SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Tuğba Demirkıran, anne sütünün bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en önemli etmen olduğunu söyledi.
- Demirkıran: “Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en önemli etmendir”
- SANKO Üniversitesi Hastanesi Diyetisyen Kadrosunu Genişletiyor
Diyetisyen Asaf Anıl Cengiz, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde danışanlarını kabul etmeye başladı.
- “Diyetisyen Buluşması ve Geleceğin Diyetisyenine Yeni Ufuklar” Paneli
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Günümüzde sağlıklı yaşamın temeli ve birçok hastalığın önemli bir parçası olan beslenme ile buna bağlı diyetetik artık bir bilim dalı olarak kabul görmüştür” dedi.
- Diyetisyen Erek: “Kanserin beslenme ile ilişkisinin oranı yüzde 35”
SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Diyetisyeni Sena Erek, yapılan çalışmaların kanserin beslenme ile ilişkisinin yüzde 35 oranında olduğunu gösterdiğini söyledi.
- Yaz mevsiminde Mineral Kaybına Karşı Doğal Maden Suyu Tüketin
Sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her döneminde yeterli sıvı tüketimi vücudumuz için hayati öneme sahip. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle vücuttan atılan sıvıyı yerine koyabilmek gerekiyor. Maden suyu tüketimi ve faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Elvan Odabaşı sıcak havalarda vücudun ihtiyacı olan sıvı tüketimine dikkat çekti. Odabaşı, “Günde muhakkak birkaç bardak maden suyu tüketilmeli. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan mineral kayıplarını yerine koyabiliriz” dedi.
- Su içemeyenlere 3 aromalı su önerisi
Sağlıklı ve yetişkin bireylerin günde 2 litre su içmeleri çok önemli. Aromatik tatlarla zenginleştirilmiş detox sularını içmenin hem su tüketimini teşvik etmek hem de su içme alışkanlığı olmayan bireyler için suyu içebilmenin bir yolu olduğunu belirten Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi ve Diyetisyen Sibel Mumcu, “Çevresel faktörler ve dengesiz beslenme vücutta istenmeyen toksinlerin birikmesine neden olabilir.
- SANKO Üniversitesinde "Diyetisyenler Günü" Kutlandı
SANKO Üniversitesi’nde, Diyetisyenler Günü kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde görev yapan akademik personele gül takdim edildi.
- “Toplu beslenme sistemlerinde diyetisyen olarak çalışmak”
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, beslenme alışkanlıklarında ileriye yönelik çok ciddi değişiklikler olacağını söyledi.
- Diyetisyen Esra Zengin ‘Migren’in beslenmeyle ilişkisini anlattı
Diyetisyen Esra Zengin, migren ile beslenme arasındaki bağlantıyı anlatarak, aşırı kilolunun insanlarda atakların artmasına neden olduğunu söyledi.
- İşte israftan kurtaracak basit püf noktaları…
İhtiyaç fazlası gıda tüketimi, aşırı tüketime ya da gıda israfına yol açıyor. Özellikle israfa en çok yol açan etkenin aşırı ekmek tüketimi olduğunu vurgulayan uzmanlar, artan ekmeklerin galeta unu, köfte harcı ve çorbalar içinde tüketilmek üzere değerlendirilebileceğini ifade ediyor.
- SANKO Üniversitesi’nde “Diyetisyenler Günü” kutlandı
6 Haziran Diyetisyenler Günü kapsamında SANKO Üniversitesi’nde akademik personele armağan takdim edildi.
- Bektaşoğlu, ülkemizde obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada Obezite’nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirterek gün geçtikçe obezite hastalığının görülme sıklığının arttığını ifade etti.
- Diyetisyen Sevil Duran; “Diyeti Sevdireceğiz”
Afşinli Diyetisyen Sevil Duran Afşin’de DİYETİ-SEV adlı iş yerini açarak hizmete başladı.
- Fizyodeha ve Qualityfit sağlıklı yaşam merkezi açıldı
Kahramanmaraş’ta bir ilk. Son teknolojik cihazlarla hızlı ve kalıcı zayıflamak mümkün! Fizyodeha ve Qualityfit Sağlıklı Yaşam Merkezi Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Menderes Mahallesi Trabzon Caddesi Menefoğlu apartmanı Kat:2 No:2 de hizmete girdi.
- İnsülin direnci nedir?
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu, insülin direnci hakkında konuştu.
- Kronik ağrılara iyi gelen uygulama Kahramanmaraş’ta
Kahramanmaraş’ta Özel Kevser Çiftci Beslenme ve Diyet Merkezi hizmete açıldı. Diyetisyen Kevser Çiftci özellikle bölgesel incelme sağlayan ve kronik vücut ağrılarına iyi gelen Andulasyon Teknolojisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
- Diyetisyenler Günü’nde Sanal Konferans
Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD) Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Dağ, beslenmenin insan sağlığı üzerindeki öneminin, ilk çağlardan veri bilindiğini söyledi.
- Uzm. Dyt. Hasan Keskin: “İş disiplininden asla ödün vermeyin”
SANKO Üniversitesi tarafından düzenlenen sanal konferansa konuk olan Uzm. Dyt. Hasan Keskin, öğrencilere iş yaşamıyla ilgili önerilerde bulunarak, çalışırken mesai ve saati kavramlarının unutulmasını, çok çalışılmasını, iş disiplini ve programından asla ödün verilmemesini istedi.
- Dyt. Mercanlıgil: “Diyetisyen sadece obez hastayı zayıflatan kişi değildir”
Hacettepe Üniversite Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Hizmetleri Müdürü, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Diyetisyeni Meral Mercanlıgil, diyetisyenin sadece obez hastayı zayıflatan kişi olmadığı söyledi.
- SANKO Üniversitesi’nde Sanal Konferans
Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Çocuk Hastanesi Koordinatör Diyetisyeni Doç. Dr. Nevra Koç, Türkiye’nin birçok alanda Avrupa’nın çok ilerisinde olmasına rağmen, yabancı dil konusunda yaşanan eksiklikten dolayı elde edilen başarıların uluslararası çevrelerde yeteri kadar ifade edilemediğini söyledi.
- Diyetisyen Sevgi Sevmez'den Ramazan'da bağışıklık sistemini güçlü tutma yolları
Kahramanmaraş’ın en başarılı diyetisyenlerinden biri olan Sevgi Sevmez, Ramazan Ayı’nda sağlık ve beslenmenin önemi sıraladı. Sevmez, Ramazan’da güçlü bağışıklığa sahip olmak ve formda kalmak için yapılması gereken 5 maddeyi sıraladı.
- Bağışıklığınızı evde doğru beslenerek güçlendirin
Pandemi olarak kabul edilen korona virüs, ciddi halk sağlığı sorunu olarak tüm dünyada devam ediyor. Hastalığı birebir önleyen ve iyileştiren bir ilaç veya gıda olmamasına karşın, bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve dirençli bir vücuda sahip olmanın bizim için pozitif etki sağlayacağı kesin…
- Bağışıklığı güçlendirmenin yolları!
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada bağışıklığın önemine dikkat çekti.
- Uzman Diyetisyenden Kış Ayı Tavsiyeleri
Kış aylarının gelmesiyle yeryüzüne vuran güneş ışınları azaldığı için virüs ve bakteri kaynaklı hastalıklar artmaya başlıyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Müzda Irmak, kışı hasta olarak geçirmememiz için ve konserve yaparken dikkat etmemiz gereken konulara değinirken, beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında da önemli tavsiyelerde bulunuyor.
- Bitter çikolata ve nar ile kışı kilo almadan mutlu geçirin
Soğuk kış aylarında en sık görülen grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için öncelikle beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Beslenme düzenine dikkat edildiği sürece hastalıkları daha kolay atlatmak mümkün. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Diyetisyen Büşra Kaya, kışın bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını anlattı…
- Bağışıklık sistemimiz kışa hazır mı?
Geç de olsa kışın gelmesi, sağanak yağmurların başlaması ve soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte bağışıklık sistemimiz gücünü yitirmeye başlıyor. Bu durum hastalıkların ve depresyon belirtilerinin baş göstermesine neden oluyor.
- Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu meyve tüketmekten geçiyor
DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Tuğçe Çağlar, özellikle kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için meyve tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Meyvelerin zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olduğunu hatırlatan Çağlar, günde 2-3 porsiyon meyve tüketiminin bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeterli olduğunun altını çiziyor.
- Zayıflamak isteyenler dikkat
Kilo vermek isteyenlere 14 temel öneride bulunan Diyetisyen Melda Demiröz, beslenme programı hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Demiröz, “Uzman bir diyetisyen takibinde sağlıklı beslenme programı hazırlanmalı. Hazırlanacak çalışma sağlıklı kilo vermeyi sağlar” dedi.
- Kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için ne yediğinize dikkat edin
Kış aylarında yağlı ve kalorili besinlerin tüketiminin artması ve fiziksel aktivitenin azalmasıyla birlikte kilomuz artabiliyor, bağışıklık sistemimiz de zayıflıyor. Bu sorunların üstesinden gelmenin yolunun beslenmeden geçtiğini söyleyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Nursena Akkaya, “Dengeli beslenin. Haftada en az iki gün kuru baklagiller, günde en az iki su bardağı yoğurt, kefir gibi probiyotik besinler tüketin. Günde en az beş porsiyon meyve ve sebze yiyin” diyor.
- 7 Adımda selülitlere savaş açın
Kadınların kurtulamadığı cilt problemlerinin başında selülit geliyor. Selüliti ortadan kaldırmak için ise birkaç basit yöntem var. Diyetisyen Melda Demiröz, 7 adımda selülitten kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
- Düzenli tüketilen kahve, kanseri önlüyor!
Kahve, birçok insanın vazgeçilmez içeceklerinden biri. Arkadaş sohbetlerinin vazgeçilmezi kahvenin insan vücuduna büyük etkileri var. Diyetisyen Melda Demiröz, düzenli kahve tüketiminin kanser gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırdığını söyledi.
- Diyetisyen Bektaşoğlu; Diyabet nedir?
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen Ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu özel sular vatan hastanesinde danışan kabulüne başladı. Bektaşoğlu, diyabet ile ilgili önemli bilgiler verdi.
- Okul döneminde bağışıklığı güçlendirecek 5 besin
Sonbaharda havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte okul çağı çocuklarının sık sık hastalanmaya başladıkları döneme de girilmiş oldu. Bu dönemde çocukların bağışıklığını güçlendirip dengeli beslenmesini sağlayarak okul başarısına katkı sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çocuğu enfeksiyonlara karşı korunmasının sağlayacak 5 besin grubuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.
- Sağlığınız İçin Haftada İki Kez Kırmızı Et Tüketin
Dengeli beslenmede proteinler önemli yer tutuyor. Protein ihtiyacının karşılanmasında et, yumurta, peynir, kuru baklagiller, süt ve yoğurt gibi besinlerin büyük bir rol oynadığını söyleyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Nida Doğan, “Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli” diyor.
- Vardiyalı Çalışanlara Diyetisyen Uyarısı!
“Çalışma vardiyaları; yemek yeme şeklinizi ve tükettiğiniz yiyecek-içecek türlerini etkileyebilir” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Usuk, vardiyalı çalışanlara tavsiyelerde bulundu.
- Diyetin Kurtarıcısı Kırmızı Erik
Nisan ayında çıkmaya başlayan eriğin yeşil macerası yaz aylarına gelindiğinde kırmızıyla devam ediyor. Kırmızı erik de yeşil erik gibi sadece hoş tadıyla değil, içerdiği vitaminler, minerallerle de sevilirliğin hakkını veriyor. Üstelik kırmızı erik yaşlanmayla birlikte pek çok hastalığa da meydan okuyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, kırmızı erik ve faydaları hakkında bilgi verdi.
- Kilo vermede hiçbir besin tek başına mucize yaratmaz
Yaz yaklaşırken kilo vermek isteyenlerin birçoğu şok diyetler, bitkisel olduğu iddia edilen haplar ya da çaylar, detoks içeceklerine başvuruyor. Hiçbir besin, çay, karışım veya hapın tek başına yağ yakmayı sağlamayacağını söyleyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Emre Can Karakaşlı, sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo verebilmek için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı ile birlikte düzenli egzersizin gerekliliğine dikkat çekiyor.
- X, Y ve Z Kuşakları Nasıl Besleniyor?
“Kuşak kavramı kişilerin; aşağı yukarı aynı yıllarda doğduğu, aynı çağın koşullarını, benzer sıkıntıların olduğu yazgıları yaşamış benzer ödevlerle yükümlü olmuş kişilerin oluşturduğu topluluk.” ifadelerini kullanan Sports International İstanbul Diyetisyeni Ebru Kahraman, kuşakların beslenme programları ve yaşam tarzları hakkında bilgi verdi.
- Bayramda Aşırıya Kaçmayın!
Diyetisyen Sevgi Sevmez, Ramazan Bayramı’nda aşırı ve hızlı yemek yenilmemesi konusunda uyardı. Bayramı hem lezzetli hem de formda geçirmek için önerilerde bulunan Sevmez, Metabolizmanı 3 madde ile yavaş yavaş harekete geçir ve sağlıkla ışılda!
- Şifa kaynağı kefir ile 5 basit tarif
Adı “Keyif veren” anlamındaki kefir, tam bir şifa kaynağı olması ile evlerden eksik edilmemesi gereken bir içecek. Diyetisyen Fatma Özsel Özcan, kefiri sade olarak tüketmekte zorlanan ya da sıcak havalarda farklı ve sağlıklı içecek arayanlar için kefir ile hazırlanan 5 pratik tarif verdi.
- “Bayramında sağlıklı beslenme adaptasyonu önemlidir.”
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Uzman Diyetisyen Saadet Özen, yaklaşık 17 saat süren oruç sürecinden sonra, normal beslenme düzenine nasıl geçileceği ve bayram beslenmesi ile ilgili önerilerde bulundu.
- Oruç Tutarken Sağlığınızdan Olmayın
Ramazan ayında sıkça karşılaşılan sağlık sorunlarının başında hazımsızlık ve kabızlık geliyor. Bu sorunları önlemenin yolunun doğru beslenmeden geçtiğini hatırlatan DoktorTakvimi.com uzmanlarından Diyetisyen Büşra Nur Kobak, “İftar sofralarındaki ağır yemekleri bol bol ve hızlı yiyip bütün gün tembelleşen midenizi harap etmeyin” diyor.
- Vücudun tutkalı 25 yaşından sonra üretilmiyor!
Kasları onarmak, yaraları iyileştirmek metabolizmayı hızlandırmak ve enerji vermek gibi özellikleri barındıran kolajen gezegendeki en iyi doğal cilt bakım maddesidir.
- Göz sağlığınız için sarı ve turuncu gıdalar tüketin
Bol yeşil yapraklı sebze, haftada iki porsiyon balık, fındık, sarı/turuncu meyve ve sebze tüketimi; vücut sağlığınız için olduğu gibi göz sağlığınız için de yararlıdır. Doymuş yağlar, margarin ve kızartmalardan ise uzak durmalısınız.
- Ramazanda Su İhtiyacınızı Karşılayacak 6 Öneri
Vücudun ortalama dörtte üçünü oluşturan su, genel vücut sağlığının yanı sıra metabolizmanın da sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için de gerekli. Yaklaşan ramazan ayı ile birlikte vücudun su ihtiyacının karşılanması daha fazla önem kazanıyor. Susuzluk durumunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesi öneriliyor.
- Kaslarınızı kolajenle güçlendirin
Kas kütlesini korumak yaş ilerledikçe daha da önem kazanır. Kas kaybetmek eklem rahatsızlıkları, osteoporoz, fazla kilolar, yükselen kolesterol, bozulan kalp damar sağlığı gibi birbirini tetikleyen sorunlara neden olur. Aktif bir yaşam ve düzenli egzersizle birlikte kolajen desteği de almak kas kütlenizi korumanıza yardımcı olur. Direnç egzersizleri ve C vitamini ile tüketilen kolajen desteği, kas kütlenizi artırmanızı da sağlar.
- İlkbaharın C vitamini deposu: Çilek
Günümüzde artık her mevsim görmeye alışmış olsak da mevsiminde yenilen çileğin tadı gerçekten başka. Çileğin iştah açan görüntüsü kadar besleyici içeriği ile de bir o kadar çekici olduğunu söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi’nden Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, bu kırmızı meyvenin bahar ve yaz aylarında kilo vermek isteyenlerin veya kilosunu korumak isteyenlerin tercihi olmaya devam edeceğinin altını çiziyor.
- Kırılgan tırnak sendromuna yakalananlara iyi haber
Nüfusun yüzde 20’sini etkileyen, kadınlarda erkeklere göre iki kat daha fazla görülen kırılgan tırnak sendromundan muzdarip olanlara bilim dünyasından sevindirici bir haber geldi. Hayvanlardan elde edilen biyoaktif kolajen peptit takviyesinin bu rahatsızlığı iyileştirdiği keşfedildi.
- Besin alerjisi mi, İntolerans mı?
Alerjik reaksiyonlara gün geçtikçe daha sık rastlıyoruz. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre her 100 çocuktan birinde besin alerjisi görülüyor. Yaşam şartlarının ve tükettiğimiz gıdaların içeriğinin değişmesi nedeniyle, bedenimiz, etkileşimde bulunduğu pek çok alerjene karşı tepkisini artan alerji grafiği ile veriyor.
- “II. Diyetisyen Olarak Çalışmak” Paneli
SANKO Üniversitesi’nde “II. Diyetisyen Olarak Çalışmak” konulu panel kapsamında “Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisinin Planlanmasında Diyetisyenin Rolü” konuşuldu.