Astım ve alerjik hastalıklar çok sayıda kişiyi etkilemektedir. Her geçen gün bu durumlardan etkilenen kişi sayısında artış yaşanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.
- Alerjilerin Tedavisinde Aşı Tedavisi Yapılabilir
- Maske alerjisi belirtileri nelerdir?
Koronavirüs nedeniyle hepimiz maske takıyoruz. Maske takmamızdan dolayı da bazılarımız maskeden dolayı sorunlar yaşıyoruz. Bunlardan en önemli sorunlardan birisi de maske alerjisi. Maske alerjisi nedir? Maske alerjisi belirtileri nelerdir? Maske alerjisi neden olur? Maske alerjisi gelişmesini nasıl önleyebiliriz?. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay sizler için merak edilen bu soruları yanıtladı.
- Global Tehlike Koronavirüs
Doç. Dr. Cem Arıtürk, tüm dünyada panik etkisine sebep olan “Koronavirüs”ün belirtilerini ve hastalıktan korunma yöntemlerini anlattı.
- Obezite sarı nokta hastalığını tetikliyor
İleri yaş, sigara, obezite, sistemik hastalıklar, gerekli besinlerin alınamaması sarı nokta hastalığını tetikliyor. Haftada 2 kez balık, bol ceviz ve yeşil gıdalar sarı nokta hastalığından koruyor. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, sarı nokta hastalığı hakkında bilgiler verdi…
- Ülserden muzdaripseniz buharda pişmiş yemekleri tercih edin
Sindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı…
- Klimalarda, “şoför hastalığı” riski!
Sıcak yaz günlerinde yaygın olarak kullanılan klimalar, yüz felci riski taşıyor. Özellikle sürücülerin bu risk altında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, yüz felci riskini önlemek için araçta yolculuğa başlamadan 10 dakika önce klimanın açılıp yeterli soğumanın sağlanması konusunda uyarıyor!
- Taklit edilen hastalık ALS…
İlerleyici kas güçsüzlüğüne yol açan ALS Hastalığı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kalem tutma, anahtar çevirme, tarak kullanma gibi ince beceri gerektiren hareketlerde zorluklar hastalığın temel belirtileri arasında gösterilirken, uzmanlar ALS hastalığının taklit edildiğine dikkat çekiyor. Nöroloji Uzm. Dr. Celal Şalçini ALS tanısı konulan hasta ve yakınlarının bu tanıyı mutlaka birden fazla doktordan görüş alarak teyit ettirmesi gerektiğini vurguluyor.
- Düğme İlikleyememek ve Yazı Yazamamak Gibi Belirtilerle Başlıyor!
“Birçok ALS hastası dikkatini çeken ilk olayın; düğme iliklemek, giyinmek, yazmak, kilidi çevirmek gibi basit günlük işlerde zorlanma olarak başladığını belirtmektedir” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, önemli bilgiler verdi.
- Baharın Kabusu: Alerjik Rinit
Bahar aylarının gelişini hepimiz dört gözle beklesek de kimilerimiz için bu aylar sıkıntılı geçebiliyor. Bahar aylarıyla birlikte başlayan polen alerjileri; gözlerde yanma ve yaşarma, burun akıntısı, hapşırık, geçmeyen öksürük, kaşıntı, ciltte kızarıklıklar ve nefes almada güçlük ile kendini hissettiriyor.
- Diyabetin Tehlikeli Sonucu Diyabetik Ayak
Diyabetik ayak, her 5 diyabet hastasından birinin hastaneye ilk başvuru sebebi...
- Anormal kanamalarınız miyomdan kaynaklanıyor olabilir
Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şebnem Tandoğan, miyomla ilgili merak edilen soruları yanıtladı…
- Yaşlılık gözlüğü takmak zorunda değilsiniz!
Presbiyopinin yani yakını görememenin sebebi, yaşlanan merceğin daha sert hale gelmesi ve esnekliğinin azalmasıdır. Bu sorundan kurtulmanın yolu ise presbyond lazerdir.
- Katarakt tekrarlamaz!
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler; “Katarakt tekrarlamaz çünkü katarakt gelişen doku yani lens çıkarılıp yerine yeni bir lens konmuştur. Yeni konan mercekte de katarakt gelişmeyeceği için rahatsızlık tekrarlamaz” diyor. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, katarakt ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı…
- Tüberküloz Hakkında Merak Edilen Her Şey!
Tüm dünyada yaygın olarak görülen tüberküloz (verem) nedir? Tüberkülozun bulaşması önlenebilir mi? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, açıkladı!
- “Glokom Sinsi Bir Hırsız Gibi Görme Yetinizi Çalabilir”
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Seyhan Karatepe Haşhaş, halk arasında “Göz tansiyonu” olarak bilinen glokom hakkında en çok merak edilenleri anlattı. “Glokom, sinsi bir hırsız gibi görme yetinizi çalabilir. Göz tansiyonu; hastaların yüzde 90’ında, ileri evreye geçip görme kaybı oluşturuncaya kadar hiçbir bulgu vermez” diyen Haşhaş, önemli bilgiler verdi.
- Mide kanseri erkeklerde 2 kat fazla görülüyor
Mide kanserinin görülme sıklığı ülkeden ülkeye göre farklılık gösteriyor. Mide kanserinin sinsi bir şekilde ilerlediğini ve oldukça geç belirti verdiğini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “Mide kanseri erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülüyor” açıklamasında bulundu.
- Bebekteki Huysuzluğun Sebebi Büyüme Atağı Olabilir
Bebeğiniz uyku, beslenme gibi düzenlerinde değişiklik yapmaya başladıysa, sürekli huysuzsa dikkat! Bebeğiniz büyüme atağı geçiriyor olabilir. Liv Hospital Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nermin Tansuğ bebeklerdeki büyüme ataklarını anlattı ve ailelere tavsiyelerde bulundu.