Pandemi ile birlikte büyük bir dijital değişim geçiren turizm sektörü, siber suçluların vazgeçilmez hedeflerinden biri haline geliyor. Perakende sektöründen sonra en fazla siber güvenlik ihlaline sahip ikinci sektörün turizm sektörü olduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, konaklama ve seyahat şirketlerinin sıkılıkla karşılaştığı siber saldırıları ve bu saldırılara karşı alınması gereken önlemleri 6 adımda sıralıyor.
- Turizm sektörü canlanıyor siber saldırganlar faaliyete geçiyor!
- Şirketler günde en az 1 kere siber saldırıya uğruyor
Hackerler durmaksızın saldırıyor. Dünyadaki şirketlerin %31’i günde en az 1 kez saldırıya uğruyor. Kimlik avı saldırılarının son zamanların en üst noktasına geldiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin uzaktan çalışmaya geçiş süreciyle birlikte ortaya çıkan zayıf noktalara karşı alması gereken önlemleri sıralıyor.
- Artış gösteren iç tehditlere karşı alınması gereken 6 önlem!
Dikkatsiz veya kötü niyetli çalışanlar, şirketler için büyük tehdit oluşturmaya devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre şirketlerin %61’i, son 12 ay içerisinde en az 1 kere iç tehdit saldırısına maruz kaldığını belirtiyor. Uzaktan çalışma dönemi nedeniyle daha da dikkatli olması gereken şirketleri uyaran Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, iç tehditlere karşı 6 önemli öneride bulunuyor.
- DDOS saldırıları 2020’nin ilk yarısında %151 arttı!
Covid-19 ile birlikte internet kullanımı artarken, DDoS saldırılarından dolayı hizmetler baltalanıyor. Yapılan son araştırmalara göre, 2020’nin ilk yarısında DDoS saldırıları %151 arttı. Artan hizmet reddi saldırılarına dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, DDoS saldırılarına karşı şirketlerin uygulaması gereken 5 siber güvenlik adımını paylaşıyor.
- SIM değişimi saldırılarına dikkat!
Sosyal mühendislik becerisine sahip hackerler, çalışanların Bitcoin hesaplarından, şirket verilerine ya da sosyal medya hesaplarına erişmek için SIM değiştirme saldırısı düzenliyor. GSM operatörlerinin yerine geçen hackerlerin çift faktörlü kimlik doğrulama için istenen SMS’lere eriştiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, çalışanların önemli verilerini ve itibarlarını korumaları için bu saldırı çeşidine karşı uyarıyor.
- Siber risklere karşı 5 ipucu
Teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte büyük bir gelişme gösteren şirketler, gelecekte karşılaşacakları siber riskleri göz ardı ediyor. Geçmişteki risklerin günümüzün dijital dünyasında kendini çok farklı gösterdiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin bulundukları sektör fark etmeksizin bir siber güvenlik yol haritasına sahip olmaları gerektiğini belirtiyor.
- Dijital dönüşüm projelerinde siber güvenlik gör ardı edilmemeli!
Organizasyonlar, dijital dönüşümü sürdürdükçe ve yeni teknolojiler ile desteklenen iş süreçleri ile bilgi ağları arası entegrasyonu benimsedikçe güvenlik sorunları artıyor.Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji’nin Genel Müdür Yardımcısı Ziya Gökalp,bu nedenle dijital dönüşüm projelerini siber güvenlik odaklı gerçekleştirmenin kaçınılmaz bir hal aldığının altını çiziyor.
- “SIEM pazarı 7 milyar doları bulacak”
Teknolojik altyapısı gün geçtikçe karmaşık olarak büyüyen kurumlarda güvenlik ihlallerinin ayrı ayrı izlenip yönetilmesi, çok zor ve sürdürülemez bir süreç yaratıyor.
- Komtera teknoloji 2019’un 10 siber güvenlik trendini açıkladı
Var olan siber tehlikelerin şiddetlenmesi dışında yeni risklerin de ortaya çıkacağı 2019’da şirketlerin ayakta kalmak için siber güvenliğe daha fazla önem vermekten başka çaresi bulunmuyor. Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji, 2019’a dair 10 siber güvenlik öngörüsünü paylaşıyor.
- IOT cihazların sayısı 2025’te 80 milyara çıkacak
Her şeyin son derece hızlı geliştiği ve dönüştüğü dijital çağda, kişisel yaşantıların, operasyonel faaliyetlerin ve işlerin de bu döngüye saniyelik zaman dilimi içinde ayak uydurması kaçınılmaz oluyor.