Birçok kullanıcı internette hesap açarken güçlü şifreler oluşturmak yerine kolay hatırlanan şifreler seçiyor. Yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlara göre veri ihlallerinin yüzde 81’i bireysel şifrelerin çalınmasıyla gerçekleşiyor ve bu durum siber saldırganların iştahını kabartıyor.
- 2022’de en çok kullanılan 20 şifre!
- Sahte Elon Musk hesabıyla 270 bin TL çaldılar
Twitter’da hackledikleri mavi tike sahip hesapta Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın adını ve profil fotoğrafını kullanan siber dolandırıcılar, yüzlerce kullanıcının kripto paralarını çaldı.
- Dijital bahar temizliği nedir ve nasıl yapılır?
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bahar temizliği için kollar sıvandı. Bu yıl Koronavirüs karantinasında geçen bahar aylarında sadece evinizi değil daha hızlı ve güvenli çalışmaları için elektronik cihazlarınızı da temizlemeniz gerekiyor.
- Ücretsiz koronavirüs testi vadeden oltalama SMS’lerine dikkat
Koronavirüs salgını dünyada hızla yayılırken ve ülkemizde de vaka sayıları artarken, siber dolandırıcılar ise oluşan korku ve kaygıyı fırsat bilerek kimlik avı saldırılarını artırdı.
- Orta Doğu ülkelerini hedefleyen virüs: Jhonerat
Güvenlik araştırmacıları, Microsoft Office belgelerini kullanarak Orta Doğu ülkelerini hedefleyen ve JhoneRAT olarak adlandırdıkları bir virüs keşfettiler. Virüsün gizlenmek için Google Drive gibi güvenilir bulut hizmetlerinden yararlandığını belirten Bitdefender Antivirüs güvenlik araştırmacıları, JhoneRAT’ı algılayabilen bir antivirüs yazılımı kullanılması uyarısında bulunuyor.
- İnternete bağlı cihazlardan hackerleri uzak tutmanın 4 yolu
Akıllı bir cihazın hayatınıza getirdiği faydalar inkar edilemez ancak taşıdığı riskleri de unutmamak gerekir. IoT cihazlar için güvenlik açıklıklarının fazla olması, hackerlerin sistemleri tehlikeye atmalarına olanak sağlıyor. Kullanıcıların asgari önlemler almadığı sürece cihazlarını kontrol eden tek kişi olmayacaklarını hatırlatan Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, kullanıcıların IoT cihazlarını kolaylıkla güvende tutabilmeleri için 4 öneride bulunuyor.
- F-35’lere parça üreten fabrika siber saldırıya uğradı, üretim durdu
Uçak üretimi endüstrisinin önemli şirketlerinden olan Belçika merkezli ASCO, zor günler geçiriyor. Airbus, Boeing, F-35 gibi uçakların parça üretimini gerçekleştiren şirket, fidye yazılımı saldırısı sonucunda üretimini küresel çapta durdurmak zorunda kaldı. Hackerlerin fidye yazılımı saldırılarına karşı şirketleri uyaran Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, para ve itibar kaybına neden olan bu gibi saldıra karşı şirketlerin daha fazla önlem alması gerektiğini belirtiyor.
- Hackerler’in hedefinde LinkedIn kullanıcıları var!
İş dünyası ve çalışanlar arasında popüler olan sosyal paylaşım platformu LinkedIn, hackerlerin yeni hedefi haline geldi. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, sahte profiller ve iş teklifleriyle LinkedIn kullanıcılarını tuzağa düşüren siber korsanlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
- Ekran karşısında geçirilen zamanı azaltmak için 8 öneri
Pek çok insan artık gününün büyük bir bölümünü bilgisayar, telefon ve tablet gibi cihazlarının ekranına bakarak geçiriyor. Ekranlar karşısında geçirilen sürenin uzaması ise en çok çocukları etkiliyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, çocuklarının ekran önünde çok fazla vakit geçirdiğini düşünen ebeveynlerle bu durumu engellemenin yollarını paylaşıyor.
- Telefon görüşmelerini izinsiz kaydeden casus yazılım 50 milyon kez indirilmiş
Ağustos 2018’de keşfedilen ve telefon görüşmelerini izinsiz kaydeden Triout casus yazılımı yeniden ortaya çıktı. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, Google Play’de ve üçüncü parti mağazalarda bulunan Psiphon uygulamasıyla cihaza kullanıcının bilgisi dışında yüklenen Triout yazılımının 50 milyon kez indirildiğini tespit etti.
- 2018’in en yenilikçi güvenlik şirketi seçildi
Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, İngiltere merkezli siber güvenlik dergisi SC Media tarafından 2018’in en yenilikçi güvenlik şirketi seçildi. Güvenlik altyapısı dalında Hypervisor Introspection ürünlerinin son iki yıldır kazandığı takdirle gurur duyduğunu belirten Bitdefender Antivirüs CEO’su Florin Talpes, bu başarının dijital dünyayı güvenli hale getirme misyonlarının bir sonucu olduğunu dile getiriyor.
- Oltaya düşmem diyen yanılıyor!
Yeni bir araştırma, oltalama tekniğine karşı bilinçli olduğunu düşünen kullanıcıların aslında kandırılmaya daha yatkın olduğunu ortaya çıkartıyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, pek çok kullanıcının siber saldırganlar tarafından oltaya düşürülünceye kadar kendilerini bu konuda bilinçli zannettiğini belirterek uyarıyor.
- Gizlice ekran görüntünüzü alan casus yazılım keşfedildi!
Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün fark ettiği ve Zacinlo adını verdiği, 25’ten fazla zararlı eklentiye sahip olan kötü amaçlı yazılım, maalesef altın günlerini yaşıyor.
- Whatsapp sohbetleri dahil bütün cihazı ele geçiren casus yazılım keşfedildi
Google güvenlik ekibi Android cihazların resmi uygulama mağazası Google Play’de Facebook, Twitter ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarından veriler çalan, WhatsApp, Viber ve Skype’tan gelen mesajları okuyabilen, SMS mesajları gönderip alabilen, takvime, çağrı günlüğüne, kişi listesine ve fotoğraflara erişebilen, Wi-Fi şifresini ele geçiren, ortam sesini kaydeden ve habersizce fotoğraf çekebilen Tizi adında casus bir yazılım keşfetti.
- Black Friday'da siber saldırganlara dikkat!
Alışveriş çılgınlarının heyecanla beklediği Black Friday yani Kara Cuma indirimlerine kısa bir süre kaldı. Online alışveriş sitelerinin büyük indirimlere gireceği bu günde milyonlarca kullanıcı internet üzerinden alışveriş yapacak. Peki siber suçluların fırsat kolladığı bu günde, internette alışveriş yapmadan önce almanız gereken önlemler neler? Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs, bilgisayar, akıllı telefonlar ile güvenli Kara Cuma alışverişi için önemli ipuçları paylaştı.
- Şifre değiştirmiyoruz, güncelleme yapmıyoruz!
Yapılan araştırmalar kullanıcıların özel ve kişisel verilerini akıllı telefonlarında depoladıklarını gösteriyor. Kullanıcıların güvenlik endişelerine rağmen, şifrelerini düzenli olarak değiştirmemeleri ve yazılım güncellemelerini yapmamaları, akıllı telefonları siber saldırganların hedefi haline getiriyor. Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs, akıllı telefon kullanıcılarını mutlaka bir mobil güvenlik çözümü kullanmaları gerektiği konusunda uyarıyor.
- Çalışanlarınızın işe getirdiği tehditlere dikkat edin!
Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, şirket içi sabotaj ve çalışan hataları bütün şirketler için hazırlıksız yakalanabilecekleri önemli bir risk olarak görülüyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, şirket yetkililerini siber güvenlik ile ilgili bilgi eksikliği olan çalışanların yarattığı riskler konusunda uyarıyor.
- Akıllı cihazınız yeterince akıllı mı?
Akıllı cihazlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs’ün Nisan 2017’de gerçekleştirdiği bir ankete göre, evlerdeki internete bağlı akıllı cihazlarının sayısı son birkaç yılda belirgin bir şekilde arttı ve hane başına yaklaşık 11 cihaza ulaştı. Peki bu cihazlar tahmin ettiğiniz kadar akıllı mı yoksa özel hayatınızı ve mahremiyetinizi tehlikeye mi atıyorlar?
- Aşırı doz internet intihar eğilimini artırıyor!
Generation Me (Ben Nesli) kitabının yazarı, psikolog ve toplum yorumcu Dr. Jean M. Twenge, BBC ile gerçekleştirdiği video röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akıllı telefonları ile günde iki saatten fazla zaman geçiren gençlerin yüksek intihar riski taşıdığını belirten Twenge’nin görüşleri global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs tarafından 2017’nin başında yapılan araştırmanın bulgularını destekliyor.