Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalından Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Beyoğlu, göz hastalıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
- KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları bölümü binlerce insana ışık oldu
- Uzmanı Dr. Mustafa Apa, “Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat”
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Apa, sonbaharda özellikle gözlerde çeşitli sorunlar oluşabildiğini ifade ederek, gözde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve yanma, görme bozukluğu ya da kuruluk gibi şikayetlerin sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti.
- Diyabet hangi göz hastalıklarına yol açar?
Diyabetin göz sorunlarına yol açtığı hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Bu sorunların erken tespit edilmesi durumunda tedavi başarısının daha yüksek olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Diyabet hastalarının şikayetleri olmasa da düzenli göz muayenesi çok önemli.
- “Tam kapanma”da gözünüzü dört açın!
Son bir yıldır günlük yaşam alışkanlıklarımızı derinden sarsan ve gerek çocukların gerekse yetişkinlerin hiç olmadığı kadar bilgisayar karşısında saatler geçirmesine neden olan Covid pandemisi göz hastalıklarının görülme oranını da artırıyor.
- Bebeklerde göz yaşı kanal tıkanıklığına dikkat
Göz yaşı kanal tıkanıklığı yeni doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 5’inde görülüyor. Göz yaşı kanal tıkanıklığı şikayetlerinin doğumdan birkaç hafta sonra başladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Bebeklerde göz sulanmasının en sık sebebi göz yaşı kanal tıkanıklığı olmasına rağmen başka sebepler de vardır. Bunlardan en önemlisi doğumsal glokom yani göz tansiyonudur.
- Uzmanlar uyarıyor; dijital çağ gençlerde göz hastalıklarını artırıyor
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon ile geçirdikleri zaman her geçen gün artış gösteriyor. Yeni nesil, doğal olarak dijital dünyaya doğuyor, bir önceki nesile göre çok daha fazla dijital cihaz kullanıyor. Son dönemde akademik eğitimleri bile dijital olarak ilerliyor. Pandemi döneminde evlerinde kalan herkesin televizyon, bilgisayar ve telefonları ile geçirdiği sürede de artış gözlemleniyor.
- Yazın gözlerimizi tehdit eden 8 hatalı alışkanlık!
Beklediğimiz yaz günleri nihayet geldi. Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerimizde geçirdiğimiz uzun süreçte güneşin yararlı etkilerinden yeterince faydalanamadık. Artık açık havada daha fazla zaman geçirebiliyoruz. Ultraviyole ışınlarının mikropları öldürücü etkisi ve D vitamini üretimine olan katkısı, güneşin hayatımız için ne kadar gerekli olduğunu gösteren birkaç nokta sadece.
- Coronavirus’ün ilk belirtisi gözde olabilir
Yeni Coronavirus (COVID19) sorununun giderek büyüdüğü son günlerde bu virüsün solunum sisteminin yanı sıra göz tutulumu yapabileceğini ve hatta ilk bulguların gözde olabileceği de unutulmamalı.
- Güneşin gözlerimize 6 önemli zararı!
Güneşin zararlı ışınlarının cildimize zararlarını bilip korunmaya çalışsak da, söz konusu gözlerimiz olduğunda bu zararların çok da farkında değiliz. Zira birçoğumuz zararlı ışınların sadece çıplak gözle güneşe bakıldığında etkili olduğunu düşünüyoruz ama yanılıyoruz.
- Tavukkarasına biyonik gözle hayat ışığı
Türkiye’de son yıllarda gerek teknolojideki baş döndürücü hızlı gelişmeler gerekse hekimlerin tecrübesi sayesinde tıp alanında mucizevi başarılara imza atılıyor. Bir zamanlar hayal olarak görülen ancak bugün artık gerçeğe dönüşen o mucizelerden biri de, görme yetilerini kaybetmiş tavukkarası hastalarının yeniden ışığa kavuşabilmeleri!
- Yazın Çocuklarda Göz Yaralanmalarına Dikkat
Bir kişinin yaşam boyu ultraviyole maruziyetinin yüzde 80’inin 18 yaşına kadar oluştuğu bilgisini veren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar; “Çocukların gözleri ışığa karşı yetişkinlere oranla daha hassastır bu da baş ağrısına ve görme zorluğuna neden olabilir” dedi.