Otizmli bireyler, duyguları rehberlikle öğrenebiliyor Erken çocukluk döneminde ortaya çıkarak; sosyal etkileşim, iletişim becerilerinde gerilik, sınırlılık ve tekrarlayıcı hareketlere neden olan otizm, normal insanlarla empati kurulmasının önüne geçiyor. Otizmli çocukların duyguları anlamlandırmada güçlük çektiklerini belirten uzmanlar, bu bireylerin duyguları bir kişinin rehberliğinde öğrenebileceğine dikkat çekiyor.
- Otizmli bireyler duyguları rehberlikle öğrenebiliyor
- rTMS tedavisi, otizme umut oldu
16. Yıllık Dünya Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Kongresi, Los Angeles California Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 15-17 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen kongrede “otizm” konulu sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Emel Sarı Gökten, otizmli çocuk ve ergenlerde rTMS tedavisi ile ilgili verileri paylaştı.
- Otizm tanısı nasıl konulur?
Günümüzün en çok konuşulan çocukluk çağı nörogelişimsel bozuklukları arasında ilk sırada yer alan Otizm’de erken teşhisin önemi büyük. Uzmanlara göre, bireysel eğitimin yanında konuşma eğitimi ve duyu bütünleme terapisi, iyileşme sürecine önemli katkılar sağlıyor. Tedavi sürecinde ailelerin otizmle ilgili bilgi sahibi olması ve iyi gözlem yapmaları şart.