Son yıllarda giderek yaygınlaşan lenfoma (lenf bezi kanseri), çocukluk çağında en sık görülen 3. kanser olurken, erişkin kanserleri arasında 7. sırada bulunuyor.
- Lenfomanın 7 önemli belirtisi!
- Prof. Dr. Yılmaz: “Lenfoma, vücudun savunma sistemini oluşturan lenfositlerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşur”
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Hematoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, lenfomanın (lenf kanseri), vücudun virüs ve bakterilere karşı savunma sistemini oluşturan lenfositlerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluştuğunu söyledi.
- Kanser Hastaları Koronavirüsten Nasıl Korunmalıdır?
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, kanser hastalarının koronavirüsten nasıl korunabileceğini açıkladı.
- Kaşıntı, kanserin habercisi olabilir
Türk Dermatoloji Derneği üyesi Doç. Dr. Berna Aksoy, "Vücutta kaşıntı pek çok nedene bağlı olarak gelişebilir. Deri hastalıklarından tutun da karaciğer böbrek hastalıkları, tiroid ve diğer endokrinolojik hastalıklar, lenfomalar gibi çeşitli kanserler, barsak parazitleri, ilaçlar ve hatta psikolojik stres, vücutta kaşıntıya neden olabilir." dedi.
- Lenfomaya karşı doğru zamanda doğru adımları atın
Roche İlaç Türkiye, 15 Eylül Dünya Lenfoma günü dolayısıyla hastalıkla ilgili bilinmesi gereken noktalara dikkat çekiyor.
- Gece terlemesi ve kilo kaybına dikkat!
Lenfoma, çocuklarda görülen kanserin en yaygın türlerinden biri. Öyle ki lenfoma dünyada lösemi ve beyin tümöründen sonra 3. sırada, ülkemizde ise lösemiden sonra 2. sırada yer alıyor. En sık da 5-10 yaş arasında görülüyor. Bunun nedeni ise bu yaş grubundaki çocuklarda lenfositlerin hızla çoğalmaları ve bu çoğalma sırasındaki bir bozukluğun lenfomaya sebebiyet verebilmesi.
- Lenfomaya karşı doğru zamanda doğru adımları atın
Roche İlaç Türkiye, 15 Eylül Dünya Lenfoma günü dolayısıyla hastalıkla ilgili bilinmesi gereken noktalara dikkat çekiyor.