EMİTT 2016 Koordinasyon toplantısı yapıldı
Karışık 1

EMİTT 2016 Koordinasyon toplantısı yapıldı

DOĞAKA Desteğiyle Bölgemiz Turizm Sektörünün Temsil Edileceği EMİTT 2016 Uluslararası Turizm Fuarı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Hatay’da düzenlendi.

09 Ocak 2016 - 10:30

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 20’inci EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’na bölge turizm sektörü firmaları, zanaatkârları ve illerin protokolü ile çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Bölge illerinin kültürünü, tarihini ve turizmini uluslararası arenaya taşımak adına, DOĞAKA desteği ve koordinasyonu ile bölge illerinin 6. kez EMITT fuarına taşınacağı söz konusu fuarda, toplamda 2 farklı holde fuara katılımı gerçekleştirilecektir.

20. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’nda; iller holü olarak da bilinen 12.holde Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizin kültürel öğeleri ve turistik değerlerinin tanıtılacağı 207 m2 lik stand alanımız ve firmalar holü olarak bilinen 5.holde ise bölgemizden 33 otel ve seyahat acentasının yer alacağı 52 m2’lik stand alanımızda, Ajansımız tarafından fuar alanı ve stand konstrüksiyon desteği verilerek bölgemiz turizm sektörünün kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Söz konusu fuar hazırlıkları kapsamında, 05 Ocak 2016 Salı Günü Hatay’da, DOĞAKA Ajans Merkezi Toplantı Salonu’nda,  Ajansımız Genel Sekreteri Sayın Onur Yıldız’ın ev sahipliğinde ve Kurumsal Koordinasyon, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi koordinasyonunda, Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Hüsnü Işıkgör’ün ve Şube Müdürü Sayın Osman Pampal’ın, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Seydihan Küçükdağlı’nın, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Garip Yıl’ın ve fuar stand konstrüksiyon yetkililerinin değerli katılımlarıyla “EMİTT 2016 Uluslararası Turizm Fuarı Stand Konstrüksiyon Nihai Proje Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.

Toplantı kapsamında, bölgemizin etkin ve verimli tanıtılmasına yönelik kararlar alınarak, proje ve hazırlık faaliyetleri tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra, bölgemizden katılım sağlayacak olan turizm firmaları belirlenerek hazırlık çalışmaları da yürütülmüştür. Bölgemiz illerinin kültürü,  tarihi ve turistik değerlerinin konsept olarak işleneceği “DOĞAKA İlleri Standı” ile bölgemiz değerlerinin dünyanın dört bir yanından söz konusu fuara gelecek olan turizm profesyonellerine tanıtılması hedeflenmektedir.

28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında, TÜYAP İstanbul/ Büyükçekmece Uluslararası Fuar Merkezi’nde, Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü “Künefesi” ve diğer yöresel lezzetleri, Kahramanmaraş’ın dondurması ve el sanatları ve Osmaniye’nin Yer fıstığı ve Karatepe Kilimleri dokumacıları gibi çok kıymetli zanaatkârları ile kültürel ve turizm tanıtımının yapılacağı DOĞAKA Standlarımıza turizm sektör ilgililerini ve tüm halkımızı davet etmekten onur duyarız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu