SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Nörolojisi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gül Demet Kaya Özçora, epilepsinin çocukluk çağında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olduğunu söyledi.
- Dr. Öğr. Üyesi Özçora: “Epilepsi çocukluk çağında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biridir”
- Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Özçora, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete girdi. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Gül Demet Kaya Özçora, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Buket Yılmaz, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda da öğretim üyesi olarak görev alan Dr. Öğr. Üyesi Buket Yılmaz, 1988 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu.
- Doç. Dr. Yılmaz İnanç: Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz İnanç, hava sıcaklığı ile birlikte yükseliş gösteren vücut ısısının daha önce nörolojik rahatsızlık geçiren hastalarda beyin hücre fonksiyonlarını etkileyebileceğini söyledi.
- Aşılar menenjitten koruyor!
Yüksek ateş, ense sertliği, baş ağrısı ve bilinç bozukluğu gibi belirtiler gösteren menenjit, zamanında tedavi edilmezse işitme kaybı, kalıcı nöbetler, zihinsel bozukluklar ve felce neden olabiliyor.
- KSÜ Tıp Fakültesi 11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Günü mesajı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Buket Tuğan Yıldız, 11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Farkındalık Günü ile ilgili bilgilendirme yaptı.
- Koronavirüs Felce Yol Açabilen Kan Pıhtılarına Neden Olabilir
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısı 30 milyonu geçti. İlk başlarda sadece akciğerlerimizi etkilediği bilinen virüs, artık her gün vücudumuzda başka başka belirtiler ile kendini gösteriyor.
- Narkolepsi iş ve trafik kazalarına sebep oluyor
Halk arasında bilindiği şekliyle uyuklamak, uyuyakalmak, çok uyumak ya da ayakta uyumak kadar basit olmayan narkolepsi, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Çünkü narkolepsi hastaları çalışırken, araba kullanırken veya toplu taşıma araçlarında ayakta giderken çok kısa sürede uyuyabiliyor. Trafik ve iş kazalarına sebep olan hastalık bir uyku testiyle teşhis edilip; kısa sürede tedavi edilebiliyor.
- Bu beslenme tarzı, Alzheimer belirtilerini hızlandırıyor
Alzheimer’da ileri yaş ve genetik faktörlerin yanı sıra hayat tarzı ve beslenmenin önemli risk faktörleri arasında olduğunu belirten uzmanlar, kırmızı ete dayanan, bol kolesterollü, yağlı bir beslenme tarzının Alzheimer belirtilerini hızlandırdığına dikkat çekiyor. Uzmanlar, sosyal izolasyon nedeniyle pandemi döneminin Alzheimer hastalarını olumsuz etkilediğini de vurguladı.
- Op. Dr. Eren, inkontinans hakkında vatandaşları bilgilendirdi!
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Eren, inkontinans yani idrar kaçırma konusunda açıklamalarda bulundu.
- Dünyada nadir görülen epilepsi çeşidinin yeni bir genini teşhis etti
Türk bilim insanı Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Dilber, dünyada bugüne kadar 12 hastada görülen bir epilepsi çeşidine ait yeni bir gen teşhis etti.
- Migrenli çocuklar daha çok okul devamsızlığı yapıyor
Çocuk yaşta ortaya çıkan migren rahatsızlıklarında en önemli problemin hastalığın tanısının konulamaması olduğunu belirten uzmanlar, erişkinlere nazaran çocuklarda migren belirtilerinin daha çeşitli olduğunu ve belirtilerin görülmesi halinde mutlaka hekime danışılması gerektiğini vurguluyor.
- Bu hastalıklar depresyonu taklit ediyor!
Öyle halsizsiniz ki kolunuzu bile kıpırdatmak istemiyorsunuz… Uykunuz var, mümkünse hep uyumak istiyorsunuz… İşlerinizi yapmakta zorlanıyor, eskiden zevk aldığınız hemen hiçbir şeyden heyecan duymuyorsunuz… Nefes darlığı sorunu yaşamaya başlamanız da cabası… Muhtemelen bu yakınmalarınızın “depresyondan” kaynaklandığını düşünüyorsunuz ama dikkat! Depresyon sinyali olarak gördüğünüz şikayetlerinizin nedeni aslında fiziksel bir hastalık olabilir; mesela kalp damar hastalıkları veya diyabet gibi!
- Karpal Tünel Sendromundan Korunmak İçin 5 Öneri
Her yaş grubunda görülebilen ancak en çok orta yaş grubundaki kadınlarda ortaya çıkan “Karpal Tünel Sendromu”, öncelikle sık kullanılan el bileğini etkiliyor ve hastaların yüzde 50’sinde, her iki el bileğinde de oluşabiliyor.
- “13’üncü Çukurova Nöroloji Günleri”
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep’in bilim de ön plana çıkarılarak, artık kongreler şehri haline getirilmesi gerektiğini belirterek, “Gaziantep’te genç araştırmacıları bir araya getirip, birlikte çalışmalar yürütebilecekleri alt yapısı sağlam bir araştırma merkezi ile özellikle bölgemiz açısından önemli olan endokrin, metabolik ve nörolojik hastalıklara için araştırma merkezlerine ihtiyaç var” dedi.
- “13. Çukurova Nöroloji Günleri” düzenleniyor
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı ve Dr. Ersin Arslan Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği ev sahipliğinde, Çukurova Nörolojik Bilimler Derneği’nin organizasyonuyla, “13. Çukurova Nöroloji Günleri” düzenleniyor.
- Sıcak hava migreni tetikliyor!
Günümüzün önemli sorunlarından olan stres, hatalı beslenme, uykusuzluk ve yoğun bir tempoda çalışmak gibi etkenler migreni tetikleyen önemli faktörlerden. Bunlara bir de sıcak hava ve nem de eklenince yaz aylarında migren atakları kaçınılmaz oluyor.
- Nörolojinin bukalemunu MS’te psikiyatrik destek şart!
Beyin ve omuriliğin işlevlerini tutabilen bir hastalık olan MS’in nedeni tam olarak bilinmiyor. Her türlü nörolojik rahatsızlığa sebep olabileceği için “Nörolojinin bukalemunu” olarak da adlandırılan MS’te psikiyatrik desteğin önemi vurgulandı.
- Alzheimer’den değil, geç kalmaktan kork!
Prof.Dr. Oğuz Tanrıdağ, Alzheimer hastalığını tüm yönleriyle ele aldığı kitabında erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Alzheimer’ın yaşam tarzıyla çok yakından ilişkili olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Tanrıdağ, depresyon tanısı, erken emeklilik, eğitim düzeyinin düşük olması, kronik alkol kullanımı, tansiyon ve şeker yüksekliği ve kafa darbeleri gibi etkenlerin Alzheimer'e yakalanma riskini artırdığını belirtiyor. Kitapta Alzheimer’dan korunmada etkili olacak 15 öneri de paylaşılıyor.
- Cinsel İsteksizlik Neden Kadınlarda Daha Fazla?
Bilimsel olarak kadınlar ve erkekler biyolojik olarak aynı düzeyde dürtülere sahiptir. Toplumdan topluma değişmekle birlikte yetiştirme tarzı ve kadınlara yönelik baskılar nedeniyle cinsel isteksizlik kadınlarda daha fazla görülmektedir.
- Çocuklarda Beynin Gelişimi ve Korunması
Beyinin oluşumu ve gelişimi anne karnında başlar. Gebeliğin ilk üçüncü haftası sonunda oluşmaya başlayan beyin doğuma kadar gelişimini devam ettirir. Sağlıklı bir gebeliğin sürdürülmesi ve zamanında tamamlanması bütün vücut organlarının olduğu gibi beynin de sağlam olması için kaçınılmazdır.