Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Duygu Alime Almalı, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Almalı, SANKO’da
- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ebru Ersoy SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ebru Ersoy, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- KSÜ’de Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Tartışıldı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Kadın Sağlığı Derneği ve Minimal İnvaziv Jinekoloji Derneği iş birliğinde organize edilen “Laparoskopi-Histeroskopi (Video Workshop) ve Ovulasyon İndüksiyonu Sempozyumu” düzenlendi.
- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Kılınç, SANKO’da
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Elif Ceren Tutkun Kılınç, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Kadın Hastalıklarında Endoskopik Cerrahinin 8 Avantajı
Jinekolojik rahatsızlıklar, cinsel yaşamdan çocuk sahibi olma isteğine kadar kadınlar için önem taşıyan birçok konuyu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle tedavi sürecindeki cerrahi işlem kararı kadınları oldukça endişelendiriyor. Sürecin yaşam kalitesini en az etkileyecek şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu noktada günümüzde artık açık cerrahi yöntemler yerini, birçok avantaj barındıran endoskopik yani kapalı cerrahi yöntemlere bırakıyor.
- Yanlış temizlik enfeksiyona neden olabilir!
Oldukça sık bir sorun olan vajinal akıntı ve beraberinde kaşıntı şikâyeti kimi zaman kadınların günlük yaşam konforlarının azalmasına sebep olabilmektedir. Ancak bu durumun önlenmesine yönelik alınacak tedbirler de var. Temizlik çok önemli olsa da, yanlış yapılması iyi huylu bakterilerin yok olmasına dolayısıyla zararlı etkenlerin çoğalarak hastalık oluşmasına neden olabiliyor.
- Kadınlarda geç yumurtalamanın 6 nedeni
Her kadında ara sıra geç yumurtlama meydana gelebilir. Seyrek geç yumurtlama, tipik olarak bir endişe nedeni olarak kabul edilmemelidir. Ancak, düzenli olarak meydana gelen geç yumurtlama, bir kişinin doğurganlığını azaltabilir ve ağır regl dönemlerine neden olabilir. Tedavi, genellikle normal yumurtlamayı geri getirebilir ve kişinin gebe kalma şansını artırabilir.
- Sperm sayısını artırmanın 9 yolu
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) en son yönergelerine göre; sağlıklı bir sperm sayısı mililitre (ml) başına 15 milyon veya ejakülasyon (boşalma) başına en az 39 milyon. 15 milyonun altındaki sperm sayısı kısırlığa neden olabilir.
- Miyomların neden olduğu 6 önemli sağlık sorunu
Miyomlar, rahim ve çevresinde görülen, düz kas dokusundan köken alan iyi huylu tümörler olarak adlandırılıyor. Miyomların boyutları 1-15 cm arasında değişebiliyor ve 35-40 yaşlarındaki kadınların ortalama %30-40’ında görülebiliyor. Tedavi edilmediği takdirde pek çok sağlık problemine davetiye çıkaran miyomlar halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahi ile konforlu bir şekilde alınabiliyor.
- Bebeğin ilk aşısı anne sütü
Anne sütü yeni doğan bebeğin ihtiyacı olan tüm besin ve sıvıyı karşılıyor, bebeğin gelişimini en yüksek düzeye çıkarırken emziren annenin de çeşitli hastalıklardan korunmasını sağlıyor.
- Dış gebeliğin 6 belirtisi
Dış gebelik, döllenmiş yumurtanın bir kadının rahminin dışında, karnının başka bir yerinde büyümesidir. Bu durum hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir ve tıbbi müdahaleyi gerektirir.
- Fazla kilolar ve stres idrar kaçırma nedeni
20 yaş üstü kadınların %15’inde, 65 yaş üstü kadınların ise %50’sinde görülebilen istemsiz idrar kaçırma, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren sağlık problemlerinden biri olarak tanımlanıyor. Bu durum, menopoz, obezite, depresyon, sigara kullanımı, çok sayıda normal doğum yapmış olmak gibi faktörlerle de gelişebiliyor.
- Hangi kısırlık tedavisi size uygun?
Çoğu çift, bebek sahibi olmaya çalıştıktan bir yıl sonra başarılı olamıyorsa doktora gitmelidir. 35 yaşın üzerinde bir kadınsanız veya düzensiz bir regl döneminiz varsa - ve 6 aydır hamile kalmaya çalışıyorsanız ama başarılı olamıyorsanız - mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünün. Eşiniz de doktora görünmelidir. Büyük ihtimalle kısır olabilirsiniz. Hemen tedaviye başlamalısınız.
- Hamilelikte bu 10 detaya dikkat!
Şüphesiz bebeğinizi sağlıklı ve en iyi şekilde dünyaya getirmek için her detaya önem veriyor, aklınıza takılan soruların yanıtlarını bulabilmek için ya uzmana danışıyor ya arkadaş çevrenize soruyor ya da internetin karşısına geçiyorsunuz. Ancak arkadaş çevresi veya internetten alacağınız yanıtlar çoğu zaman güvenilir bilgiler olmayıp hem sizin hem bebeğinizin sağlığını tehlikeye atabilir.
- “Kokunuz imzanızdır” sizinle ilgili çok şey anlatır!
Türkiye’nin ilk ‘Koku ve Tat Zirvesi’ İstanbul’da uluslararası katılımcılara kapılarını açtı. Zirve, katılımcıları, parfümden kahveye lavantadan simite kadar binlerce farklı kokunun büyülü dünyasında yolculuğa çıkarıyor.
- Menopoz sürecini hafifleten 6 önemli öneri
Menopoz dönemindeki pek çok kadın bu dönemi bir kabus olarak tanımlayabilir. Özellikle aniden gelen sıcak basması, sinirlilik, kilo almaya eğilim gibi hayat kalitesini düşüren belirtiler, kadınların hayatını çekilmez hale getirebiliyor. Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Hale Erbaş ise bu sürecin kolay atlatılmasını sağlayacak önerilerini paylaşıyor.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi kadrosunu genişletiyor
SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi uzman kadrosuna yeni isimler eklemeye devam ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Topdağı, hasta kabulüne başladı.
- Hamilelikte kaçınmanız gereken 10 alışkanlık!
Hamilelik sürecinde hiç kuşkusuz her ebeveynin tek dileği oluyor, bebeklerinin sağlıklı dünyaya gelmesi. Ancak zorlu bir o kadar da keyifli geçen dokuz aylık süreçte sıkça yapılan hatalar hem bebeğin hem de annenin sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor.
- Cep telefonuyla uyumak, kanser ve kısırlık nedeni!
Son yıllarda, daha az radyasyona maruz kalmak ve beraberinde getirdiği sağlık sorunlarından uzak kalmak için cep telefonlarıyla ilgili uyarılar gitgide artıyor.
- Artık gebeliğin 4. haftasından itibaren düşük riskinizi belirlemek mümkün
Basit bir testle, gebelik oluştuktan kısa bir süre sonra düşük yapma olasılığınızı belirlemek mümkün olacak.
- 9 Ayın istenmeyen sürprizi: Gebelik Diyabeti
Diyabet, farklı tiplerle, farklı dönemlerde, yaygın olarak görülen önemli sağlık sorunlarından biri. Ama gebelik döneminde ortaya çıkan diyabet, hem anneyi hem de bebeği etkilemesiyle, daha büyük bir problem haline gelebiliyor. Ancak sevindirici yanı da var; doğru zamanda ve doğru şekilde kontrol altına alınırsa, ne anneye ne bebeğe zarar vermiyor.
- Erken menopoza yol açan 14 neden!
Günümüzde ABD’de menopoza girme yaşı ortalama 52, Avrupa’da 50 iken, ülkemizde ise kadınlar genellikle 46-47 yaşlarında menopoza giriyor. Ayrıca yapılan çalışmalara göre, ülkemizde her 100 kadından 3'ü erken menopoz açısından risk altında. Adet döngüsünün 40 yaşından önce kalıcı olarak kesilmesi durumu olan erken menopoz uzun vadede infertilite (kısırlık), osteoporoz, kardiyovasküler hastalıklar ve felç gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
- Doğumu kolaylaştıracak 10 öneri
Hamilelik kadının kendi mucizesini hayata getirdiği bir serüven. Bu inanılmaz deneyim ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilme isteğinin yüklediği sorumluluk zaman zaman anne adayını strese sokabiliyor.