak tanımlanan oyun tabanlı öğrenme, soru ve testlerle değil, doğrudan oyunlarla öğretir. Oyun oynamaya eğilimli ve psikolojik olarak yatkın olan insanların öğrenme deneyimlerini daha basit ve kalıcı hale getirir.
YORUMLAR