Amerika’da her 8 kadından 1’i, Türkiye’de ise her 12 kadından 1’i meme kanserine yakalanıyor. Hiç doğum yapmamak ya da geç doğum yapmak meme kanseri için risk oluştururken; tiroid ile ilgili rahatsızlığı bulunan kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha yüksek olabiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Meme Merkezi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Levent Balcı, meme kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
- Meme Kanseri Tiroid kanseri riskini artırabilir
- Kalp çarpıntısını dikkate alın!
Dakikada 60-80 defa, günde ise yaklaşık 80 bin ile 100 bin arasında atan kalbimizde, dış veya iç etkenlere bağlı olarak yaşanan aksaklıklar sonucu ortaya çıkan sorunlar kalp çarpıntısı olarak adlandırılıyor.
- Bebeğinizin Yeterli Gelişimi İçin Doğru Emzirin
Yeni doğum yapan birçok anne, sütünün yeterliliği konusunda kaygıya kapılarak sütünün bebeğine yeterli gelmediğini ve onu yeterince besleyemediğini düşünür. “Eğer bebeğiniz sağlıklıysa, yeterli kilo kazanımı varsa sütünüz bebeğiniz için yeterlidir” diyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Op. Dr. Ömer Dai, Emzirme Haftası vesilesiyle yeni annelere emzirmeye dair önemli ipuçları veriyor.
- "Diyete rağmen kilo veremiyorsanız endokrin probleminiz olabilir"
Medicana International İstanbul Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ü. Pınar Alarslan: "Düzenli diyet ve egzersize rağmen kilo vermekte zorlanıyorsanız bu endokrin problemlerden kaynaklanıyor olabilir" dedi.
- Aşırı terlemenin 7 önemli nedeni
Terleme vücutta ısı dengesinin sağlanması için gerekli olan doğal bir fonksiyon. Hareket ettiğimizde veya dış ortamdaki sıcaklık arttığında vücudun normal ısısının korunabilmesi için ter bezleri beyindeki bir merkez tarafından uyarılıyor, bunun sonucunda da terleme gelişiyor.
- Sabri Ülker Vakfı Tiroid Farkındalık Ayı’na Dikkat Çekiyor!
Toplum sağlığının geleceği için gıda, beslenme ve sağlık konularında sürdürülebilir projeler geliştiren Sabri Ülker Vakfı, Tiroid Farkındalık Ayı çerçevesinde tiroid ve beslenme arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor. Yeterli iyot alımının yanı sıra yeterli ve dengeli beslenme ile tiroid hastalıklarına yakalanma riskinin azaltılabileceğini hatırlatan Sabri Ülker Vakfı, tiroid sorunlarıyla başa çıkmak için bazı tavsiyelerde bulunuyor.
- Sürekli üşüyorsa nedeni “Hipotiroidi” olabilir!
Soğuk havada üşümek olağan bir durum kuşkusuz. Ancak çocuğunuzun soğuğa karşı tahammülü yoksa, sık sık üşüyorsa dikkat! Bunun nedeni hava ısısının düşük olması değil, çocuğun büyüme ve gelişiminde anahtar rol üstlenen tiroit hormonunun az salgılanması, bir başka deyişle “hipotiroidi” olabilir!
- Gaziantep Tiroid Okulu
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Endokrin Cerrahisi Derneği iş birliği ile “Gaziantep Tiroid Okulu” düzenlenecek.
- 5 soruda tiroid nodülü
Tiroid hücrelerinin, tiroid bezi içinde bir kitle oluşturacak şekilde anormal derecede büyümeleri olarak tanımlanan nodüller, toplumun yaklaşık yüzde 10’unu etkiliyor.
- Kilo vermeyi önleyen 6 hastalık!
Haftalardır diyet yapmanıza rağmen yine de kilo veremiyorsanız, dikkat! Tartı ibresinin hala aynı rakamı göstermesinin nedeni beslenmenizde yaptığınız bir hata değil, hastalık olabilir!