İyi huylu prostat büyümesi, 50- 60 yaşından sonra erkeklerin yarısından fazlasında görülebiliyor. Prostat büyüme riskini genetik sebepler, ileri yaş, obezite, diyabet ve egzersizden uzak yaşam tarzı artırabiliyor.
- Prostat büyümesinin bu 10 belirtisine dikkat!
- Dr. Yencilek: 60 yaş üzeri her 5 erkekten 2’sinde iyi huylu prostat büyümesi görülüyor
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yencilek, günümüzde ortalama yaşam süresinin artmasıyla 60 yaş üzeri her 5 erkekten 2’sinde iyi huylu prostat büyümesi görüldüğünü söyledi.
- 88 yaşındaki Yaşlı hastadan 250 gram prostat çıktı
Kahramanmaraş'ta Özel Sular Akademi Hastanesi'nde ameliyata alınan 88 yaşındaki Musa Kişi'den (88) 250 gram ağırlığında prostat çıktı. Ameliyatı yapan Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Altın, bu büyüklükte prostatın çok nadir görüldüğünü söyledi.
- Erkeklerin %50’sinin korkulu rüyası
Prostat, özellikle üreme fonksiyonlarındaki etkisi sebebiyle erkekler için son derece önemli bir organdır, bununla birlikte prostatta meydana gelen sorunların hem erkeğin yaşam kalitesini düşürmesi hem de farklı sağlık sorunlarını beraberinde getirmesi bu organın önemini arttırmaktadır. Özellikle 40 yaş sonrası erkeklerde ortak sorun olarak ortaya çıkan “Prostat büyümesi” hakkında Üroloji Uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman çeşitli açıklamalarda bulundu.
- Prostat Büyümesi Lazerle Ağrı ve Kesi Olmadan Tedavi Edilebiliyor
İlerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı artan prostat hastalıkları, erkeklerin kabusu olmaya devam ediyor. İdrar yapmayı zorlaştıran bir sorun olan iyi huylu prostat büyümesi, hastaların fiziksel sağlığının yanında psikolojilerini; iş, sosyal ve cinsel yaşamlarını da olumsuz etkileyebiliyor.Bu hastalığın tedavisi ise son yıllarda lazer teknolojisindeki ilerlemeler sonucunda geliştirilen HoLEP yöntemi ile ağrısız, kesisiz ve kansız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
- “İyi huylu prostat büyümesi yaşam kalitesini düşürüyor”
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Küçükdurmaz, iyi huylu prostat büyümesinin erkeklerde, yaşla birlikte sıklıkta görüldüğünü ve yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi.
- Prostat kanseri her 12 erkekten birini etkiliyor
Erkeklerde en sık görülen kanser türü olan prostat kanseri erken evrelerde kesin olarak tedavi edilebiliyor. Bu nedenle erken tanının önemine dikkat çeken DoktorTakvimi.com uzmanlarından Op. Dr. Osman Çelik, prostat kanserinde tedavi şansının yakalanması için erkeklerin 45 yaşından itibaren düzenli üroloji uzmanı kontrolünde olması gerektiğine dikkat çekiyor.
- Prostat hastalarının iki büyük endişesi robotik yöntemle son buluyor
Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle 50’li yaşlardan sonra görülmeye başlayan ve sinsi bir şekilde ilerleyen prostat kanserinin belirtileri ise genellikle hastalığın geç dönemlerinde kendini gösteriyor. Tedavide son yıllarda hastalar ve cerraha önemli konfor sağlayan robotik cerrahi öne çıkıyor.
- Prostat kanseri her 12 erkekten 1’ini etkiliyor
Prostat kanseri her 12 erkekten birini etkiliyor. Prostat kanserinin en yaygın kanser türleri arasında dördüncü sırada yer aldığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Üroloji Uzmanı ve Üroonkoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Cemil Uygur, “Prostat kanseri, erken evrede yakalandığında tedavi edilebiliyor. Risk altındaysanız, 40 yaşınızdan sonra, ailenizde prostat kanseri yoksa da 50 yaşınızdan sonra yılda bir kez PSA ölçümü ve prostat muayenesi yaptırın” dedi.
- Prostat Soğuk Hava Sevmiyor
Prostat genel olarak yaşamı tehdit eden bir durum olmamasına rağmen erkeklerin yaşam kalitesini etkiliyor. Özellikle soğuk havlarda şikayetler artabiliyor. Üreme fonksiyonunda önemli görevleri olan prostat bezinin genel olarak üç hastalığı görülüyor. Prostatit erişkin dönemde her yaşta görülebilirken, prostat kanseri ve prostat büyümesi daha ileri yaşların hastalığı. Prostatın en sık görülen rahatsızlığı ise prostat büyümesi.
- 10 soruda prostat
Prostat hastalıkları Türkiye’de ve dünyada milyonlarca erkeği olumsuz etkiliyor. Özellikle prostat kanseri, dünyada her 7 erkekten 1’inin, Türkiye’de ise her 12 erkekten birinin sorunu.
- İyi Huylu Prostat Büyümesinin tedavisi mümkün
15 Eylül Dünya Prostat Günü kapsamında açıklamalar yapan Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cankon Germiyanoğlu ve Türk Üroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu prostat hastalıklarına yönelik bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Hastaların yüzde 70’inin ilaç ile yüzde 30’unun ise cerrahi olarak tedavisi sağlanabiliyor.
- Prostat Kanserinin En Sık Görülen 7 İşareti
Prostat kanseri, erkeklerde ortaya çıkan kanserler arasında ilk sırada yer alıyor. Genetik faktörler ve ailesel öyküyle yakın bir ilişkisi bulunan hastalık, erken evrede belirti vermeden sinsice ilerleyebiliyor.
- Prostat kanserinde umut veren yöntem: Fokal Tedavi
Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türü. Öyle ki her 6 erkekten biri hayatının bir döneminde prostat kanserine yakalanıyor. Prostat kanserini önemli kılan bir başka önemli nokta ise kansere bağlı ölümlerde akciğer kanserinden sonra 2. sırada yer alması.
- Prostat sağlığı için tüketilmesi gereken 6 besin
Her erkekte doğuştan bulunan ve yaş ile birlikte hormon dengesinin değişmesi nedeniyle büyümeye başlayan prostat, hayat kalitesini oldukça düşürüyor.
- Soğuk hava prostatı tetikliyor
Erkeklerin yaşam kalitesini olumsuz yönden etkileyen prostatın en sık görülen rahatsızlığı prostat büyümesi. Prostatit erişkin dönemde her yaşta görülebilirken, prostat kanseri ve prostat büyümesi daha ileri yaşların hastalığı.
- Prostat büyümesi yaşayan her erkek hekime başvurmuyor
Prostat hastalıkları Türkiye’de ve dünyada milyonlarca erkeği olumsuz etkiliyor. 15 Eylül Dünya Prostat Günü dolayısıyla prostat hastalıklarına dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Üroloji Uzmanı ve Üroonkoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Cemil Uygur prostat büyümesi ve prostat kanserinin erken dönemde herhangi bir belirti vermediğini vurguluyor.