Sağlığa dost bir sebze olan soğan, yemeklerin vazgeçilmezi olarak biliniyor. Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, soğanın faydaları hakkında bilgi verdi.
- Hastalıklara karşı soğana sofralarınızda sıkça yer verin
- Yılın İlk Gününe Sağlıklı Uyanmak İçin 10 Altın Kural
Birbirinden renkli ve görkemli yılbaşı sofraları ile yeni yılı karşılamaya hazırlanırken, dengeli ve ölçülü beslenme de önem kazanıyor. Yılbaşı gecesi yeme düzeninde yapılan değişiklikler ve kaçamakların, ertesi gün pişmanlığa dönüşmemesi için yılın ilk günü tüketilen gıdalara daha çok dikkat etmek gerekiyor.
- Günlük Kalsiyum İhtiyacı İçin Süt Ürünlerinde 1-2-2 Kuralı
Ulusal Süt Konseyi’nin yayınladığı raporlar Türkiye’nin süt tüketiminde diğer ülkelere göre geride kaldığını gösteriyor. 2018 yılında ABD'de kişi başına ortalama yıllık 292, AB ülkelerinde 342.5 litre süt tüketilirken, Türkiye'de tüketimin 146 litre olduğu belirtiliyor. Kalsiyum ve fosfor başta olmak üzere vitamin ve mineral yönünden zengin bir içecek olan süt, sağlıklı bir yaşam için gerekli besin öğelerinden biri olarak kabul ediliyor.
- Su İçmeniz İçin 15 Hayati Neden!
Su sağlık için hayati önem taşıyor. Su içerdiği sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücut için önemli olan mineraller içeriyor. Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluşuyor.
- Çocuklara Sütü Sevdirmenin 9 Yolu
Süt, bebeklikten yaşlılığa kadar vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığın korunması için çok önemli bir besin kaynağı olarak görülüyor. Özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocuklarında süt ve süt ürünlerinin tüketimi büyük önem taşıyor.
- Okul başarısı için 5 sağlıklı beslenme önerisi
Beslenme alışkanlıklarının temeli çocuklukta atılıyor. Doğru beslenmeyi yaşam tarzı haline getiren çocuklar; hastalıklardan daha iyi korunuyor, sağlıkla büyüyüp gelişiyor ve ileri yaşta da güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor.
- Beslenmenin 5 altın kuralı
Beslenme düzeni ile ilgili alınan kararlar, çok sürmeden göz ardı edilebiliyor. Halbuki yeni yılla beraber sağlıklı yeme alışkanlıkları kazanmak, bir bireyin kendisine verebileceği en güzel yeni yıl armağanı olarak değerlendiriliyor. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, yeni yılda beslenme programında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
- Sonbabar Renklerine Uygun Besinlerle Sağlık Kazanın
Koyu sarı, kırmızı, yeşil ve turuncu gibi sonbahar renklerinden oluşan besinleri sofranızdan eksik etmeyin…
- Kalsiyum Deposu Dereotu Osteropozdan Koruyor
Kendine has keskin, aromatik kokusu ile salatalarda, çorbalarda, balık ve et yemeklerinde sıklıkla kullanılan dereotu, aynı zamanda şifa kaynağı. Gaz giderici, yatıştırıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özellikleri ile böbrek sağlığı için öneminin yanı sıra; kemik gelişimine olumlu etkilerinden dolayı da osteoporoz düşmanı bir besin. Sindirim sistemi başta olmak üzere vücut sağlığı için çok önemli olan bu besinin, sofradan eksik edilmemesi gerekiyor.