Arazi toplulaştırması ile birlikte diğer altyapı hizmetlerinin de (sulama, tarla içi geliştirme işlemleri vb. ) birlikte düşünülmesi gerekmektedir. Bu düşünceyle 2018 yılında yapılan yasal düzenleme sonucu ülkemiz genelinde arazi toplulaştırma çalışması yapma yetkisi DSİ Genel Müdürlüğüne verildi.
- Kahramanmaraş’ta toplulaştırma çalışmaları devam ediyor
- Kahramanmaraş’ta 187 bin 783 dekar tarım arazisi sulandı
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.
- Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım’da çalışmalar devam ediyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş’a yaptığı yatırımlarla Kahramanmaraş ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
- Kahramanmaraş’ta 10 bin 843 hektar arazi toplulaştırıldı
Dünya nüfusunun hızla artmasına rağmen tarım yapılabilecek alanları artırma imkânı bulunmamaktadır. Bu sebeple sınırlı sayılabilecek mevcut tarım topraklarından daha fazla verim alınmasını sağlayacak yol ve yöntemlerin bulunması gerekmektedir. Bu yöntemlerden birisi ve en önemlisi dağınık, çok parçalı ve tarımsal altyapısı eksik olan parsellerin arazi toplulaştırma çalışmalarıyla yeniden düzenlenmesi ve kullanılmayan alanların tarıma kazandırılmasıdır.
- Kahramanmaraşın münbit topraklarını su ile buluşturduk
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş’a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kahramanmaraş ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
- Ülkemizin her köşesini ihya ettik
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü olarak Ülkemizin bütün su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına dair politikalar oluşturmak ve ulusal su yönetimini koordine etmek vazifelerini yerine getirmekteyiz.
- “Ülkemizi su yatırımları ile 65 yıldır ihya ediyoruz”
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Ülkemizi su yatırımları ile 65 yıldır ihya ediyoruz” dedi.
- Aydın: "Arazi toplulaştırmasında hedef 8,5 milyon hektar"
“DSİ Genel Müdürlüğü Ülkemizin 2023 hedeflerine paralel olarak öncelikle ekonomik olarak sulanabilen 8,5 milyon hektar alanda modern sulama projeleriyle birlikte ve eş zamanlı olarak arazi toplulaştırma projelerini de hayata geçirerek, kırsal kalkınma hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.”
- Aydın; DSİ olarak kutsal bir görev ifa ediyoruz
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün son derece önemli bir görevi ifa ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,‘’ DSİ olarak insanın, toprağın kısacası bütün canlıların olmazsa olmazı olan Su’yu temin ediyor, bütün canlıların ihtiyacını gideriyoruz.