Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Acil Durum Hastanesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 2 kilometrelik yeni güzergâhta sıcak asfalt seriminin ardından yol çizgi ve levhalandırma uygulamalarını da tamamladı.
- Büyükşehir, Türkoğlu Acil Durum Hastanesi Yolunu Tamamladı
- Büyükşehir Türkoğlu’nda Asfalt Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Acil Durum Hastanesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 2 kilometrelik yeni güzergâhı sıcak asfalt ile buluşturuyor.
- Başkan Görgel: “Yeni Tesislerle Sağlık Altyapımız Güçleniyor”
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Merkez Acil Durum Hastanesi inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Başkan Görgel, “Toplam 55 bin metrekare kapalı alan ve 400 yatak kapasiteli Merkez Acil Durum Hastanesi’nin yapımı hızla sürüyor. Afetlere karşı dayanıklı ve son derece modern bu tesislerimizle şehrimizin sağlık altyapısı ciddi oranda güçlenecek ve hemşehrilerimize uzun yıllar boyunca hizmet verecek” dedi.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin “Akreditasyon Belgesi” Gururu
SANKO Üniversitesi Hastanesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na (TÜSEB) bağlı, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından akredite edilerek, Akreditasyon Belgesi aldı.
- Demirkıran: “Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en önemli etmendir”
SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Tuğba Demirkıran, anne sütünün bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en önemli etmen olduğunu söyledi.
- Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Özdemir SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Tuncay Özdemir SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Nöroloji Uzmanı Dr. Tuncer, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Nöroloji Uzmanı Dr. İbrahim Anıl Tuncer, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Başkan Görgel: “Yeni Hastanemiz Afşin’e Hayırlı Olsun”
Afşin’e kazandırılacak 150 yataklı yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katılan Başkan Görgel, “İlçemizin sağlık noktasındaki sorununu çözüme kavuşturacak çok önemli bir yatırım. Afetlere dayanıklı ve son derece modern bu hastanemizin Afşin’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi Gebe Okulu Hizmet Vermeye Başladı
SANKO Üniversitesi Hastanesi, anne adaylarının doğuma sağlıklı şekilde hazırlanabilmeleri için Gebe Okulu hizmeti başlattı.
- Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş, Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Dünyada geleneksel tek port kapalı (Laparoskopik) yöntemle kasık fıtığı onarımını geliştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Osman Zeki Karakuş, yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Haşim Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi Diyetisyen Kadrosunu Genişletiyor
Diyetisyen Asaf Anıl Cengiz, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde danışanlarını kabul etmeye başladı.
- Depremde camları bile kırılmayan hastaneyi yıkacaklar mı?
Kahramanmaraş’ın asrın felaketini yaşadığı 6 şubat günü en önemli ihtiyaçlarından biri olan Necip Fazıl Hastanesi, depremden bu yana onbinlerce hastaya şifa verdi. 6 Şubattaki sınavını başarı ile geçen hastanenin camları bile kırılmamasına rağmen 16 aydır neden beklediği merak konusu oldu.
- Psikolog Mehmetcan Aslan, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Psikolog Mehmetcan Aslan, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde danışanlarını kabul etmeye başladı.
- Demirci: “Yaz aylarında yeterince sıvı almazsak, susuz kalma riskiyle karşı karşıya kalabiliriz”
SANKO Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Meltem Demirci, yaz aylarında yeterince sıvı alınmazsa, susuz kalma (Dehidrasyon) riskiyle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.
- Anne sütünün 5 önemli faydası
Anne sütü ilk 6 ay bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan tüm besin öğelerini içeren, kolaylıkla sindirilebilen ve enfeksiyonlardan koruyan önemli bir besin. Anne sütünün oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 3 ay boyunca güvenli bir şekilde saklanabilir.
- Sınav stresine karşı 10 püf noktası!
Bugünlerde milyonlarca öğrenci ve ailesinin başlıca gündem maddesini haziran ayında gerçekleştirilecek sınavlar oluşturuyor. 2 Haziran’da LGS, 8-9 Haziran’da da YKS sınavına sayılı günler kala, süre daraldıkça heyecan daha da fazla artıyor. Ancak dikkat! Sınav stresini yönetmek ve aşırı strese karşı önlem almak başarıyı doğrudan etkiliyor!
- Bahar aylarında astım tetikleniyor!
Astım tüm yaş gruplarında görülen en yaygın kronik hastalıklardan biri. Dünya genelinde 300 milyonun, ülkemizde de 7 milyonun üzerinde astım hastası olduğu belirtiliyor. Üstelik astımın görülme sıklığı günümüzde giderek artıyor.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi Güçlü Kadrosunu Genişletiyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Bayar Açık SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- SANKO Üniversitesi’nde Romatoloji Sempozyumu Düzenlenecek
SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile 3. Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz’ın Hemşirelik Haftası mesajı
SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, “Mesleğimizin temel değerleri ışığında özveri ve insan sevgisiyle çalışan hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası kutlu olsun” dedi.
- Her 10 hamileliğin 1’i riskli!
Hamilelik döneminde her kadının tek dileği bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak oluyor kuşkusuz. Ancak bazı hamileliklerde, risk oluşturan çeşitli etkenler nedeniyle anne adayının ve karnındaki bebeğin sağlığı, hatta hayatı tehlikeye girebiliyor. Günümüzde her 10 hamileden 1’inin ‘riskli’ grupta yer aldığı belirtiliyor. Risk oluşturan etkenlerin bazıları hamilelik sürecinde ortaya çıkarken, bir kısmı ise hamilelik öncesinde zaten mevcut oluyor.
- Yumurtalık kanseri hakkında bilinmesi gereken 8 önemli nokta!
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda görülme sıklığı giderek artan yumurtalık kanseri, kadın kanserleri arasında ikinci sırada yer alıyor. 2050 yılına gelindiğinde her yıl dünyada yumurtalık kanseri tanısı alanların sayısının yüzde 55, bu kanserden dolayı hayatını kaybeden kadınların sayısının da yüzde 70 artacağı tahmin ediliyor.
- Menopozu rahat atlatmanın 5 yolu
Menopoz, bir kadının yumurtalıklarının işlevini yitirmesi sonucu hiç adet görmediği dönem olarak tanımlanabilir.
- Kontrolsüz egzersiz bu sorunlara yol açabiliyor!
Özellikle pandemi dönemiyle birlikte, teknolojideki hızlı gelişmelerin de etkisiyle hayatımıza giren çevrimiçi egzersiz programlarına ilgi son yıllarda giderek artıyor. Ancak dikkat! Gerek vücudumuzun genel sağlığı gerekse kilo vermek amacıyla yapılan çevrimiçi egzersizler, kontrolsüz olduğunda fayda yerine zarar verebiliyor!
- Zerdeçalın 11 faydası
Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Zerdeçal ile özellikle de karabiberle birlikte kullanılması zerdeçal içindeki faydalı kurkumin maddesinin 2000 kat daha aktif olmasını sağlar” dedi.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde de uzman kadrosunu genişletiyor.
- Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Beyin tümörleri, çocuklarda lösemiden sonra en yaygın görülen 2’inci kanser türünü oluşturuyor. Çocuklarda iyi ve kötü huylu beyin tümörlerinin neden oluştuğuna yönelik kesin bir veri ise henüz mevcut değil.
- Cevizin 6 faydası
Ceviz, lezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuru yemişler arasında yer alıyor.
- Menopoz yaşını öne çeken 7 hatalı alışkanlık!
Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Ülkemizde kadınlar genellikle 45-49 yaşları arasında menopoza giriyor. Acıbadem Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burcu Yılmaz, ancak bazı hatalı alışkanlıklarımızın menopozu hızlandırdığına işaret ederek, “Menopoz önlenebilir ya da geciktirilebilir bir durum değildir.
- Ramazan’da midenizi rahatlatan 10 etkili öneri!
İftar yemeklerinde besinleri hızlıca tüketiyor, ana yemeğin ardından genellikle şerbetli tatlılara yöneliyoruz. Hamurlu yemekleri de soframızdan eksik etmiyoruz. Ramazan’da yaptığımız bir başka önemli hata ise yemek sonrasında hareket etmek yerine koltuğa uzanmak oluyor.
- Glokom kalıcı görme kaybına yol açmasın!
Göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığı olan glokom dünyada 70 milyon kişiyi etkiliyor. Ülkemizde 550 bin kişide glokom tespit edilmiş olsa da hasta sayısının bu rakamın 4 katı olduğu düşünülüyor.
- Ramazan’da kaçınılması gereken 6 hata
Ramazan ayında normal beslenme düzeni değişiyor, iftar ve sahur ile öğün sayısı sınırlanıyor. Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin hem fiziksel sağlığı koruduğunu hem de oruç tutarken enerji seviyesinin daha yüksek kalmasını sağladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, kaçınılması gereken 6 hatayı paylaştı.
- Kolon kanserini önlemek mümkün!
Kalın bağırsağın kötü huylu tümörleri olan kolon kanseri dünyada en yaygın görülen kanser türlerinden biri. Dünya genelinde en sık görülen 3’üncü kanser türünün kolon kanseri olduğu belirtiliyor.
- Hipofiz Tümörü kalıcı körlüğe neden olmasın!
Hipofiz bezi, salgıladığı hormonlarla birçok organımıza müdahale ederek yaşamsal fonksiyonlarımızı düzenleyen bir bezdir. Vücuda salgılanan tüm hormonların ‘orkestra şefi’ olarak tanımlanan hipofiz bezinden köken alan tümörlere ise ‘hipofiz tümörü’ deniliyor.
- Migren ‘geliyorum’ diyor!
Bazı hastaların ağrı başlamadan önce algılamada azalma, huzursuzluk, esneme, tatlı yiyeceklere düşkünlük gibi uyarıcı belirtiler yaşayabildiğini vurgulayan uzmanlar, baş ağrısının başka bir hastalığın belirtisi olabileceğini söylüyor.
- Endometriozisin 10 önemli sinyali!
Halk arasında ‘çikolata kisti’ olarak bilinen endometriozis, normalde rahmin iç zar tabakasında bulunması gereken hücrelerin çoğunlukla yumurtalıklar olmak üzere rahim dışında herhangi bir bölgeye yerleşmeleri olarak tanımlanıyor. Dünyada ve ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen endometriozis, kadınlık hormonu olan östrojen ile ilişkili olması ve bu yaşlarda vücutta daha fazla bulunması nedeniyle üreme çağı olan 18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor.
- Ödemden kurtulmanın 7 etkili yolu!
Aşırı tuz tüketimi, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, yeterince su içilmemesi ve hareketsizlik gibi yanlış yaşam alışkanlıkları ile bazı ilaçlar vücutta ödeme yol açabiliyor. Çoğunlukla kollarda, bacaklarda, el ve ayaklarda şişkinlikle göz altı torbalarına neden olan, tartıya çıktığınızda diyetinize rağmen sizi birkaç kilo fazla gösteren ödem yol açtığı sağlık sorunlarıyla da kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor.
- Ekinözü Devlet Hastanesine atandılar
Kahramanmaraş’ın Ekinözü Devlet Hastanesi, dahiliye ve aile hekimliği poliklinikleri hasta kabulüne başladı.
- Kanser görülme sıklığı 50 yaşın altına indi
Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Yıldırım, “Araştırmalar bu yaş grubunda özellikle meme, kalın bağırsak, endometrium, pankreas ve karaciğer kanserinde artış olduğunu gösteriyor. Bu artışın nedenleri arasında; hareketsiz yaşam tarzı, çocukluk çağı obezitesi, şekerli- gazlı içeceklerin tüketimi, işlenmiş et ürünleriyle beslenme, tip 2 diyabet ilk sıralarda yer alıyor” dedi.
- Anne ve bebeğin sağlığını tehdit ediyor!
Anne ile baba adayları, hamilelik sürecinin sağlıklı ve huzurlu geçmesi için tüm önlemleri alsalar da hesapta olmayan sorunlar gelişebiliyor. Bu sorunların başında gelen ‘gebelik diyabeti’ hem annenin hem bebeğin sağlığını tehdit ediyor. Öyle ki erken doğum riskini artırıyor, anne adayında yüksek tansiyonu ve gebelik zehirlenmesini tetikleyebiliyor, bebekte gelişim geriliğine yol açabiliyor.
- Yağdan kilo vermenin 6 püf noktası!
Fazla kilolarından kurtulmaya çalışanların çok sık başına gelir; yağdan değil kaslardan vermek! Zira kilo vermek için yapılan kalori kısıtlı diyetler yeterli protein içermiyorsa azaltılan enerji kaslardan karşılanıyor ki bu da kas kaybına yol açıyor.
- KSÜ’de Postanestezik Yoğun Bakım Servisi ve Ultrasonografi Üniteleri açıldı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde postanestezik yoğun bakım servisi ile Radyoloji Anabilim Dalı ultrasonografi ünitelerinin açılışı yapıldı.
- Türkoğlu’nun Yeni Acil Durum Hastanesi Hızla Yükseliyor
Şehrin sağlık altyapısını güçlendirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından Türkoğlu’nda hayata geçirilen acil durum hastanesinin inşası hızla sürüyor. Başkan Hayrettin Güngör, “İnşa edilen yeni hastane ve sağlık kompleksleriyle şehrimize 2 binin üzerinde yatak ilavesi olacak” dedi.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “KOAH ve Astımla Yaşam” Konuşuldu
SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü tarafından “KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve Astımla Yaşam” konulu halka açık konferans düzenlendi.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Halka Açık Konferans
SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü tarafından “KOAH ve Astımla Yaşam” konulu halka açık konferans düzenlenecek.
- Başkan Hayrettin Güngör; “Önsen’de Kalıcı Konutlar ve Şehir Hastanesinde Süreçler Hızla İlerliyor”
Önsen bölgesinde temeli atılan deprem konutları ve yeni inşa edilecek şehir hastanesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Güngör, “Hamdolsun hem deprem konutlarında hem de şehir hastanesinde süreçler hızla ilerliyor” dedi.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hayata Yeniden Tutundu
Kalbi duran hasta SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü’nde, hekimlerin 45 dakika süren kalp masajı ile hayata döndü.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri”
SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından “Gaziantep Spinal Günleri 2” toplantısı düzenlendi.
- Kahramanmaraş şehir hastanesi için ilk kazma vuruldu
Kahramanmaraş'ta 5 bölgeye yapılacak Şehir hastanesi için ilk kazma vuruldu.