Güvenç; “Tepeden bir ağabey pozisyonunda biri gönderilmişse lütfen bakın o ilde düzen bozulmuştur, huzur kaybolmuştur. Ankara’dan gelen kendini güçlü görüp ili dizayn etmeye kalkıyor. O zamanda yerelde bir dirençle karşılaşıyor. Partiler bu seçimde tabanın sesine kulak vermeli ve tabanda karşılığı olanları aday yapmalı” dedi.
- Partiler bu seçimde tabana kulak vermeli
- Bizden Ezgiler Kulakların Pasını Sildi
Karacaoğlan Kültür Sanat Sezonu kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bizden Ezgiler konserinde yerel sanatçılar performanslarıyla göz doldurdu.
- Geçmeyen kulak tıkanıklığı ve çınlamaya dikkat!
Kulak tıkanıklığı veya çınlama ilk bakışta sıradan rahatsızlıklar gibi görünebiliyor. Ancak genellikle önemsenmeyip tedavisi geciktirilen bu problemler, bazen ciddi bir kulak tümörünün habercisi olabiliyor. Cep telefonlarının aşırı kullanımıyla da ortaya çıkabilen kulak tümörleri, erken tanı ve doğru zamanda yapılacak cerrahi müdahale ile tedavi edilebiliyor.
- Gazilerimize Şükranlarımı Sunuyorum
Gazi Adnan Mert Kulak’ı ziyaret eden Başkan Güngör, “Kahraman şehrimizin kahraman gazisine ve tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
- Yaz mevsiminde en sık görülen 6 alerji!
Yaz mevsimi denildiğinde aklımıza ilk gelen şey genellikle ‘tatil’ oluyor. Güneşlenmek, yüzmek ve doğada etkinlik yapmak ise tatilin vazgeçilmezlerinden. Ancak dikkat! Yaz mevsiminde tetiklenen bazı alerjiler tüm yıl beklediğimiz tatile gölge düşürebiliyor!
- Başkan Güngör: "Sesimi duyan var mı hala kulaklarımızda"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantında yaptığı konuşmada Türkiye’nin afetlerle mücadele konusunda aldığı tedbirlerin acı tecrübelere borçlu olduğunu söyledi.
- Yaz sıcağında artışa geçen 5 hastalık
Covid-19 pandemisi sınırlamalarının kalkmasının ardından, sosyal mesafe başta olmak üzere diğer korunma yöntemlerine dikkat ederek yaz mevsiminin tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya çalışıyoruz. Ancak sıcak havalarda güneşli günlerin keyfini çıkarırken mutlaka uymamız gereken bazı kurallar var ki bunları ihmal ettiğimizde güneş çarpması gibi önemli sağlık problemleri gelişebiliyor ve kronik hastalıklar kötüleşebiliyor.
- Kulaklık kalıcı işitme kaybına yol açabilir!
Bu şov size özel, bu şovun tek dinleyicisi sizsiniz… Enstrümanlar daha net, vokaller daha detaylı ve arka plan ses efektleri kolayca ayırt edilebiliyor… Evet, ses kalitesini iyileştirerek müziğin duygusunu daha iyi yakalamanızı sağlayan ‘kulaklıklardan’ bahsediyoruz. Ancak dikkat! Tüm bu güzellikleri sunan kulaklıklarla yüksek sesli müzik dinlemek aynı zamanda ciddi sorunlar da oluşturabiliyor; örneğin gürültüye bağlı kalıcı işitme kaybına yol açmaları gibi!
- Kepçe kulak görünümü özgüven eksikliğine yol açmasın
“Kepçe” olarak tabir edilen kulakta şekil bozukluğu, sadece çocukların değil erişkinlerin de günlük yaşamlarını ve psikolojilerini olumsuz etkileyebiliyor. Kulaklardaki bu görünüm; çocuklarda sosyal çevrelerde dışlanma, alay edilme ve özgüven eksikliğine sebep oluyor. Erişkinler ise genellikle kulaklarını saçları ile kapatma yoluna gidiyor.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde biyonik kulak ameliyatı
SANKO Üniversitesi Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Koray Tümüklü, ileri ve çok ileri işitme kaybı olan hastaların koklear implant (biyonik kulak) ameliyatı ile duyması sağlanarak gerek aile gerek sosyal gerekse iş yaşamında tamamen normal bir birey olarak hayatlarını sürdürebildiklerini söyledi.
- Ayak bileği burkulmaları, bağ ve kirişlere hasar veriyor
Dünya ile temasımızı sağlayan ve gün boyu ağırlığımızı taşıyan ayaklarımızın karşılaştığı en yaygın sorunların başında gelen ayak bileği burkulmaları, ayak bileğinde bulunan bağlara ve kirişlere büyük hasar verebiliyor. Yaralanan kısımda şişlik ve dokunmakla hassasiyet görülebildiğini belirten uzmanlar, mümkün olduğunca yaralanan ayak üzerine basılmaması gerektiğini vurguluyor.
- Kışı sağlıklı geçirmek için bu önerilere kulak verin
Kış aylarında soğuk ve yağışlı günler ile birlikte; gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı, bronşit ve zatürre gibi rahatsızlıkların görülme sıklığı artıyor. Kapalı alanlarda geçirilen zamanın artmasıyla birlikte hızla yayılan bulaşıcı enfeksiyonlar, en çok çocuklar ve ileri yaştaki kişileri etkiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek bu hastalıklardan korunmak mümkün olabiliyor.
- Tükürük bezinden 3 cm taş çıkartıldı!
Kahramanmaraş Özel Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzmanı Levent Öztürk başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi.
- Kadın ve çocuklara "anemi" uyarısı
Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi İç Hastalıklar uzmanı Dr. Satı Sena Çoraoğlu: "Nefes darlığı, çarpıntı, tırnak kırılması, saç dökülmesi, solukluk, kulak çınlaması, konsantrasyon azalması, ellerde uyuşma, uyku hali, huzursuzluk, dilde yanma ve yutma güçlüğü anemiyi işaret edebilir." "Belirtilerin şiddeti kişiye göre farklılık gösterebilir. Çevre kanındaki hemoglobin miktarı, aneminin oluş hızı, eşlik eden hastalıklar ve hasta yaşı belirtilerin şiddetini etkileyen durumlardır."
- Sıcak nemli hava ve kirli havuzlar kulak sağlığınızdan edebilir
Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlaması ile birlikte görülme sıklığı artan dış kulak yolu enfeksiyonları, her yaştan bireyi olumsuz etkiliyor. Özellikle sıcak, nemli hava ve temiz olmayan deniz ile havuz suları bu hastalığın oluşmasında başrol oynuyor. Hastalığın en önemli etkenlerinden biri de kulak çubukları olarak gösteriliyor.
- Yaş Gruplarına Göre İşitme Kayıpları ve Nedenleri!
“İşitme kayıplarının, birçok farklı nedeni vardır. İşitme kayıplarında hastalarımızın en sık yaptığı hata; kulaklarını kulak çubuğu ile temizlemeye çalışmalarıdır ve biz hekimler bunu kesinlikle istemeyiz” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Sertan Şahin, işitme kayıplarını ve tedavi yöntemlerini anlattı.
- Kepçe Kulak Kader Değil
Kişide hem estetik hem de psikolojik kaygılara neden olan kepçe kulak sorunu, estetik bir operasyonla çözümlenebiliyor. Bu operasyonun çocuklarda okula başlama döneminden önce yapılmasının sosyal problemleri minimuma indireceğini belirten DoktorTakvimi.com doktorlarından Op. Dr. Adem Özkan, kulak estetiği operasyonlarının 6 yaşından itibaren yapılabileceğinin altını çiziyor.
- Kulak ve İşitme Sağlığını Korumak İçin 10 Altın Kural
Kulak ve işitme sağlığı için kulak kepçesinden iç kulağa, işitme sinirlerinden beyin sapına ve beynin işitme korteksine kadar bütün yapıların fonksiyonlarının korunması gerekiyor. Kafa travmaları, baş boyun bölgesinde radyasyona maruz kalmak, kan dolaşımı bozuklukları, kan hastalıkları, sistemik veya kulak tutulumu yapan enfeksiyonlar ve tümörler kulak sağlını olumsuz etkileyebiliyor.
- Sessiz kulak iltihabına 30 dakikada müdahale
Orta kulakta sıvı birikimi yani sessiz kulak iltihabı yaklaşık 30 dakikalık bir müdahalenin ardından düzelir, işitme hızla normale döner ve çocuğun çevre ile iletişimi olması gereken duruma gelir.
- Nikotin ve Kafein Kulak Çınlamasını Tetikliyor
Kulak çınlaması her yaştan insanın yaşadığı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Kulaktaki çeşitli yapısal bozuklukların ve işitme kayıplarının yanı sıra vücuttaki birçok bozukluğun belirtisi de olabiliyor. Stresten sigaraya, aşırı kafein alımından vitamin eksikliğine kadar birçok etken kulak çınlamasına yol açabiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Nurten Küçük, kulak çınlaması ve nedenleri hakkında bilgi verdi.
- KSÜ Tıp Fakültesi’nde bir ilk!
İşitme Engellilere Umut Olacak: KSÜ Tıp’ta İlk Koklear İmplant ameliyatı yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında ilk Koklear İmplant ameliyatı gerçekleştirildi.
- Yarıyıl tatili, “dijital detoks” için fırsat olmalı
Çocukların dijital cihaz kullanımı artıyor. Aile içi iletişim azalıyor. Aileler çocukların arkadaşları ile yeterince oyun oynamadığından ve sosyalleşemediğinden yakınıyor. Yarıyıl tatilinin hem çocuk hem de ebeveynler açısından beraber zaman geçirme için bir fırsat olacağını belirten uzmanlar, dijital detoks önerisinde bulunuyor.
- Obezite ile baş etmenin 7 yolu
Obezite çağın en önemli hastalıklarından biri olarak dünyayı ve ülkemizi tehdit etmeye devam ediyor. Fast food tüketiminin artması, düzensiz beslenme ve fiziksel aktivitedeki düşüş obezitenin artmasındaki başlıca nedenler olarak biliniyor. Türkiye’de her 3 kişiden biri obezite ile mücadele ediyor. Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Emine Yüzbaşıoğlu, birçok hastalığa davetiye çıkaran ve insan ömrünü kısaltan obezite ile baş etmenin yolları hakkında bilgi verdi.
- Megastar'ın kulaklarını çınlattı
Türk Sanat Müziği'nin diva'sı Bülent Ersoy, önceki akşam Jolly Joker Bursa'da sahne aldı.
- Sesimizin düşmanı 8 hatalı alışkanlık
Sesin incelmesi, kalınlaşması, çatallanması, yorulması ve titremesi, hatta kimi zaman hiç çıkmaması… Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıkça görülen ses kısılmasının pek çok nedeni olabiliyor. Şiddetli larenjitten reflüye, ses telleri üzerinde gelişen nodül, kist ve polip gibi oluşumlardan Humman Papilloma Virüsü’ne, alerjiden tiroit problemlerine kadar pek çok etken ses kısıklığı yapabiliyor.
- Bağışıklık Sisteminizin Sinyallerine Kulak Verin
Vücudun savunma sistemi olarak bilinen bağışıklık sistemi sadece dışarıdan gelen tehlikelere karşı vücudu korumakla kalmıyor aynı zamanda yaşlılığa karşı mücadele veriyor ve zinde hissetmeyi sağlıyor. Vücudun antioksidan mekanizmasının çalışmasında da rol oynayan bağışıklık sistemi, zayıfladığında ise bazı mesajlar verebiliyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aytaç Karadağ, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları hakkında bilgi verdi.
- Şarbondan korunmak için, bu uyarılara kulak verin!
Aslen hayvanlarda görülen mikrobik bir hastalık olan şarbon; çoğunlukla yün, kıl ve post gibi kısımlar olmak üzere mikrop içeren hayvan organları ile temas veya hayvan etinin yenmesi ile oluşuyor. Hastalığın antibiyotiklerle tedavisinin mümkün olduğunu belirten uzmanlar, hastalık şüphesi duyan kişilerin mutlaka bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına müracaat etmesi gerektiğinin altını çiziyor.
- Vücudunuzun Mesajlarına Kulak Verin
İnsan vücudundaki tüm organ ve sistemler bir uyum içerisinde çalışıyor. Bu yapının bir parçasında meydana gelen herhangi bir sorun birçok başka bölgeyi etkileyebiliyor. Vücutta hissedilen olağan dışı bir durum, çoğu zaman bir şeylerin yolunda gitmediği anlamına geliyor.
- Dirençli orta kulak hastalıklarına “kulak tüpü” tedavisi
Çocuklarda ilaç tedavisine yanıt vermeyen dirençli orta kulak enfeksiyonlarında, inatçı orta kulak nezlesi ve iltihabında “kulak tüpü” tedavisi etkili oluyor. Orta kulak boşluğu ile dış kulak yolu arasında basınç farklılığını düzeltmek amacı ile kulak zarına yerleştirilen kulak tüpü, 4-6 ay arasında kalabiliyor.
- Kulak Zarı Yırtılmasına Konforlu Çözüm
Kulak akıntıları, uğultular, işitme kayıpları ve özellikle enfeksiyonlar, kulak zarının yırtılmasına neden olabiliyor. Yırtık zara zamanında müdahale edilmediği takdirde işitme kayıpları beraberinde geliyor. “Kıkırdak Timpanoplasti” yöntemiyle kulak zarlarının tedavisi konforlu bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Cem Özbek, “Kıkırdak Timpanoplasti” yöntemiyle kıkırdaktan kulak zarı tedavisini anlattı.
- YKS’de son hafta bu önerilere kulak verin
Hafta sonunda gerçekleştirilecek YKS öncesinde adaylara tavsiyelerde bulunan uzmanlar, sınavdan bir gün önce ders çalışmanın bırakılması gerektiğini söylüyor. Sınav yerinin mutlaka önceden görülmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre, adaylar en iyi bildikleri konudan başlamalı ve sadece kitapçığına odaklanmalı.
- Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin!
Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, yaza daha sağlıklı ve fit girmek için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
- Dış Kulak Yolu Problemleri Tatilinizi Zehir Etmesin
Havuz ve deniz mevsiminin açılması ile birlikte kulak sağlığı konusunda şikayetler de artış göstermeye başladı. Dış kulağın iç kısmının nemli kalması ile ilerleyen bu tablo, kaşıntı hatta işitme kaybına yol açabiliyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Mehmet Melih Çiçek, yaz aylarında kulak sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
- Ağrılarınıza kulak verin
Ağrı bedenimizde bazı şeylerin yolunda gitmediğinin alarmıdır. Tedavi edilmediği takdirde hayatı kabusa çevirebilir. “Fizyolojik olarak ağrı reseptörleri uyarılır, spesifik ağrı lifleriyle beynimize iletilir ve beynimizde ağrı bölgesinde bilgi işlendikten sonra ağrıyı hissederiz” diyen Liv Hospital Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora ağrının merak edilen yönlerini anlattı.
- Dulkadiroğlu bayan vatandaşlarının sesine kulak veriyor
Bayan vatandaşların görüş ve önerilerini dinlemek amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, ev ziyaretlerinin ardından mahalle toplantıları organize ederek bayanlarla bir araya geldi. Başkan Okay’ın bizzat katıldığı ziyarette vatandaşlar yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
- Sağlıklı bir ilişki için önerilere kulak verin
Evli çiftler arasında yaşanan çatışma ve boşanma oranları eski dönemlere kıyasla artış gösteriyor. Bunda pek çok faktörün etkisi bulunduğunu söyleyen Liv Hospital’dan Uzman Klinik Psikolog Ceren Aydın sağlıklı bir ilişki için önerilerde bulundu.
- Kalbinizin sesine kulak verin
Kalp kapak hastalıkları, kalp kapaklarının doğumsal veya sonradan kazanılmış bozuklukları sonucu ortaya çıkan; kalp yetersizliği ve kalp ritim bozukluklarına yol açabilen bir hastalıktır.
- Uzmana Kulak Verin, Bulantı ve Kusmaya Gebe Kalmayın
Her kadın için mutluluk kaynağı olan gebelik, bazı anne adaylarını fizyolojik olarak zorluyor. Hamilelerin en büyük sorunları arasında bulantı ve kusma olduğunu belirten Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Ertuğrul, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
- Biyonik kulağa devletten destek
Yeni doğan her bin bebekten biri, işitme engelli olarak dünyaya geliyor. Duyma eylemi gerçekleşemeyince dilsizlikle birlikte durum daha da içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor. Aynı oranda, hayatımızın ilerleyen dönemlerinde çeşitli nedenlerden dolayı işitme kaybı yaşayabiliyoruz. Ancak günümüzün ileri teknolojileriyle geliştirilen tıbbi cihazlar, işitme duyusunu geri kazandıracak ve bir duyu organının yerini alabilecek çözümler sunuyor.
- Koku almanızı engelleyen 3 sonbahar hastalığı
Mevsim geçişlerindeki değişken hava şartları, sıcak soğuk ısı geçişleri, polenlerdeki artış gibi pek çok etken, üst solunum yolu enfeksiyonlarından alerji ataklarına kadar birçok sorun için ideal ortamı yaratıyor. Dolayısıyla hastalıklar da kaçınılmaz olarak artıyor.
- Kulak kirinizin rengi ne anlama geliyor?
Çoğu vücut sıvısı gibi, kulaklarınızdaki kirin (sıvının) rengi ve dokusu, sağlığınızla ilgili ilginç ipuçları veriyor.
- Google'ın kablosuz kulaklık çözümü: Pixel Buds
Google bugünkü etkinliğinde kendi kablosuz kulaklık çözümü Pixel Buds'ı açıkladı. İşte detayları.
- İşitme kaybına uğrayanlar biyonik kulak ile duyacak
Dünyada her bin insandan biri işitme engelli olarak doğuyor ve aynı oranda insanda hayatının ilerleyen dönemlerinde sağırlık gelişebiliyor. Ancak günümüzdeki teknolojilerle geliştirilen tıbbi cihazlar, artık işitme duyusunu geri kazandıracak ve bir duyunun yerini alabilecek çözümler sunuyor.
- Havalar soğurken burun tıkanıklığına dikkat!
Nefes demek hayat demektir ancak burnunuz tıkalıysa nefes almak işkenceye dönüşebilir. Hava sıcaklıklarının düşmeye başlaması ile birlikte burun tıkanıklığı ve buna eşlik eden şikayetlerde de artış gözlemleniyor. Bu durumdan korunmak için bazı pratik önlemlerin alınması gerekiyor. Memorial Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Ozan Gökdoğan, havaların soğumaya başladığı bu dönemde artan burun tıkanıklığı sorunu ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.