Yeşilay, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarayı bırakmaya ve sağlıklı yaşama davet ediyor. Her sigaradaki 7 binden fazla toksik ve 69 kanserojen kimyasal; solunum kapasitesinin düşmesi, işitme kaybı, körlük ve nefes darlığı gibi işlev bozukluklarına; katarakt ve diş kaybı gibi yapısal hasarlara ve çeşitli kanser türlerinin gelişimine neden oluyor.
- Yeşilay Dünya Tütünsüz Günü’nde sigarasız yeni bir yaşama davet ediyor
- KSÜ’de sigara bırakma seminerleri kapsamında “Tütün Bağımlılığı Tedavisi” anlatıldı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Tütün Bağımlılığı Tedavisi” konulu seminer düzenlendi.
- Andırın'da ilkokul öğrencileri büyüklere sigaranın zararlarını anlattı
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde ilkokul öğrencileri, açtıkları stantla, sigara ve alkol kullanımının zararlarını anlattı.
- Ergenlikte sigaraya başlamak MS riskini artırıyor
Bağışıklık sisteminin, sinir sistemini zedelemesi ile ortaya çıkan Multiple Skleroz (MS) hastalığı, duyu ve güç kayıplarına neden oluyor. MS hastalığında; uyuşma, karıncalanma, his azalması, yanma, uzuvda güç kaybı, ağırlaşma, ağrı, görme bozuklukları gibi birçok belirtinin görüldüğünü belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, en sık görülen başlangıç belirtisinin hisle ilgili şikâyetler olduğunu ifade ederek, 17 yaşından önce sigaraya başlamanın MS gelişim riskini artırdığına dikkat çekti.
- Deterjan, parfüm ve sigara dumanı, geniz akıntısına yol açabiliyor
Kış aylarında sıkça görülen geniz akıntısı, kişinin hayatını olumsuz etkiliyor ve yaşam kalitesini düşürüyor. Rinit olarak tanımlanan geniz akıntılarının alerjik ya da alerjik olmayan sebeplerle ortaya çıktığını belirten uzmanlar, deterjan, parfüm, hava kirliliğine neden olan maddeler, sigara dumanı, soğuk hava, saç spreyleri ve talk pudrası kullanımının zaman zaman geniz akıntısına yol açabildiğine dikkat çekiyor.