Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi) Kahramanmaraş’ta ve bölgede ilklere imza atmayı sürdürüyor. Son yıllarda yapılan yeni atamalar ve cihaz alımlarıyla, yetişmiş insan gücü ve fiziki altyapısı güçlendirilen KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kornea nakilleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
- KSÜ Tıp Fakültesi'nde İlk Kornea nakilleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Kornea Nakli
Şanlıurfa’da yaşayan 4 çocuk babası Nusret Ercan, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle yeniden görmeye başladı.
- Gözleri sık ovalamak keratokonus hastalığına yol açabilir
Toplumda çok yaygın olarak görülen ve körlüğe yol açabilen keratokonus adlı kornea hastalığı; aile öyküsü ve sık yapılan göz ovalama hareketi nedeniyle görülüyor. Özellikle 10-20 yaş aralığında hızlı bir şeklide ilerleyen keratokonus hastalığının erken teşhisi büyük önem taşıyor.
- Dikişsiz kornea nakliyle hayata bambaşka gözlerle bakın
Gözün dışarıya açılan penceresi olan kornea gözün önünde bulunan saydam bir tabaka olup, gözün en önemli merceğidir. Temel görevi ışık ve görüntünün gözün merceğine oradan da içeride retina tabakasına aktarılmasına yardımcı olmaktır. Bu merceğin görevini yapmasına engel olan gerek koyulaşma ve lekelenme gerekse de deformasyona yol açan hastalık durumlarında kornea nakli yapılır.