Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından afetzede çiftçiler, zeytinlerini hasat etmeye başladı. Zeytinyağı fabrikalarının onarılarak yeniden faaliyete geçmesiyle, zeytinin yağa dönüşüm yolculuğu hız kazandı.
- Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası 15 Bin Ton Zeytinyağı Üretildi
- Başkan Hayrettin Güngör; “İşletmelerimiz Deprem Sonrası Daha Büyük Azimle Faaliyetlerini Sürdürüyor”
Vali Mükerrem Ünlüer ile tekstil alanında şehrin önemli işletmelerinden Arıkan Mensucat’ı ziyaret eden Başkan Güngör, “Deprem sonrası şehrimizde ticaretin canlanması noktasında yoğun gayret gösteren tüm firmalarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, işletme yetkililerimize ve tüm çalışanlara kolaylıklar diliyoruz” dedi.
- KMTSO Başkanı Buluntu, Deprem Sonrası Çalışmaları Anlattı
6 Şubat’ta art arda yaşanan yıkıcı depremler sonrası özellikle sanayi alanında ağır yara alan Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldırmak ve kenti Türkiye’nin üretim gücünde söz sahibi yapmak adına mesaisini sürdüren Başkan Mustafa Buluntu öncülüğündeki Ticaret ve Sanayi Odası, depremin ilk anından itibaren önemli bir refleks göstererek, önemli çalışmalara imza attı.
- Psikiyatrist Dr. Kahve, Deprem Sonrası Ruhsal Sorunlarla Başa Çıkmayı Anlatacak
Büyükşehir Belediyesi’nin Afet Sonrası Psiko-Sosyal Destek Seminerleri 1 Haziran Perşembe günü Psikiyatrist Dr. Aybeniz Civan Kahve’nin katılımıyla düzenlenecek seminerle devam edecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Instagram hesabından canlı yayınlanacak seminer, saat 20.30’da başlayacak.
- Deprem Sonrası İlk Meclis Toplandı
Büyükşehir Belediyesi, asrın felaketinin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, depremde konut veya iş yeri yıkılan ve hasar dolayısıyla yıkımına karar verilen abonelerin su borçlarının silinmesine, toplu taşımanın ücretsiz devam etmesine ve toplu taşıma esnafına aylık desteklerin devam etmesine karar verildi.
- Çabukel: Deprem sonrası Germanicia Antik Kenti için fırsat doğdu!
İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Av. Ahmet Çabukel, yıllardır kamulaştırma alanında yaşanan sorunlar nedeniyle kazı çalışmaları istenilen hızda devam etmeyen Germanicia Antik Kenti ve taban mozaiklerinin gün yüzüne çıkartılması için deprem sonrası uygulanacak kentsel dönüşümün avantaj olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
- Deprem sonrasında çocuklarla sağlıklı iletişim kurulmalı
SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Burcu Gökalp Özcan, depremde yetişkinler gibi çocukların da çok zor günlerden geçtiğini belirterek, çocuklara doğal afetler ve depremle ilgili yaşlarına uygun, anlayabilecekleri düzeyde bilgiler verilmesi gerektiğini söyledi.
- Deprem sonrası uyku sorunları çözümü için 7 öneri
Tüm ülkeyi derinden sarsan ve yüzyılın felaketleri arasında yer alan Kahramanmaraş Merkezli gerçekleşen depremler sonrasında hem depreme maruz kalanlarda hem de dolaylı yoldan etkilenenlerde bazı psikolojik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunlardan birini de uyku problemleri oluşturuyor.
- Deprem sonrası salgın hastalıkları önlemenin yolları
Genellikle büyük depremlerin ardından afet bölgelerinde ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklar saygına yol açabiliyor. Çeşitli nedenlerle kendini gösteren hastalıklar, felaket bölgelerinde şartların olumsuz yönde değişmesine bağlı olarak kendine hızla yayılabileceği bir zemin bulabiliyor. Bu nedenle önemli yaşamsal riskler de taşıyabilen bulaşıcı hastalıklara karşı çeşitli önlemler alınması gerekiyor.
- Kahramanmaraş Valiliği, “Deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmamıştır”
Kahramanmaraş Valiliği, kentte yaşayan an peş peşe depremler sonrası yazılı açıklama yaparak, şuana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını söyledi.