Presbiyopi, yani 40 yaşın üzerindeki kişilerde yaşa bağlı olarak oluşan yakını görememe sorunu kadın erkek herkesin yaşadığı genel bir göz rahatsızlığı. Dünya nüfusu her 5 yılda bir yaşlanıyor ve presbiyopi oranı buna bağlı olarak artıyor. Özellikle gözün yaşlanmasıyla birlikte binoküler görüş kaybı yaşayan presbiyoplar, günümüzde yeni dijital uğraşlarla daha da haşır neşir oluyor.
- 40 yaşından sonra hayatımıza giren presbiyopi, dijitalleşmeyle hızlanıyor
- Yaşlılık gözlüğü takmak zorunda değilsiniz!
Presbiyopinin yani yakını görememenin sebebi, yaşlanan merceğin daha sert hale gelmesi ve esnekliğinin azalmasıdır. Bu sorundan kurtulmanın yolu ise presbyond lazerdir.
- Yaşlılıkta Görme Kayıplarından Korunmanın Formülü: Erken Teşhis
İlerleyen yaşla beraber gözümüz başta olmak üzere vücudumuzun birçok noktasında deformasyon meydana gelebiliyor. Yaşlanmayla birlikte meydana gelen rahatsızlıklar, görme kaybı riski oluşturabiliyor. Göz rahatsızlıklarının erken teşhis ve tedavi edilmesi gerektiğini belirten Dünyagöz Ankara’dan Op. Dr. Seda Mütevelli, yaşlılıkta en sık görülen göz hastalıklarını açıklıyor.
- Yolculukta Bir Yazı Okurken Midemiz Neden Bulanır?
Hareketli araçlarda bir yazı okurken karşılaşılan mide bulantısı, göz hastalıklarının belirtisi olabilir. Seyahat edenlerin yaklaşık %30’unda görülen mide bulantısının başlıca nedenlerini Dünyagöz Altunizade’den Doç. Dr. Levent Akçay açıklıyor.