Testis kanseri teşhisi konan genç erkekler, hastalığı tedavi etmenin çocuk sahibi olma şanslarını tehlikeye atabileceğinden endişelenmekte, ancak yeni araştırmalar bu endişelere son verebilir ve zihinlerini rahatlatabilir.
- Testis kanseri olan erkeklere çocuk müjdesi
- Doğurganlık tedavileri, çocuklardaki kanser riskini arttırmıyor
Anne adaylarının geneli endişeli olur ve özellikle doğurganlık tedavisi görenler çocuklarının sağlığı ile ilgili daha fazladan endişeye sahip olurlar. Ancak bilimsel çalışmalar, doğurganlık tedavisi gören annelerin çocuklarının, diğer çocuklardan daha fazla kanser riski altında olmadığını gösteriyor.
- Kadınlarda geç yumurtalamanın 6 nedeni
Her kadında ara sıra geç yumurtlama meydana gelebilir. Seyrek geç yumurtlama, tipik olarak bir endişe nedeni olarak kabul edilmemelidir. Ancak, düzenli olarak meydana gelen geç yumurtlama, bir kişinin doğurganlığını azaltabilir ve ağır regl dönemlerine neden olabilir. Tedavi, genellikle normal yumurtlamayı geri getirebilir ve kişinin gebe kalma şansını artırabilir.
- Sperm sayısını artırmanın 9 yolu
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) en son yönergelerine göre; sağlıklı bir sperm sayısı mililitre (ml) başına 15 milyon veya ejakülasyon (boşalma) başına en az 39 milyon. 15 milyonun altındaki sperm sayısı kısırlığa neden olabilir.
- Panjurlarınız bile sizi kısır bırakabilir!
Hormonların bozulmasına neden olan ftalatlar, plastik ve ev eşyalarından kişisel bakım ürünlerine kadar her şeyde bulunabilir. Araştırmalar, ftalatların kadınların üreme sistemlerine de zararlı olabileceğini gösteriyor. Ftalatlar, doğurganlığı azaltabiliyor ve bu kimyasala maruz kalmayı engellemek maalesef zor!
- Dış gebeliğin 6 belirtisi
Dış gebelik, döllenmiş yumurtanın bir kadının rahminin dışında, karnının başka bir yerinde büyümesidir. Bu durum hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir ve tıbbi müdahaleyi gerektirir.
- Hangi kısırlık tedavisi size uygun?
Çoğu çift, bebek sahibi olmaya çalıştıktan bir yıl sonra başarılı olamıyorsa doktora gitmelidir. 35 yaşın üzerinde bir kadınsanız veya düzensiz bir regl döneminiz varsa - ve 6 aydır hamile kalmaya çalışıyorsanız ama başarılı olamıyorsanız - mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünün. Eşiniz de doktora görünmelidir. Büyük ihtimalle kısır olabilirsiniz. Hemen tedaviye başlamalısınız.