Mimarlar Odası Başkanı Kaçamaz; “Biz marka bir şehir, marka bir kent olmalıyız. Bu noktada üniversitelerle görüşüp şehrin planlaması noktasında mimarlık ve şehir plancılığı öğrencilerini şehrimizde ağırlayacağız. Bu öğrenciler şehrimizde kentimizin tüm yönlerini çalışıp ortaya mükemmel işler çıkartacak.” dedi.
- Marka kent olmak için çabalayan bir ekip var
- Mimarlardan Genel Kurul Çağrısı
6 Şubat depreminin ardından şehrin yeniden imarı ve uygun olmayan alanların imara kapatılmasına itiraz edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyledi.
- Gerekirse orta ve ağır hasarlı binalar yeniden incelensin
Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz; “Kahramanmaraş’ta orta ve ağır hasarlı binalar kesinlikle yeniden incelenmeli. Yasa değişikliği lazımsa yasa değişikliği yapılmalı, alelacele verilen orta hasar veya ağır hasar kararlarıyla insanlarımız mağdur edildi.” dedi.
- Yunus Emre Kaçamaz: “Belirsizliklerin giderilmesini talep ediyoruz”
Maraş’ına Sahip Çık Hareketi, 6 Şubat depremleri sonrası yaptığı açıklamalarla şehrin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar hakkında bünyesinde bulunan STK Başkanları tarafından teknik konularda açıklama yapıldı.
- Ebrar Sitesi Enkazına karanfil bırakıp yetkililere seslendiler!
Kahramanmaraş’ta STK’lar ve gönüllü vatandaşların bir araya gelerek kurduğu Maraş’ına Sahip Çık Hareketi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en fazla can kaybının yaşandığı Ebrar Sitesi enkazında hayatını kaybeden vatandaşlar için karanfil bıraktı.
- Kahramanmaraş'ta "Maraş'ına Sahip Çık" Hareketi Kuruldu
Kahramanmaraş'ın deprem sonrası yeniden yapılanması için gönüllü insanlar ve STK'lar tarafından "Maraş'ına Sahip Çık" Hareketi kuruldu.
- Kaçak yapılara af getirilmesi imar barışı değil imar katliamıdır
Kahramanmaraş’ın gelişimi noktasında sıra dışı çıkışlarıyla gündem oluşturan Kahramanmaraş Mimarlar Odası ve Kahramanmaraş Koordinasyon Kurulu Başkanı Mimar Yunus Emre Kaçamaz, yeni imar affıyla tarım, orman, tarihi, doğal ve arkeolojik sit alanlara yapılan projesiz kaçak yapıların legal hale getirileceğini söyledi.
- Dalyan; “Mezarlıktan koku geliyor, sıvılar Ceyhan nehrine karışıyor”
Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Volkan Dalyan’dan şok iddia. Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Volkan Dalyan, “Hasancıklı mezarlığını yaparken ağaç kestiler, kayma olmasın diye duvar diktiler ve insanlarımızı oraya gömmeye başladık. Şimdi yan köylerdekiler kokudan şikâyet ediyorlar. Daha önce hangi mezarlığın koktuğunu gördünüz? Mezarlıktan sızan sıvıların başka bir sıvıya karışması bu kokuları yaratır.” dedi
- Şehrimiz için kaygımız ortak
TMMOB’a bağlı oda başkan ve temsilcilerinden oluşan İl Koordinasyon Kurulunun (İKK) tanıtımı İKK Başkanı Mimarlar Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. Tanıtım toplantısında konuşan Kahramanmaraş Mimarlar Odası ve İKK Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, şehrin sorunları ve yapılacak projelerle ilgili mutlaka meslek örgütlerinin görüşlerinin alınması gerektiğine inandıklarını söyledi.
- Gizemli sır Germanicia’nın adım adım yok oluşu
Her sayısıyla Kahramanmaraş’ta gündem oluşturan Kahramanmaraş Mimarlar Odasının yayın organı Tavernaküler Bülten yeni sayısında Germanicia antik kentinin bulunduğu alanın 1948 yılı fotoğraflarını yayınladı. 73 yıl önce çekilen fotoğraflarda hiçbir yapı yer almazken, antik kent kalıntılarının yer aldığı görüldü.
- Mutlu bir yuvanın mimarı kadınlardır
Kahramanmaraş Mimarlar Odası VI. Dönem Yönetim Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
- Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız
Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenlenen saldırılının hala acısını yaşadıklarını belirterek; “29 yıl önce hunharca katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.
- Tüm kentin konsensüs sağladığı bir proje olmalı
Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon Bulvarı’nda Valilik binasının ve Özel İdare İş Merkezinin de bulunduğu adaya yapılması planlanan ‘Valilik Meydan Projesi’yle ilgili çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Mimarlar Odası, üyelerinden gelen öne çıkan projelerden birinin sunumunu yaparak, yapılacak projenin mutlaka ortak fikirle konsensüs sağlanan bir proje olması gerektiğine dikkat çekti.
- İşte Kahramanmaraşlı mimardan örnek bir dönüşüm projesi
Kahramanmaraş Mimarlar Odası tarafından yayımlanan Tavernaküler Bülten’in 5’inci sayısı çıktı. Birbirinden önemli konu ve makalelerin yer aldığı Bülten’de, yıkılıp yıkılmaması veya dönüştürülmesi konusunda şehir halkını ikiye bölen Özel İdare İş Merkezi ile ilgili Mimar Erdem Baydemir kusursuz bir dönüşüm projesine imza attı.
- “Kentsel tasarım ve mimari, herkes için daha iyi bir yaşam kalitesinin anahtarıdır”
Kahramanmaraş Mimarlar Odası Şube Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, “Kahramanmaraş Mimarlar Odası olarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın daha sağlıklı, kaliteli, güvenli bir kentsel gelecek için üstlendiği önemli rolü ve bunun ortak geleceğimiz açısından yaşamsal değerini kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyoruz.” Dedi.
- “Dönüşmesi mümkün değilse, yıkılması konusunda görüş bildireceğiz”
Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz; “Şehir Meydanı projesini Özel İdare İş Merkezi odaklı değil, meydan odaklı genel değerlendirmek zorundayız. Özel İdare İş Merkezi iyi bir tasarımla dönüştürülebilir fakat dönüşümü teknik açıdan mümkün olmuyorsa, projeyle uyum sağlamıyorsa yıkılması konusunda da görüş bildiririz” dedi.
- Tavernaküler’in 4’üncü sayısı çıktı
Kahramanmaraş Mimarlar Odası tarafından her üç ayda bir çıkartılan Tavernaküler Bülten’in 4’üncü sayısı dolu dolu çıktı. Bülten’de kent tarihine damga vuran konakların mimari açıdan incelenmesi, modern mimarlıkla ilgili bilgiler, röportajlar ve makaleler yer aldı.
- Başkan Gürbüz; “Elbistan suya dokunan bir şehir olacak”
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı ve odaya bağlı mimarlar ile bir araya gelerek, Elbistan’a yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Mimarlara sunum yapan Başkan Gürbüz, “Elbistan suya dokunan bir şehir olacak” dedi.
- Sosyal mesafeli banklar tasarlandı
Yaşam alışkanlıklarıyla birlikte mimari projeleri de değiştirmeye zorlayan Koronavirüs, tüm dünya da etkisini hızla sürdürürken, Kahramanmaraş Mimarlar Odasından Pandemi sürecinde yaşamı kolaylaştıracak tasarım çalışması geldi. Pandemi sürecine göre dizayn edilen banklar, Pandemi sonrasında da verimli şekilde kullanılabilecek.
- Gençler Türkiye’nin yeni Mimarı olacak
Kahramanmaraş Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, 19 Mayıs 1919'un Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan şanlı bir direnişin tarihi olduğunu belirterek, “19 Mayıs'ın armağan edildiği gençler, şanlı tarihimizden alacakları güç ve güvenle Türkiye'nin yükselişinin mimarı olacaklardır” dedi.
- Kahramanmaraş’ta nereler sahra hastanesi olabilir?
Kahramanmaraş Mimarlar Odası, Covid 19 salgının artması ve yeni hastanelere ihtiyaç duyulması durumunda; Kahramanmaraş’ta sahra hastaneleri olabilecek alanları, altyapılarıyla belirleyerek oluşturduğu raporu Kahramanmaraş Valiliğine sundu.