SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, On – Target Master Onkoloji Toplantısı’nda “Raman ve FT-IR Spektroskopisi ile Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanserinde Non – İnvaziv Tanı: Yenilikçi Bir Moleküler Yaklaşım” konusunda yaptığı sunumla “Sözel Bildiri İkincilik” ödülü aldı.
- SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yıldırım, “Sözel Bildiri İkincilik” Ödülü Aldı
- SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi Hizmete Alındı
SANKO Üniversitesi Onkoloji Bölümü, profesyonel kadrosu, teknik ve fiziki alt yapısı güçlendirilerek, Onkoloji Merkezi’ne dönüştürüldü.
- 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde SANKO’lu Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a Ödül
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde “Onkolojide İlaç Tasarımı” konusunda yaptığı sunumla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından “En İyi Çalışma Ödülü”ne değer görüldü.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Onkoloji Hastalarına Moral
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Kanser Haftası nedeniyle onkoloji hastalarına moral etkinliği düzenlendi.
- İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sever SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde, İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Nuray Sever, hasta kabulüne başladı.
- Prof. Dr. Yıldırım: “İlerlemiş kanser hastaları, aylarca hatta yıllarca iyi bir yaşam kalitesini koruyabilirler”
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, ilerlemiş kanser hastalarının tedavi seçenekleri sayesinde, aylarca hatta yıllarca iyi bir yaşam kalitesini koruyabileceklerini söyledi.
- Kanser hastalarının pandemi döneminde en çok sorduğu 6 soru
COVID-19 pandemisi herkesin hayatında birçok düzeni değiştirdi. Kanser hastalarında da bu sürecin biraz daha artmış kaygıları barındırdığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, kanser hastalarının bu süreçte tedavi, beslenme ve grip-zatürre aşıları ile ilgili olarak en çok merak ettiği 6 soruyu cevaplandırdı.
- Genital siğillerle başınız dertteyse…
Vücudun her noktasında çıkabilen ve iyi huylu deri kabartıları olarak bilinen siğiller, genital bölgede görüldüğünde hasta için endişe verici olabiliyor. Rahim ağzı kanserine neden olan HPV genital siğillere de yol açabilirken; tedavisi, genellikle kadınların utanıp çekinmeleri nedeniyle gecikebiliyor.
- Covid-19 korkusu, meme kanseri tanısını geciktiriyor!
Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanserlerin başında geliyor. Araştırmalar, her 8 kadından birinin meme kanseri olacağını gösteriyor. Ülkemizde her yıl, 15 bin kadın meme kanseri tanısı alıyor. Sık görülmesine rağmen erken teşhis, tedavi başarısını yüzde 90’a çıkarıyor.
- Kanser tedavisi gören hastalara çifte müjde!
Kahramanmaraş’ta kanser tedavisi gören hastalar özellikli bir tetkik olan Onkolojik Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT) çekimi için çevre illere gitmekten kurtuluyor. Ayrıca kanser hastalarına yönelik kemoterapi ilaçlarının hazırlanması için Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde yarı otomatik kemoterapi cihazı ünitesi kurularak geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı.
- Onkoloji servisindeki çocuklar için renkli maske ürettiler
Kahramanmaraş'ta Olgunlaşma Enstitüsü, onkoloji servisinde yatan çocuklara ürettikleri renkli maske hediye etti.
- Kanser hastalarına özel 8 beslenme önerisi!
Gündemin, dünyayı kasıp kavuran koronavirüse kilitlendiği bugünlerde, sağlıklı beslenme kanser tedavisi gören hastalar için çok daha fazla önem taşıyor.
- Sigara birçok kanser türü için risk faktörü
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Ürün: "Sigaranın en önemli risk faktörü olduğu kanser türü akciğer kanseridir. Sigara en az 14-15 kanser tipi için risk faktörü. Bu anlamda sigarayla mücadele son derece önemli" dedi. "Acıyı çok yiyenlerin kansere yakalanma riskinin azalması gibi kanserlerle acı arasında bir ilişki söz konusu değil. Acıyı kanserli bir hastanın yemesinde de engel yok."
- Meme kanserinden korunmanın 9 yolu
Çağın korkutan hastalığı olan ve son yıllarda gençlerde de sıkça görülen meme kanserinden, yaşam tarzınızda yapacağınız bazı değişikliklerle büyük ölçüde korunmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?
- Akciğer kanserinde yeni tedaviler umut veriyor!
Akciğer kanseri dünyada ve ülkemizde en sık görülen kanserler arasında 3. sırada yer alıyor. Kansere bağlı ölümlerde de ilk sırayı akciğer kanseri alıyor. Dünyada 1.5 milyon, Türkiye’de her yıl yaklaşık 20-25 bin kişi akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybediyor.
- Aynayı Yalnızca Güzelliğiniz İçin Değil Sağlığınız İçinde Kullanın
Dünyada ve Türkiye’de ortalama her 8 kadından biri, hayatının bir döneminde meme kanseri ile tanışıyor. Meme kanseri kadın kanserlerinin %30’unu oluşturuyor. Her 11 dakikada bir, 1 kadına meme kanseri tanısı konuyor. Bu kanser türünün görülme oranı her yıl %1 ile 2 oranında artıyor.