Kahramanmaraş’ta sulama kanalında kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu.
- Kahramanmaraş’ta sulama kanalında ceset bulundu
- KSÜ’de “Neşet Ertaş Türküleri” Konseri Düzenlendi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından “Neşet Ertaş Türküleri” konseri düzenlendi.
- Emre Kaya'nın "gırtlak" şovu
Söz yazarı, besteci, müzisyen ve yorumcu kimliğiyle milyonların hayranlığını kazanan, yıllardır pop müziği eserleriyle ünlü olmasına rağmen arabesk eserlerden oluşan Usta Şarkılar projesiyle de bu alandaki rüştünü kanıtlayan Emre Kaya, sosyal medya hesabından paylaştığı bir Neşet Ertaş klasiği olan “Şad Olup Gülmedim” adlı Türkü ile adeta gırtlak şov yaptı.
- Siber suçluların gözü KOBİ’lerde
Akıllı cihazları BT altyapısına dahil eden işletmelerin artmasıyla, siber güvenlik riskleri de artmaya başladı. ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal KOBİ'lerin, siber suçlular için cazip birer hedef konumunda olduklarını söyledi. Akbal, KOBİ’lerin bireysel kullanıcılardan daha değerli veri ve varlıklara sahip olmalarına karşın büyük güvenlik bütçelerine sahip işletmelerden daha savunmasız durumda olduklarından dolayı siber suçluların KOBİ’leri hedeflediğini belirtti.
- Karacaoğlan’dan Neşet Ertaş’a Unutulmaz Türküler Seslendirildi
2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ‘Karacaoğlan’dan Neşet Ertaş’a Türküler’ konserine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu topraklar nice muazzez şahsiyetler yetiştirmiştir. Bugün onların şiirleriyle, türküleriyle, sözleriyle iyileştik. Çünkü söz iyileştirir” dedi.
- Gençleri hedef alan beş dolandırıcılık yöntemi
Siber dolandırıcılar para ya da para edebilecek bilgileri elde edebilmek için her yaş ya da meslek grubunu hedefleri içine alabiliyor. ESET uzmanları dijital okuryazarlığı diğer yaş gruplarına göre daha iyi olduğu düşünülen gençlerin siber suçlular tarafından nasıl hedef alındıklarını inceledi.
- Türk şirketler siber saldırı ve pandemi kıskacında
Siber güvenlikte dünya lideri olan ESET, 2020 yılı içerisinde Türk şirketlere yönelik 609 Milyon brute-force (kaba kuvvet) saldırısı tespit etti. Bu saldırılarda 14 bin 500 şirket hedef alındı.
- Süper bilgisayarları hedef alan küçük, yaramaz kod
CERN Bilgisayar Güvenlik Ekibi ile birlikte çalışan siber güvenlik kuruluşu ESET, süper bilgisayarlara saldıran kötü amaçlı bir yazılım keşfetti.
- ‘Among Us’ oyuncuları büyük bir spam saldırısına uğradı
Popüler bir polisiye sosyal tahmin oyunu olan Among Us’ın geliştiricisi InnerSloth, online oyunlar sırasında oyuncularını etkileyen bir siber saldırı ile mücadele etmek zorunda kaldı. Siber güvenlik kuruluşu ESET, oyun içi sohbetlerde oyuncuları spam bombardımanına tutan saldırıyı mercek altına aldı.
- Ben ölünce Facebook hesabım da ölüyor mu?
Ölüm sonrasında dijital hayatımızdaki izler ne olacak ve kim takip edecek? Siber güvenlik kuruluşu ESET’ten Kıdemli Güvenlik Uzmanı Tony Anscombe, bu rahatsız edici ama düşünülmesi gereken konuya dikkat çekiyor. Anscombe, aşağıdaki makalesinde Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya devlerinin dijital miras ve mirasçı konusuna yaklaşımlarını inceledi.
- Siber hırsızlar ses kayıtlarını hedefliyor
ESET, Çinli VoIP platformuna saldıran kötü amaçlı CDRThief’i keşfetti. ESET araştırmacıları, IP üzerinden Ses İletimi (VoIP) yazılım anahtarlarını hedef alan kötü amaçlı bir yazılım keşfederek analiz etti. ESET tarafından “CDRThief“ adı verilen bu yeni kötü amaçlı yazılım, sesli arama ayrıntılarını sızdırıyor.
- 50 bin ev güvenlik kamerası hacklenmiş
Haberi, Singapur merkezli “The New Paper“ haber sitesi duyurdu. Buna göre en az 50 bin ev içi güvenlik kamerası hacklendi ve bu yolla elde edilen özel görüntülerin bir bölümü internete, hatta bazıları yetişkin sitelerine yüklendi. Siber güvenlik kuruluşu ESET’in elde ettiği bilgilere göre, siber suçlular görüntülere erişim için 150 dolar talep ediyor.
- Siber suçlulara fidye ödeyen şirketlere ceza
Fidye yazılımı saldırıları, son yıllarda siber suçluların en gözde para kazanma yollarından birine dönüştü. Ancak ABD Hazine Bakanlığı, şaşırtıcı bir duyuru yaparak, verilerini geri alabilmek için siber suçlulara ödeme yapan şirketlerin sert yaptırımlarla karşılaşabileceğini açıkladı. Siber güvenlik kuruluşu ESET’in elde ettiği bilgilere göre bakanlık, fidye ödeyerek siber suçluların teşvik edildiğini düşünüyor.
- Bağlıyorsanız, koruyun!
Artık neredeyse 24 saat online yaşantımız var. İnternete sürekli bağlıyız ve durmayan bir veri akışı söz konusu. Ama hayatımıza daha çok akıllı cihaz dahil ettikçe, bu cihazların güvenli olması gerektiğini unutmamalıyız. Peki, siber saldırı kurbanı olma riskini azaltmak için ne gibi adımlar atabilirsiniz? Siber güvenlik kuruluşu ESET, “İnternete bağlıyorsanız, koruyun” diyerek cihazlar ve içindeki verilerin korunmasına yönelik önerilerde bulundu.
- Dev botnete ağır darbe
ESET araştırmaları, tehlikeli botnetin çökertilmesine katkı sağladı. Trickbot botneti, ESET araştırmacılarının da dahil olduğu küresel bir operasyonla çökme aşamasına getirildi.
- Hedefli kimlik avıyla bilgi çalıyorlar
ESET, Doğu Avrupa ve Balkanlar’da kamu kurumlarına sızan yeni bir APT grubunu tespit etti.
- WhatsApp hacklenebilir mi?
Son yılların yükselen uygulaması WhatsApp, iki milyara ulaşan kullanıcı sayısıyla neredeyse her telefonda yüklü. Mesajlar şifrelenmiş aktarılıyor, yani özel konuşma doğrudan okunamaz. Ama yine de hesap ele geçirilebilir mi? Siber güvenlik kuruluşu ESET’ten Güvenlik Uzmanı Jake Moore, durumu test etmeye karar verdi ve WhatsApp hesabını daha iyi korumanın yollarını paylaştı.
- Derin Wi-Fi şifrelemesindeki ürküten açık: Kr00k
Siber güvenlik kuruluşu ESET, dünya çapında en az 1 milyar cihazda kullanıldığı tahmin edilen Wi-Fi çiplerindeki önemli bir güvenlik açığını tespit etti. Söz konusu açık, bilgisayar korsanlarının Wi-Fi üzerinden akan bilgi trafiğini gözetlemelerine imkan tanıyor.
- Emekli edilen Windows 7’yi kullanmanın hangi riskleri var?
Microsoft, Windows 7’ye desteğini çekti. Peki şimdi ne olacak? Microsoft, 14 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Windows 7 işletim sistemine yönelik desteğine son verdiğini duyurdu. Ancak Windows 7, tüm global Windows pazarında %26‘lık, Türkiye’de ise %36’lık pay ile en çok kullanılan Windows işletim sistemleri içinde ikinci sırada yer alıyor.
- Neşet Ertaş'a ait zannediliyor ama 'Acem Kızı' Türküsü Kahramanmaraş'ın
Ünlü ozan Neşet Ertaş'ın okumasıyla meşhur olan Acem Kızı türküsü aslında Kahramanmaraşlı Ozan Hüseyin Tenecioğlu'na ait. Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca'nın "Binboğa'nın Söz Pınarı' kitabında, Dr. Halil Atılgan'a ait olan ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan "Acem Kızı ve Tenecioğlu Aşık Hüseyin" kitabı ve Edebiyat Öğretmeni İrfan Can'ın "Kadirli Bohçası" kitaplarında türkünün Kahramanmaraşlı ozan Hüseyin Tenecioğlu'na ait olduğu delilleriyle ispatlandı.
- ESET, Google ile işbirliğinde önemli bir adım daha attı
Küresel antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Google’ın kardeş şirketlerinden biri olan Chronicle ile işbirliği yapacağını açıkladı. Chronicle, büyük çaplı veriyi bulutta saklıyor, anlamlandırıyor ve güvenlik risklerine karşı analiz ediyor. 2017‘den bu yana Google ile işbirliği yaparak Chrome Cleanup hizmetini sağlayan ESET, siber güvenlik deneyimini bu kez Chronicle’a yansıtacak.
- Dijital kuşatma çağı mı başlıyor?
Modern binaların yönetilmesini sağlayan otomasyon sistemleri artık siber suçluların gündeminde. Binaların tüm kontrol sistemlerinin ele geçirilebileceği uyarısında bulunan ESET Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Stephen Cobb, bina otomasyon sistemlerini hedef alan zararlı yazılımlara “Siegeware” yani kuşatma yazılımı adını verdi.
- Allâme büyük sürprizlerle dolu albümü “Av” ile karşınızda!
Türkçe Rap müziğin en önemli müzisyen ve prodüktörlerinden Allâme, büyük sürprizler içeren “AV” albümüyle karşınızda!
- 773 milyon e-posta kimliği ve 21 milyon parola ifşa edildi
Yaklaşık 773 milyon benzersiz e-posta adresi ve 21,2 milyondan fazla parola, Koleksiyon #1 olarak adlandırılan büyük bir veri dökümünde açığa çıkarıldı. Daha önce de daha büyük boyutlu veri sızıntıları meydana gelmişti ancak ilk kez bu denli büyük bir veri ifşa edilmiş görünüyor.
- 2019: Yasa dışı kripto madencilik çiftliklerinin yükselişi
ESET’ten 2019 Siber Tehdit Öngörüleri: Küresel köyde gizlilik ve ihlal
- 2018 yılının en kötü şifreleri
Antivirüs ve internet güvenliği kuruluşu ESET, neredeyse her güvenlik önerisinde şifre ve parolaların güçlü düzenlenmesini öneriyor. Çünkü güçlü şifreler, siber güvenlikte en temel korunma önlemlerinin başında geliyor. Ancak bilgisayar kullanıcılarının bu konudaki karnesi iyi görünmüyor. ESET, 2018’in en kötü şifrelerini duyurdu.
- Günde kaç kez telefona bakılıyor?
Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Amerika Birleşik Devletleri’nde Deloitte tarafından gerçekleştirilen ‘Mobil Tüketici Anketi’ndeki verilere dikkat çekti. Buna göre 55 yaş ve üstü ABD'li tüketiciler, mobil cihaz ve hizmetlerin benimsenmesi ve kullanılmasında ön sıralarda yer almaya başladı.
- 1983’ten beri hayatımızdalar: Bilgisayar virüsleri
Dijital cihazları hedef alan virüsler, artık yaşadığımız çağın olağan bir gerçeğine dönüşmüş durumda. Ancak 1983’ten önce böyle bir kavram yoktu. ‘Bilgisayar virüsü‘ adını ABD’li matematikçi ve bilim adamı Professor Len Adleman'a borçluyuz. Adleman, ‘bulaşıcıdır ve çoğalır‘ tespitini yaptıktan sonra bu ismi koymaya karar veriyor. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bilgisayar tarihine ilişkin geçmişte kalan ama günümüzün dijital güvenlik sistemlerine ışık tutan önemli bir ayrıntıyı hatırlatıyor.
- Güvenli online yılbaşı alışverişi için 10 ipucu
Yılbaşı dönemi, tüketicilerin kredi kartı ya da hesap bilgileri peşindeki siber suçluların iştahını kabartıyor. “İnternet ve sosyal medya üzerinden gelen indirim teklifleri gerçek olamayacak kadar iyise, genelliklegerçek değildir“ bilgisini paylaşan ESET Türkiye İstanbul Teknik Müdürü Gürcan Şen, “3 bin liralık telefon size 300 liraya sunuluyorsa kuşkulu yaklaşın“ diye konuştu. Gürcan Şen, PC’ler ve akıllı telefonlarla güvenli online yılbaşı alışverişi için 10 ipucu paylaştı.
- Ayda 1.1 milyondan fazla sisteme bulaşan siber suç ağı çökertildi
Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Microsoft, ABD Federal Polisi FBI, Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol ve Avrupa Polis Teşkilatı Europol işbirliğiyle, Gamarue olarak bilinen büyük bir botnet işlevsiz hale getirildi. 2011 yılından beri etkin olan Gamarue, global düzeyde ayda 1.1 milyondan fazla sisteme bulaşıyordu.
- Güvenli online alışveriş yapmak mümkün
Tüm dünyada büyük indirimlerin yaşandığı ‘Kara Cuma‘ alışveriş çılgınlığı Türkiye’de de başladı. Çılgınlık mağazalarda olduğu kadar online alışverişte de yaşanıyor. Siber suçlular bu durumu kendileri açısından da fırsata dönüştürmek istiyor. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, online dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu ve bazı önlemlerle güvenli online alışveriş yapmanın mümkün olduğunu aktardı.
- Davetsiz misafirlere kapıları kapatın!
Siber dünyada zararlı yazılım sayısı 650 milyon adedi aştı. Sürekli gelişen yetenekleriyle cihazlarımızdaki bilgilerimize, fotoğraflarımıza, paramıza ulaşmaya çalışıyorlar. Tam 30 yıldır dijital saldırılarla mücadele eden antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bu yoğun saldırılara cevap veren ve kötü niyetli davetsiz misafirlere kapıyı kapatan yeni bireysel yazılımlarını piyasaya sürdü. Üstelik çığır açan UEFI Koruması ve Akıllı Ev İzleyici özellikleriyle.
- Sanal paradan sonra şimdi de sanal kalpazanlar çıktı
Siber suçlular bir taraftan geniş kitleleri etkileyen WannaCryptor gibi yıkıcı siber saldırılar gerçekleştirirken, diğer taraftan daha az yıkıcı, daha gizli ve çoğunlukla kârlı başka operasyonlar da sürdürüyorlar.
- CHP’de 94. Yıldönümü Coşkusu
CHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Partinin 94’üncü Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Atatürk Meydanı’nda tören düzenledi.