Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Suluyayla köyünde yaşayan 80 yaşındaki Osman Arık, 60 yıldır ağaçlardan tahta kaşık, çomça ve tarhana küreği üretimi yapıyor. Geleneksel sanatını yaşatmaya devam eden Arık, bu alanda oldukça saygın bir isim haline geldi.
- Kahramanmaraş'ta 60 Yıldır Tahta Kaşık ve Tarhana Küreği Yapıyor
- Kahramanmaraş’ın AB Tescilli İkinci Ürünü; Maraş Tarhanası
Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli yöresel lezzetlerinden Maraş Tarhanası’nın Avrupa Birliği tarafından tescil edildiğini duyurdu. Maraş Tarhanası, Çağlayancerit Cevizi’nin ardından şehrin AB tescilli ikinci ürünü oldu.
- Deprem bölgesinde tarhana üretimi başladı
Kahramanmaraş'ta Ahir Dağı eteklerinde tarhana üretimine başlandı.
- Yüzü tozlanmış olan bu pırlantayı yeniden parlatacağız
Kahramanmaraş’ın milli yiyeceği tarhanayı bireysel çabalarla ulusal ve uluslararası arenada tanıtma mücadelesi veren Haşiroğlu Tarhana’nın Genç Yönetim Kurulu Başkanı Samet Çiftarslan, kentin Ticaret ve Sanayi Odasından destek göremediklerinden yakındı. Çiftarslan odaların destek verdiği illerdeki sektörlerin kriz dönemlerini daha hızlı atlattığını söyledi.
- Kahramanmaraş’ta tarhana üretimi rekor kırdı
Kahramanmaraş'ın geleneksel lezzetlere başı çeken tarhana, bu yıl 30 bin tonla üretimle rekor kırdı.
- Metabolizmayı ateşle!
Karantina günlerinde birçok kişi hareketsiz kalarak spordan uzaklaştı ve kilo aldı. Hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerle, aldığınız birkaç kiloyu verebilir ve hayalinizdeki görüntüye kavuşabilirsiniz. Bu olumsuz beden ve ruh hallerinden kurtulmanın zamanı geldi. Liv Hospital yaza hazırlanmanın ipuçları hakkında bilgi verdi.
- Kahramanmaraş'a has lezzetlerde Avrupa Birliği atağı
Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli tarhanası, çöreği ve cevizinin, Avrupa Birliği (AB) nezdinde de tescillenmesi için kentteki kurumlarca başvuru yapıldı.
- Maraş Çöreği, Çağlayancerit Cevizi ve Maraş Tarhanası Avrupa Yolunda
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ticaret Borsası ve Çağlayancerit Ziraat Odası işbirliğiyle önde gelen yerel ürünlerimizin AB Coğrafi İşaret Tescil Başvuruları yapıldı.
- Büyükşehir'den "Ramazan Mübarek" Programı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kültür hizmetleri kapsamında Ramazan ayına özel canlı yayın programı düzenliyor.
- Koronavirüse karşı “doğru ve dengeli” beslenme kalkanı
Et, yumurta, kuru baklagil, balık ve yeşil yapraklı sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Koronavirüsle mücadelede alınacak önlemlerin yanı sıra dengeli ve doğru beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunuyor.
- Okul döneminde bağışıklığı güçlendirecek 5 besin
Sonbaharda havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte okul çağı çocuklarının sık sık hastalanmaya başladıkları döneme de girilmiş oldu. Bu dönemde çocukların bağışıklığını güçlendirip dengeli beslenmesini sağlayarak okul başarısına katkı sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çocuğu enfeksiyonlara karşı korunmasının sağlayacak 5 besin grubuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.
- 12 ürünün coğrafi işareti tescillendi
Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 12 yöresel ürünün coğrafi işaret olarak tescil edildiğini açıkladı.
- Osmanlı ordusunun besin kaynağı Maraş tarhanası
Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferinde ordusunun besin kaynağı olan Maraş tarhanası, tok tutan ve organik yönüyle her mevsim tüketiliyor. Kentte 24 yıldır tarhanacılık yapan Gülbani Günalan, tarhananın yapılış serüvenini anlattı.