Fırtına 3 puanla başladı
Karışık 1

Fırtına 3 puanla başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kendi Saha ve seyircisi önünde Adliyespor'u Muhammet Ali Yenilmez'in kaydettiği golle 1-0 mağlup etti.

11 Ocak 2016 - 08:55

Temsilcimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ikinci yarının açılışını Ankara Adliyespor karşısında 3 puan ile yaptı. Spor toto 3.Lig 2.Grup'ta İkinci devrenin Açılış Maçında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor 12 Şubat Stadında konuk ettiği Ankara Adliyespor'u 1-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırmanın mutluluğunu yaşadı. Çok sayıda Taraftarların izlediği karşılaşmanın golünü 59.dakikada Muhammet Ali Yetmez kaydetti. 12 Şubat Stadyumun'nda oynanan maçın 59.dakikasında sahneye çıkan Muhammet Ali Yenilmez takımına 3 puanı getiren isim oldu. Seyircinin fazla rağbet göstermediği karşılaşmayı kazanan Mavi Beyazlı ekip aldığı 3 puan ve ortaya koyduğu mücadeleci oyun ile üst sıralara göz dikti.

 

ADLİYE MAÇA BASKIN BAŞLADI

3. Lig 2. Grupta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor 2. Devrenin ilk maçında konuk ettiği Ankara Adliyespor ile ilk yarıda istenilen sonuç skor tabelasına yansımazken her iki takımında oyunu istemesi gözden kaçmadı. Zorlu 45 dakikada Adliyespor Ayberkle önemli bir pozisyondan Direkte patlayan topla baskısını artırırken sonradan açılan Temsilcimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ise Baskılı ataklarını 25. Dakikadan sonra yansıtmaya başladı. Özellikle Mehmet Çiloğlan ve Hüseyin’le yaklaşılan gol yollarında Muhammet Ali’nin de üst direkten patla-yan topu oyunu hareketlendirdi.  Her iki takımında baskı üzerine baskı yaptığı karşılaşmada takıma yeniden katılım sağlayan İlyas ekiz ve diğer yeni isimler takımda uyum aşaması mesafesini atlatırken takımdaki mevcut kadroda yer alan Ömer Çoban ve Ömer Halis gibi isimler ise vasat futbolu müsabakaya yansıtan isimler oldu.

 

HAVA TOPLARI DİREKTE PATLADI

Her iki takım açısından da önemli olan karşılaşmanın 14. Dakikasında Adliyespor atağında Sol kanattan Aybaerk ile gelişen ve Ceza alanına yakın alandan kullandığı sert atışında top üst direkten oyuna dönmesi ile önemli bir atak boşa çıkmış oldu ve Adliyespor bu atakla oyundan direnç kırıklığı yaşarken Mavi fırtına ise baskılı ataklarına 25. Dakikadan sonra başladı. Özellikle 42. Dakikada gerçekleşen atakta Mehmet Çiloğlan’la kullanılan korner’de kale içerisine gönderilen topa kaleci ile yükselen Muhammet topa sert vurdu top üst direkte patladı. Dönen topu ise defans uzaklaştırdı. Kaleci ile çarpışan Muhammet ise yerde kaldı. Direkte patlayan toplar her iki takımında hırçınlaşmasına sebebiyet verdi.

 

BASKI GOLÜ GETİRDİ

İlk yarıya göre daha iyi oyun sergileyen Temsilcimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor baskılı ataklarının sonucu gole ulaştı. 59. Dakikada yaşanılan pozisyonda Kemal’in içeri gönderdiği topta Mehmet Çiloğlan Kaleyi yokladı ardından varlığını bir kez daha hissettiren Muhammet Ali gole ulaşan isim oldu. İlk yarıda ve 2 yarıda kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlardan yararlanamayan Muhammet Ali 59. Dakikada yakaladığı pozisyonda istediği sonuca ulaştı.

 

ADLİYE BASKIYI BIRAKMADI

Gol sonrası baskısını sürdüren konuk ekip Asdliyespor ise baskılı ataklarla hücuma kalktı. Sağlı sollu ataklara çıkan Adliyespor birbirinden önemli pozisyonu hoyratca harcarken 68. Dakikada Adliyespor sol kanattan kullandığı kornere çıkan Şükrü topa uzandı ve topa defans dokundu. Korner sağ taraftan kullnaıldı. Karambolden gelen topa Ayberk dokundu ve top kaleye gitti ama daha önce yapılan faul geçerli sayılarak gol iptal oldu. Bu pozisyondan sonra ise birçok ataktan yararlanamadı.

 

UZATMALARDA DA GOL SESİ ÇIKMADI

90 dakika boyunca baskılı ataklarla birbirine üstünlük kurmaya çalışan ekiplerde tek bir golün sesi çıktığı müsabakanın 90. Dakikası tamamlanırken müsabakaya oynatılmayan duraklama dakikası olarak 5 dakika ilave edildi. İlave edilen dakikalarda ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor  skorun verdiği rahatlığı yaşarken konuk ekip ise beraberlik çırpınışları yeterli olmadı. Kaleci Ramazxan Haklının muhteşem kurtarışları ile rakip gol yollarında eksik kalırken son dakikalarda baskılı sonuçlardanda avantajlı çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor oldu.  

 

TARAFTAR MÜSABAKALARA HASRET KALMIŞ

Birbirinden önemli dakikaların yaşandığı müsabakalarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un her atağını yakından takip eden ve takımı motive etmeye çalışan Maraton Tribününde bulunana Kahramanmaraş Büyükşehir Taraftarlar Derneği Çılgınlar Grubu müsabakada önemli pozisyonlarda saç baş yolarken takımın hücum yolundaki ataklarında ise alkış yağmuruna tuttular. Müsabaka sonunda ise galibiyet oyun havası ile kutladı. Daha sonra taraftarı ile paylaşan Mavi fırtınaya sevgi seli gösterisi başladı. Ramazan Haklıya ise ilgi alaka bir başkaydı.

 

MÜSABAKA TABLOSU

Stadyum; 12 Şubat

Hakemler; Tolga Ahmet Kalaycı***, Mustafa Cüneyt Çalışkan***, Barkın Güdü***

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor; Ramazan Haklı***, Ali Özdiller***, Ömer Halis Güven***, Kerem Tulgar**(Dk82 Yunus*), Hüseyin Çelik***, Emre Doğan*(Dk72 Yusuf Efil**), Mehmet Çiloğlan**, Kemal Ünal*(Dk60 Emre*), Ömer Çoban**, Muhammet Ali Yenilmez****, İlyas Ekiz***

Adliyespor; Ömer Faruk Karaman**, Neçmi Çoban**, Oğuz Yıldırım**, Şükrü Topal*, Rahmi Can Karadaş***, İsmail Sevindi**(Dk82 Gülhan*), Kadir Torbacı**(Dk76 Mustafa*), Murat Almış**(Uygar*), Orçun Selduman**, Canberk Özçakır***, Ayberk Altan***

Sarıkartlar; Dk15 Kemal Ünal, Dk50 Hüseyin Çelik, Dk50 Muhammet Ali Yenilmez, Dk55 İlyas Ekiz (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor), Dk59 Şükrü Topal, Dk62 İsmail Sevindi (Adliyespor)

Gol; Dk59 Muhammet Ali Yenilmez (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor)

 

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

Dk1 Karşılaşmaya konuk ekip Adliyespor başladı.

Dk5 Sol kanattan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Mehmet Çiloğlan orta saha çizgisinin ilerisinden serbest vuruş kullandı ve ceza alanı içerisine ortaladı. Kale önünde yoğunlaşan Defans topu uzaklaştırmasını bildi.

Dk8Sol kanattan gelişen atakta Emre Doğan’ınceza alanı içeri girme çabasında Adliyespor’da İsmail’in Faulü ile oyun durdu. Ceza alanına yakın bir alandan kullanılan serbest vuruşta Mehmet Çiloğlan isabetsiz ve kısa ortasında defans topu uzaklaştırırken karambolden gelişen atakta Muhammet Ali Penaltı noktası üzerinde kaleci ile çarpıştı. Müsabaka hakemi Tolga Ahmet Kalaycı Muhammet Aliyi sert müdahalesinden dolayı uyardı.

Dk14 Sol kanattan gelişen Adliyespor atağında Aybaerk Ceza alanına yakın alandan kullandığı sert atışında top üst direkten oyuna dönmesi ile önemli bir atak boşa çıkmış oldu.

Dk16 Orta sahadan gelişen atakta Ömer’den pası alan Mehmet Çiloğlan sol kanattan kaleye direk gönderdiği top süratli bir şekilde kaleci Ömer Faruk’un ellerinde kaldı.

Dk19 Sol kanattan gelişen atakta Adliyespor’da Murat kale içerisine yaklaşarak topu filelerle buluşturmak istedi ama Kaleci Ramazan kalede tepkinli olarak topa sahip çıktı.

Dk21 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kerem ile atağa çıktı ceza alanına gönderilen topa Hüseyin dokunmak istedi ama Hüseyin den önce defans topa kafa koydu.

Dk24 Sol kanattan gelişen Adliyespor atağında Orçun ceza alanı içerisine gönderdiği topa sert vuran Kadir gole çok yaklaştı. Düzgün şutu az farkla yandan auta gitti.

Dk26 Sağ kanattan İlyas ile atağa çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da İlyas’ın Orta sahaya gönderdiği topta Hüseyin Sürükleyerek ceza alanına kadar taşıdığı topa basması ile yerde kalırken defans topu uzaklaştırmasını bildi.

Dk28 Sol kanattan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında Ömer Halis’in Pasını alan Mehmet Çiloğlan ceza alanına kadar defansı da geçtiği pozisyonda dengesiz bir vuruşla topu auta gönderdi. önemli pozisyondan yararlanamayan Mavi fırtına da direnç kaybı yaşandı.

Dk30 Sağlıu solu ataklarla baskı kuran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Mehmet Çiloğlan’ın pasında Ömer Halis topu Hüseyin’e aktardı Hüseyin ise sert vurduğu top defanstan döndü. Dönen topa İlyas sert vurdu topa kaleci Ömer Faruk hamle yaparak topu taca attı.

Dk32 Sağ kanattan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında Hüseyin’in ortasına çıkan Ömer Halis topa dokunamayarak mutlak golden olan isim oldu.

Dk34 ara sıra ataklara çıkan Adliyespor Kadir ile yüklendi ama istediğine ulaşamayan isim oldu. Defansta Muhammet Alinin kafa ile uzaklaştırması ile Adile önemli pozisyonu harcamış oldu.

Dk39 Orta sahadan gelişen atakta Ömer Halis’in kaptırdığı topa sahip çıkan Adliyespor’da İsmail topu Canberk’e bıraktı. Canberk ise kontra atak ile kaleye yöneldiği pozisyonda topa sert vuran Canberk’in şutuna yatarak ayak koyan Muhammet topu kornere çeldi. Kornerden ise istenilen cevap çıkmadı.

Dk42 Mehmet Çiloğlan’la kullanılan korner’de kale içerisine gönderilen topa kaleci ile yükselen Muhammet topa sert vurdu top üst direkte patladı. Dönen topu ise defans uzaklaştırdı. Kaleci ile çarpışan Muhammet ise yerde kaldı.

Dk44 Ceza alanına yakın bir alandan kazanılan Serbest vuruşta Adliyespor da Şükrü topa sert vurdu ama top üstten auta gitti.

Dk45 Her iki takımında kıyasıya mücadelesinde ilk 45 dakika sona erirken müsabakaya 1 dakika ilave edildi. Oynanılmayan 1 dakikada ise önemli pozisyon olmayınca müsabakanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

 

İKİNCİ YARI

Dk47 Sağ kanattan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında bindirme yapan Ömer Halis kaleye gönderdiği topa defans ayak koymak istedi. Orçun’un ayak koyduğu top gole doğru yönelirken topa kaleci yatarak gole izin vermedi.

Dk49 Sol kanattan gelişen atakta Ceza alanına açılan topa Kafa ile çıkan Muhammet Ali kaleci ile karşı karşıya kaldığı ve hava topuna çıktığı anda kaleci ile yerde kaldı. Topa ise defans sahip çıktı.

Dk 59 Sol kanattan gelişen atakta Kemal’in içeri gönderdiği topa Mehmet Çiloğlan çıktı ve sert vurdu top defansa çarptı. Defansın hatasında ise Muhammet Ali topu filelerle buluşturan isim oldu. 1-0

Dk65 Sol kanattan gelişen atakta Kerem dıştan gelerek topu direk kaleye gönderdi. Topa rahatca uzanan Kaleci Ömer Faruk topa sahip oldu.

Dk68 Adliyespor sol kanattan kullandığı kornere çıkan Şükrü topa uzandı ve topa defans dokundu. Korner sağ taraftan kullanıldı. Karambolden gelen topa Ayberk dokundu ve top kaleye gitti ama daha önce yapılan faul geçerli sayılarak gol iptal oldu.

Dk70 Orta sahadan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında Emre’nin altı pas içerisinde ceza alanı içerisine gönderdiği topa Hüseyin topa dokunamadı.

Dk85 Sağ kanattan gelişen atakta Ömer Halis ceza alanı içerisine gönderdiği topa Emre dokundu topun kaleye paralel gitmesi ile top az farkla yandan auta çıktı.

Dk90 Müsabakanın 2. Yarısının normal süresi de sona erirken müsabakaya oynanılmayan süre 5 dakika ilave edildi.

Dk90+3 Orta sahadan gelişen atakta Hüseyin önemli pozisyondan yararlanamazken Emre de önemli pozisyona devam etti.

Dk90+5 Sol kanattan gelişen Adliyespor atağında Oğuz’un kestiği ortaya çıkan Canberk sert vurdu top kaleci ramazanın parmaklarından üstten kornere gitti. Kornerden ise sonuç çıkmadı. Adliye golden oldu. Müsabaka bu sonuçla noktalandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / İLKER YİYEN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x