Eğitimde en büyük sorun ’Derslik’

Eğitimde en büyük sorun 'Derslik'

Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ziya Yenipınar, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine verdiği demeçte, kentin eğitimdeki eksikliklerini bir bir sıraladı. Öncelikli sorunun derslik yetersizliği olduğunu vurgulayan Yenipınar, çözümü ise gazetemizle paylaştı.

10 Şubat 2018 - 05:36

Kahramanmaraş'ın eğitim alanındaki durumunu konuştuğumuz Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ziya Yenipınar, derslik yetersizliğinden, başarısız idarecilere kadar birçok konuya açıklık getirdi. Kentin öncelikli meselesinin derslik yetersizliği olduğuna dikkat çeken Yenipınar, gazetemize şunları söyledi, "Öncelikle bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılında tüm okulların normal eğitime geçeceğini ifade etti. Ben bunun Kahramanmaraş'ta hayata geçeceğini hayal ürünü olarak görüyorum. Sebebi ise özellikle ortaokul ve liselerde, Onikişubat ilçemizdeki bazı okullarımızda sınıf mevcutlarımız 60'a dayanmış durumdadır. Buna örnek olarak Türk Telekom Ortaokulu, Aysel Çalık Ortaokulu, Abdurrahim Karakoç Ortaokulu verilebilir. Zaten liselerin mevcutları oldukça yüksek. Buralara en az birer okul daha yapmadığımız müddetçe, 2019 yılında okulların normal eğitime geçeceğini konusu hayal ürünü olarak görürüz" dedi.

 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI NORMALE DÖNÜŞMELİ

Kahramanmaraş'taki derslik sorununun önüne geçilmesiyle ilgi bir formül olduğunu ifade eden Yenipınar, iktidarın eğitim alanındaki stratejisini eleştirerek, "Şu anki iktidar, imam hatip ortaokullarını mantar gibi çoğalttı. Aynı bölgedeki imam hatip ortaokullarının sınıf mevcudu 12 ila 20 arasında değişiyor. Çünkü öğrenci bulamıyorlar. Hatta bazı imam hatip ortaokullarında hafızlık eğitimi vermeye başladılar. Bu iş aslında nasıl çözülür; oradaki imam hatip ortaokullarını düz ortaokul haline çevirirseniz derslik ihtiyacı vs. otomatik olarak ortadan kalkmış olur. Türk Eğitim Sen olarak biz İmam Hatiplere asla ve asla karşı değiliz. Ama baktığımızda; imam hatip ortaokullarının düz ortaokullarından tek bir farkı Arapça dersinin olmasıdır. Ne yapmak gerekiyor; imam hatip ortaokulları yerine düz ortaokulları yapalım. Arapça dersini de seçmeli ders olarak koyalım. Dolayısıyla bu kadar eğitimdeki kargaşaya, keşmekeşliğe hiç gerek kalmayacaktır. Düz ortaokulları ile imam hatipleri arasındaki dengeyi sağlamazsak bir taraftan hiç öğrenci bulunmuyor, bir taraftan mevcutlar 60 oluyor. Bunun dengesini sağladığımız zaman da bu kez derslik ihtiyacının ne kadar olduğu da ortaya çıkmış olacaktır. Kısacası eğitim adına yapılacak en güzel hamle bu olacaktır. Cumhurbaşkanımızın yukarıda belirttiğim sözü de bir nebze tutulmuş olur" dedi.

 

İŞİ BİLMEYEN İDARECİLER SORUNU

Kahramanmaraş'ın ilçelerdeki eğitim sorunlarına da değinen Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ziya Yenipınar, idareci atamadan kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekti. Yenipınar, "Mülakatla idareci alımlarından dolayı, işi bilmeyen insanların okul müdürü ve yardımcısı olduğunu görüyoruz. Böyle olunca milli eğitimle, okulu köprü vazifesine bir türlü sokamadılar. Bunların sıkıntıları vardır. Her okulda farklı uygulamalar duyuyoruz. Bazı müdürler personeliyle iyi geçinirken, büyük çoğunluğu ise personeliyle problem yaşıyor. Personelle yaşanan problem sonrası, ben eğitimci gözüyle bakarsam; öğretmen kafası rahat bir şekilde çalıştığı kuruma gitmezse ona okulda bulundu her dakika her saat işkence gibi gelir. Hani biz en ufak şeyde toplumsal huzur, toplumsal barış diyoruz ya, zaten bunun yanlısıyız. Okullarda da bu barış ve huzurun sağlanması lazım. Benim gördüğüm en büyük eksiklik köy ve belde okullarında budur" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x