Bazı hastaların ağrı başlamadan önce algılamada azalma, huzursuzluk, esneme, tatlı yiyeceklere düşkünlük gibi uyarıcı belirtiler yaşayabildiğini vurgulayan uzmanlar, baş ağrısının başka bir hastalığın belirtisi olabileceğini söylüyor.
- Migren ‘geliyorum’ diyor!
- Diyetisyen Esra Zengin ‘Migren’in beslenmeyle ilişkisini anlattı
Diyetisyen Esra Zengin, migren ile beslenme arasındaki bağlantıyı anlatarak, aşırı kilolunun insanlarda atakların artmasına neden olduğunu söyledi.
- Migren Tedavisinde Botoksun Zararları Var mıdır?
Migren tedavisinde botoks yöntemi oldukça sık araştırılan konulardan biridir. Migren’in botoks ile tedavisi hakkında en çok merak edilen sorulardan biri olan “Migren tedavisinde botoksun zararları var mıdır?” konusunu Doç. Dr. Tayfun Türkaslan aydınlattı.
- Migrenli çocuklar daha çok okul devamsızlığı yapıyor
Çocuk yaşta ortaya çıkan migren rahatsızlıklarında en önemli problemin hastalığın tanısının konulamaması olduğunu belirten uzmanlar, erişkinlere nazaran çocuklarda migren belirtilerinin daha çeşitli olduğunu ve belirtilerin görülmesi halinde mutlaka hekime danışılması gerektiğini vurguluyor.
- En yaygın beyin hastalığı: Migren
Her 5 kadından ve her 10 erkekten birinin ortak sorunu… Baş ağrısı denince genellikle akla ilk gelen, beyin tümörleri oluyor. Oysa, migren baş ağrısının en sık nedenlerinden biri ve beyin hastalıkları arasında en yaygın olanı…
- Migrenle başa çıkma yolları
Migren Türkiye’de ve dünyada en sık görülen hastalıklar arasında. En sık 25-55 yaş aralığında görülmekle birlikte çocuklarda da, daha yaşlı hastalarda da görülebiliyor.
- “Şişkinlik” sandığınız miyom olabilir
Şiddetli baş ağrılarından yakındığını söyleyen biri için genelde ilk düşündüğümüz şey “Migreni var herhalde” olur. Ya da öksürük krizlerini göğüs hastalıklarına bağlama eğilimi daha yüksektir.
- Botoks tedavisinin ilk uygulaması bile kronik migrenin şiddetini azaltabiliyor
Türk nörologların araştırması uluslararası saygın bir bilimsel dergide yayınladı
- Sıcak hava migreni tetikliyor!
Günümüzün önemli sorunlarından olan stres, hatalı beslenme, uykusuzluk ve yoğun bir tempoda çalışmak gibi etkenler migreni tetikleyen önemli faktörlerden. Bunlara bir de sıcak hava ve nem de eklenince yaz aylarında migren atakları kaçınılmaz oluyor.
- Migrenin tedavisi vardır!
Birçok kişinin, migrenin tedavisinin olmadığını sanması nörologları hep şaşırtır. Oysa migren için basit ve ucuz tedavi seçenekleri vardır. Yani migrenin tedavisi vardır!
- Lodos, migren ve sinüzit'i tetikliyor!
Lodoslu havalar, özellikle migren ve sinüzit rahatsızlığı olan kişilerde baş ağrılarını tetikliyor. Lodoslu havalarda migren hastalarının mutlaka ilaçlarını yanında bulundurması gerektiğini belirten uzmanlar, “Islak saç ile dışarı çıkmayın. Dışarıya çıkarken şapka veya bere kullanmayı ihmal etmeyin” uyarısında bulunuyor.
- Migren tetikleyicisi kişiye göre değişiyor!
Günümüzde en sık rastlanılan ağrıların başında yer alan migreni, hormonlardan, gıdalara ve çevresel faktörlere kadar pek çok etken tetikleyebiliyor. Gıdaların ciddi şekilde etkilediği migrenin kişiden kişiye farklılık gösterebildiğini ifade eden Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Kendi tetikleyicinizi bulmaya çalışın” uyarısında bulunuyor. Bol su tüketmenin önemini vurgulan Tarlacı, özellikle hafta sonlarında çok fazla uyunmaması gerektiğinin de altını çiziyor.