Coronavirus salgınının dünya üzerinde yarattığı kriz insanlar üzerindeki stresin yükselmesine, kaygıya (anksiyeteye) ve korkuya neden oluyor.
- Coronavirus’ten psikolojimizi korumanın yolları
- Aşıkken beyin olumsuz her şeye kapalı
Araştırmalar, aşıkken beynin bazı bölgelerinin aktive olmadığını, yani çalışmadığını gösteriyor. Aşkın en coşkulu ruh halinin sadece kalbe değil; beyne, yani zihinsel faaliyetlere de hükmettiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, “Aşk aslında tedavi etmeye gerek olmayan bir hastalık hali. Araştırmalara göre aşıkken beynin olumsuzlukları gören bölümleri aktive olmuyor. Yani aşkın gözü gerçekten kör” açıklamasında bulundu.
- 2020 yılında mutlu olmanın 10 yolu
Yeni bir yılın yaklaşmasıyla beraber birçok insan yeni kararlar alma hazırlığında. Her yıl olduğu gibi bu yıl da insanlar daha keyifli ve daha sağlıklı bir hayat sürmenin yollarını arıyor.
- Çiftlere ‘Sevgililer Günü’ önerileri
14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaştığı bugünlerde markaların yaptığı kampanyalar çiftlerde hediye beklentisine neden olabiliyor.
- Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmenin 10 yolu
Yeni yıl yaklaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok insan yeni yılda mutlu ve huzurlu bir hayat sürmenin yollarını arıyor.
- Okulun ilk haftasında ailelere öneriler
Yeni eğitim öğretim yılı başlarken, okula ilk kez adım atacak olan çocuklar zorluklar yaşayabiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, “Oyun döneminden henüz çıkamamış çocuklar için okulun ilk günleri ürkütücü olabilir. Bu dönemi atlatmak için yeni öğrencilere zaman tanınmalı” dedi.
- “Çocuğun hayatında aktif rol almayan baba, figüran olarak kalır”
Babalar Günü vesilesiyle “ideal bir baba” olmanın püf noktalarını anlatan Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut babanın asli görevinin anneye yardımcı olmak, annenin yetişemediği noktalarda anneye destek olmak olmadığını belirterek, “Çocuğu kaç yaşında olursa olsun, iyi bir baba; arada bir anneye destek olan değil, çocuğun hayatında aktif rol alandır” dedi.
- “Al, kullan, at” alışkanlığına dikkat
Alışveriş yapmanın mutluluk hormonunu arttırdığı bilimsel bir gerçek olsa da “mutlu oluyorum” diyerek sürekli alışveriş yapmak takıntıya dönüşebiliyor. İndirimler, tanıtımlar gibi bir sürü dış etken ile sürekli alışveriş yapmaya yönlendirildiğimizi söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, “İçinde bulunduğumuz dönem, al, kullan, at dönemi. İhtiyacımız olmadığı halde sırf indirimde diye alışveriş yapıyor ve satın aldıkça mutlu oluyoruz” açıklamasında bulundu.
- Çocuğu suçlu hissettirmeyin
Çeşitli nedenlerle tek başına kalmış annenin ya da babanın, çocuğun bakımını tek başına üstlenmesi hem ebeveyn hem de çocuk açısından travmatik sonuçlar doğurabiliyor.